Vestli skole:

Vinterlek for bedre språk

Vinterlek for bedre språk

GØY Å LÆRE BEGREPER: Rayan (7), Henos (7 år), Thirishiha (7 år) og Zahra (7 år) forteller de har lært masse, og viser avisa hva begrepene de fokuserer på betyr.

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2017 kl 12:44

Se bildet større

ADAM (7): Liker å leke og ake, og synes ikke været gjorde noen forskjell på moroa - selv om alt var litt våtere og kaldere.

Se bildet større

– JEG HAR PÅ MEG TO FLEECE! Thirishiha (7 år) er flink på å ta i mot ballen, og synes det er å spille ball er gøy. Hun har kledd seg godt på i det kalde været.

Se bildet større

EMILIE (7): Har kledd seg godt på, og synes det har vært gøy å være ute.

Se bildet større

BÅDE LÆRERE OG ELEVER: Synes aktivitetsdagen var gøy.

Vestli skole har 88 prosent minoritetssspråklige elever. Ellen Johanne Sundby, som nylig ble innsatt som rektor for Vestli skole, og er tidligere kjent som rektor på Skjønnhaug skole, forteller at skolen jobber systematisk med språkopplæring og sosiale kommunikasjonsferdigheter.

– Den muntlig ferdigheten er viktig for forståelsen. Det jobbes systematisk med ord og begreper, da dette vil bedre elevenes lese- og læringsresultater.

– Jeg mener vår skole må jobbe ekstra med dette, i henhold til alle elever har krav på forsterket tilpasset opplæring. Det er ikke gitt at våre elever vet hva for eksempel en krakk, benk, sele, rep eller kjele er. Da er det viktig å sette ord og snakke om disse begrepene, sier rektor Ellen Johanne Sundby.

Denne uka har en ny plan med dette som hovedfokus trått i kraft for første gang. Da skal aktiviteter som skitur, aking, skøyter, tur til slottet, Nasjonalteateret, korketrekkeren og Holmekollen gi elevene større forståelse for flere språklige begreper.

– Vår hovedfokus er mottoet «Å gripe for å begripe», sier rektoren.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.