Bygger bro med idretten

Bygger bro med idretten

 

Idrettsånden står sterkt i Groruddalen. Ikke bare har toppidrettsutøverne herjet overskriftene i avisen, men også den lokale breddeidretten står sterkt. Uansett om du er verdensmester eller guttespiller på et innebandylag, er det alltid en avis du kan lese om deg selv og dine i.

Groruddalen har gjennom alle år hatt et meget rikt idrettsliv. Gjennom engasjerte klubber og ildsjeler har barn, ungdom, voksne og seniorer gjennom historien satt rekorder, skapt entusiasme og preget livet i Groruddalen. Økonomien har satt en stopper for at vi kanskje ikke har kommet til topps i absolutt alle idretter, men på tross av dette har dalen gjennom hele historien hatt utøvere som har markert seg i Norges idrettshitorie. Uansett om dalen hadde hatt toppidrettsutøvere eller ei, vil det alltid være noe fra den lokale idretten som er verdt å skrive om. Alle dalens idrettslag skaper hvert år glede, tilknytning og liv til vår dal. Akers Avis Groruddalen har vært tilstede gjennom historien, og idrettslagene selv vet å følge med i sin egen lokalavis.

Petter Andersen er leder i Vestli IL, og har vokst opp med avisen og idrettslaget. Han hadde følgende å si.

- Å ha et idrettslag i nærmiljøet har en enorm betydning. Jeg husker godt det sosiale miljøet som var her da idrettsklubben ble startet, og alt det morsomme som skjedde. Spesielt godt husker jeg de første grønne overtrekksdraktene med nummer på, og jeg husker godt den dugnadsjobben som ble gjort for å få på plass klubbhuset.

- Å kjenne lokalhistorien er viktig, og vi som lever i dag bør huske alle de medlemmene som gjorde det mulig å starte et idrettslag her oppe. Vi er takknemlige for den innsatsen de har gjort, og det er vi også for den innsatsen Akers Avis Groruddalen har gjort. Ikke bare for idrettslaget, men for hele området, sier han.

- Hva har avisen betydd for Vestli?

- Avisen er en viktig hjørnestein i Groruddalen, og spesielt i vårt nærmiljø. Vi har kun gode erfaringer med avisen, og i idrettslaget merker vi godt at avisen er verdsatt. Folk setter pris på den, og den fanger opp alt fra breddeidretten til eliten. Det er viktig.Vestli IL som ble stiftet i 1972 er en av de yngste klubbene i Groruddalen. Da undertegnede gjorde litt research til denne artikkelen fikk han et nyss om at klubben faktisk ble stiftet foran peisovnen til redaktør Hjalmar Kielland himself. Mangeårig høvding i idrettslaget, Lasse Johannessen, utbroderer.

- Det er ikke langt unna sannheten det. Kielland har jo hatt en finger med i det meste som har foregått i Groruddalen, ler han.

- Hvordan ser du på utviklingen idrettslaget har hatt?

- Først og fremst er det meget gode nyheter på anleggssiden. Vi har fått en flott kunstgressbane og tribuneanlegg, samtidig som vi har oppgradert tennisanlegget. Det er stadig mange unger og mye liv her.

- På den andre siden er utviklingen i forhold til tillitsvalgte problematisk. Før sto folk i kø for å bli ledere, men ettersom bosettingsmønsteret har blitt annerledes er det verre. Det er kanskje den største utfordringen for klubben i dag. Jeg vet også at mange klubber sliter med dette.

- Det er ikke alle som har kultur for å stille opp på denne måten, sier han.

- Hva mener du avisen har betydd for idrettslaget?

- Jeg vil hevde at Akers Avis Groruddalen har vært en kjempestøtte og en medspiller for hele idretten i Groruddalen, inkludert Vestli. Det er beundringsverdig hvor mye spalteplass dere bruker på idrett, og det tyder på en redaktør og en redaksjon som har et voldsomt engasjement for idretten. Avisen har alltid vært en viktig bidragsyter og inspirasjonskilde, og den stiller alltid opp.

- Jeg synes også avisen har utviklet seg i en positiv retning, og kvaliteten har hevet seg med årenes løp, sier han.

Siste nytt i Lokalhistorie

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

 
Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

 
Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Takker for seg

Takker for seg

Etter mange aktive år i styret til Groruddalen Historielag, trekker Jan Arne Tangerud seg nå ut. Men han vil fortsatt jobbe med årbøker og lagets bildedatabase.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!