Vestli skole:

Vinterlek for bedre språk

Vinterlek for bedre språk

GØY Å LÆRE BEGREPER: Rayan (7), Henos (7 år), Thirishiha (7 år) og Zahra (7 år) forteller de har lært masse, og viser avisa hva begrepene de fokuserer på betyr.

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2017 kl 12:44

Se bildet større

ADAM (7): Liker å leke og ake, og synes ikke været gjorde noen forskjell på moroa - selv om alt var litt våtere og kaldere.

Se bildet større

– JEG HAR PÅ MEG TO FLEECE! Thirishiha (7 år) er flink på å ta i mot ballen, og synes det er å spille ball er gøy. Hun har kledd seg godt på i det kalde været.

Se bildet større

EMILIE (7): Har kledd seg godt på, og synes det har vært gøy å være ute.

Se bildet større

BÅDE LÆRERE OG ELEVER: Synes aktivitetsdagen var gøy.

Vestli skole har 88 prosent minoritetssspråklige elever. Ellen Johanne Sundby, som nylig ble innsatt som rektor for Vestli skole, og er tidligere kjent som rektor på Skjønnhaug skole, forteller at skolen jobber systematisk med språkopplæring og sosiale kommunikasjonsferdigheter.

– Den muntlig ferdigheten er viktig for forståelsen. Det jobbes systematisk med ord og begreper, da dette vil bedre elevenes lese- og læringsresultater.

– Jeg mener vår skole må jobbe ekstra med dette, i henhold til alle elever har krav på forsterket tilpasset opplæring. Det er ikke gitt at våre elever vet hva for eksempel en krakk, benk, sele, rep eller kjele er. Da er det viktig å sette ord og snakke om disse begrepene, sier rektor Ellen Johanne Sundby.

Denne uka har en ny plan med dette som hovedfokus trått i kraft for første gang. Da skal aktiviteter som skitur, aking, skøyter, tur til slottet, Nasjonalteateret, korketrekkeren og Holmekollen gi elevene større forståelse for flere språklige begreper.

– Vår hovedfokus er mottoet «Å gripe for å begripe», sier rektoren.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.