Alle gutta leser avisen

Idrett er en universell aktivitet som er blottet for fargeinndelinger, og i Groruddalen bor det tusenvis av utøvere med utenlandsk bakgrunn. Det er ingen hemmelighet at lokalaviser generelt sliter med å nå igjennom til innbyggere med annen etnisk opprinnelse enn norsk, men slik er det ikke i Groruddalen. Her spiller vi alle på samme lag.

Vi tok en prat med Atta Aneke ifra Oslo City som er en av dalens beste fotballklubber, i tillegg til at den er multikulturell og kun har spillere med utenlandsk opprinnelse. Her holder hele klubben avisen.

- I vår klubb leser alle avisen. Det er ukas høydepunkt når den kommer og laget kan lese om seg selv i sporten. Vi i støtteapparatet har den alltid med på trening, og vi diskuterer den i garderoben osv. Alle våre spillere gleder seg over avisen to ganger i uken, sier Aneke.

- Hva har avisen betydd for din klubb?

- Den har betydd enormt mye. Ettersom vi er en klubb uten norske spillere har vi slitt med å få noe oppmerksomhet. Fotballmiljøet i Groruddalen visste ikke engang at vi var fra dalen. Etter at Akers Avis Groruddalen begynte å skrive om oss har folk fått øynene opp for oss. Det gir ny giv til å stå på videre med arbeidet, og det er selvfølgelig moro, sier han.

- Hva føler spillerne om avisen?

- De er stolte. De vet de blir lagt merke til, og de  synes det er morsomt å lese om seg selv. Et godt eksempel er da avisen i sommer skrev en sak om den ene spissen vår. Han kjøpte 10 eksemplarer av avisen før han dro hjem på ferie til Afrika for å vise og dele ut avisen til hele familien, ler Aneke.

Atta Aneke kjenner avisverdenen godt. Gjennom sitt yrke som fotballagent har han lest flere spaltemeltere om seg selv i Norges riksaviser. Han har imidlertid kun en favorittavis.

- Det er mye mer stas å lese om seg selv i Akers Avis Groruddalen. Den betyr så mye mer, både for meg og klubben min. Avisen er til folket i nærmiljøet, og det er der vi alle har lyst til å utrette noe. Sånn sett er Akers Avis Groruddalen det beste vi har, sier han.

Siste nytt i Lokalhistorie

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Hedret krigshelt

Den første norske hæroffiseren som ble drept under 2. verdenskrig falt på Kalbakken.

 
Kontraktene er signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.