ANNONSE

Bygger bro med idretten

Bygger bro med idretten

 

Idrettsånden står sterkt i Groruddalen. Ikke bare har toppidrettsutøverne herjet overskriftene i avisen, men også den lokale breddeidretten står sterkt. Uansett om du er verdensmester eller guttespiller på et innebandylag, er det alltid en avis du kan lese om deg selv og dine i.

Groruddalen har gjennom alle år hatt et meget rikt idrettsliv. Gjennom engasjerte klubber og ildsjeler har barn, ungdom, voksne og seniorer gjennom historien satt rekorder, skapt entusiasme og preget livet i Groruddalen. Økonomien har satt en stopper for at vi kanskje ikke har kommet til topps i absolutt alle idretter, men på tross av dette har dalen gjennom hele historien hatt utøvere som har markert seg i Norges idrettshitorie. Uansett om dalen hadde hatt toppidrettsutøvere eller ei, vil det alltid være noe fra den lokale idretten som er verdt å skrive om. Alle dalens idrettslag skaper hvert år glede, tilknytning og liv til vår dal. Akers Avis Groruddalen har vært tilstede gjennom historien, og idrettslagene selv vet å følge med i sin egen lokalavis.

Petter Andersen er leder i Vestli IL, og har vokst opp med avisen og idrettslaget. Han hadde følgende å si.

- Å ha et idrettslag i nærmiljøet har en enorm betydning. Jeg husker godt det sosiale miljøet som var her da idrettsklubben ble startet, og alt det morsomme som skjedde. Spesielt godt husker jeg de første grønne overtrekksdraktene med nummer på, og jeg husker godt den dugnadsjobben som ble gjort for å få på plass klubbhuset.

- Å kjenne lokalhistorien er viktig, og vi som lever i dag bør huske alle de medlemmene som gjorde det mulig å starte et idrettslag her oppe. Vi er takknemlige for den innsatsen de har gjort, og det er vi også for den innsatsen Akers Avis Groruddalen har gjort. Ikke bare for idrettslaget, men for hele området, sier han.

- Hva har avisen betydd for Vestli?

- Avisen er en viktig hjørnestein i Groruddalen, og spesielt i vårt nærmiljø. Vi har kun gode erfaringer med avisen, og i idrettslaget merker vi godt at avisen er verdsatt. Folk setter pris på den, og den fanger opp alt fra breddeidretten til eliten. Det er viktig.

Vestli IL som ble stiftet i 1972 er en av de yngste klubbene i Groruddalen. Da undertegnede gjorde litt research til denne artikkelen fikk han et nyss om at klubben faktisk ble stiftet foran peisovnen til redaktør Hjalmar Kielland himself. Mangeårig høvding i idrettslaget, Lasse Johannessen, utbroderer.

- Det er ikke langt unna sannheten det. Kielland har jo hatt en finger med i det meste som har foregått i Groruddalen, ler han.

- Hvordan ser du på utviklingen idrettslaget har hatt?

- Først og fremst er det meget gode nyheter på anleggssiden. Vi har fått en flott kunstgressbane og tribuneanlegg, samtidig som vi har oppgradert tennisanlegget. Det er stadig mange unger og mye liv her.

- På den andre siden er utviklingen i forhold til tillitsvalgte problematisk. Før sto folk i kø for å bli ledere, men ettersom bosettingsmønsteret har blitt annerledes er det verre. Det er kanskje den største utfordringen for klubben i dag. Jeg vet også at mange klubber sliter med dette.

- Det er ikke alle som har kultur for å stille opp på denne måten, sier han.

- Hva mener du avisen har betydd for idrettslaget?

- Jeg vil hevde at Akers Avis Groruddalen har vært en kjempestøtte og en medspiller for hele idretten i Groruddalen, inkludert Vestli. Det er beundringsverdig hvor mye spalteplass dere bruker på idrett, og det tyder på en redaktør og en redaksjon som har et voldsomt engasjement for idretten. Avisen har alltid vært en viktig bidragsyter og inspirasjonskilde, og den stiller alltid opp.

- Jeg synes også avisen har utviklet seg i en positiv retning, og kvaliteten har hevet seg med årenes løp, sier han.

Siste nytt i Lokalhistorie

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

ANNONSE
Hedret krigshelt

Den første norske hæroffiseren som ble drept under 2. verdenskrig falt på Kalbakken.

 
Kontraktene er signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

 
ANNONSE