ANNONSE

Vinnere av Friluftslivprisen

Vinnere av Friluftslivprisen

GJEV PRIS: Tursøstrene Stine og Hege Schultz Heireng stakk av med Friluftslivprisen 2017. Foto: Johnny Vaet Nordskog/Norsk Friluftsliv

Tidligere i år ble tursøstrene Stine og Hege Schultz Heireng kåret til Årets Villmarking. Nå har de enda en pris de kan pakke ned i tursekken.

Tekst:

Publisert:

Søstrene ble tildelt den gjeve prisen for å inspirere til hverdagseventyr i eget nærmiljø, og for sin jobb for lavterskel-friluftsliv. Innen friluftsliv er Friluftslivprisen den største utmerkelsen i Norge. Den eies og deles ut av Norsk Friluftsliv og friluftslivfestivalen «Friluft for alle».

- Det er en stor ære å bli tildelt Friluftslivsprisen. Dette er en prestisjetung pris, noe også jurysammensetningen viser.

Det er en anerkjennelse av arbeidet vårt innen norsk friluftsliv. Vårt mål har hele tiden vært å inspirere folk til å bli glad i naturen, og til å ta vare på naturen, sier Stine og Hege Schultz Heireng.

Søstrene setter pris på å få slike tilbakemeldinger, og prisen skal de bære med seg stolt i tursekken fremover.

Tidligere vinnere er dronning Sonja, DNT og Lars Monsen.

Til stor inspirasjon

Tursøstrene har bevist at man kan ha store opplevelser i naturen - uten mye utstyr, dra langt eller planlegge lenge. Noe juryen har lagt vekt på i sin begrunnelse: «Tursøstrene motiverer oss alle til å finne store naturopplevelser der vi bor - og å oppleve hverdagseventyr i den nære marka».

Søstrenes prosjektet om å gjennomføre 52 turer på 52 uker, og at de deler sine turer og er opptatt av å formidle at friluftsliv passer for alle, er med på å imponere.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

ANNONSE
Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

 
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
ANNONSE