Alle gutta leser avisen

Idrett er en universell aktivitet som er blottet for fargeinndelinger, og i Groruddalen bor det tusenvis av utøvere med utenlandsk bakgrunn. Det er ingen hemmelighet at lokalaviser generelt sliter med å nå igjennom til innbyggere med annen etnisk opprinnelse enn norsk, men slik er det ikke i Groruddalen. Her spiller vi alle på samme lag.

Vi tok en prat med Atta Aneke ifra Oslo City som er en av dalens beste fotballklubber, i tillegg til at den er multikulturell og kun har spillere med utenlandsk opprinnelse. Her holder hele klubben avisen.

- I vår klubb leser alle avisen. Det er ukas høydepunkt når den kommer og laget kan lese om seg selv i sporten. Vi i støtteapparatet har den alltid med på trening, og vi diskuterer den i garderoben osv. Alle våre spillere gleder seg over avisen to ganger i uken, sier Aneke.

- Hva har avisen betydd for din klubb?

- Den har betydd enormt mye. Ettersom vi er en klubb uten norske spillere har vi slitt med å få noe oppmerksomhet. Fotballmiljøet i Groruddalen visste ikke engang at vi var fra dalen. Etter at Akers Avis Groruddalen begynte å skrive om oss har folk fått øynene opp for oss. Det gir ny giv til å stå på videre med arbeidet, og det er selvfølgelig moro, sier han.

- Hva føler spillerne om avisen?

- De er stolte. De vet de blir lagt merke til, og de  synes det er morsomt å lese om seg selv. Et godt eksempel er da avisen i sommer skrev en sak om den ene spissen vår. Han kjøpte 10 eksemplarer av avisen før han dro hjem på ferie til Afrika for å vise og dele ut avisen til hele familien, ler Aneke.

Atta Aneke kjenner avisverdenen godt. Gjennom sitt yrke som fotballagent har han lest flere spaltemeltere om seg selv i Norges riksaviser. Han har imidlertid kun en favorittavis.

- Det er mye mer stas å lese om seg selv i Akers Avis Groruddalen. Den betyr så mye mer, både for meg og klubben min. Avisen er til folket i nærmiljøet, og det er der vi alle har lyst til å utrette noe. Sånn sett er Akers Avis Groruddalen det beste vi har, sier han.

Siste nytt i Lokalhistorie

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

  • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

 
Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

 
Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!