Den ekte avisen

- Akers Avis Groruddalen og personene bak bryr seg oppriktig om nærmiljøet. Folk vet det leveres ekte saker. Det er grunnen til avisens suksess gjennom 50 år, sier Rune Hetland, Generalsekretær i Landslaget for Lokalaviser.

- En lokalavis har enorm betydning for et lokalmiljø. Men det kommer ikke av seg selv. Skal man overleve i en sterk konkurransesituasjon må det leveres ekte saker. Mange lokalaviser har kommet og gått, men Akers Avis Groruddalen består - og det er en grunn til det. Den beste av sitt slag.

- Kielland og medarbeidere utmerker seg med en entusiasme for lokalsamfunn som mangler sidestykke. De er glad i folket og dalen og bryr seg oppriktig på deres vegne. Det er skapt et fantastisk samspill med befolkning, organisasjoner og næringsliv med en gjensidig forståelse for hverandre. De vil det beste for dalen. Mye skryt, men jeg har grunn til å gi det, smiler Hetland.

Skapes lojalitet

- Grunntanken avisen er bygget på kan alle og enhver lære av - og den spiriten gjenspeiler seg i det som skrives. Det er hardt arbeid som ligger bak. Det er et produktivt miljø som skaper mye avis og et imponerende fyldig produkt i forhold til antall personer som jobber der. Avisen dekker ikke det største geografiske området i landet - men det er ingen lokalavis som dekker et større befolkningsgrunnlag. Det er en stor smeltedigel som skal omfavnes. Det er en kjempestor utfordring, understreker Hetland.

En avis er aldri bedre enn dens siste utgave. Det mener Hetland har preget Akers Avis Groruddalen hele tiden.

- Dessuten har det vært tøff konkurranse hele veien. Det er mange som har prøvd og som prøver seg. Det er det hardeste konkurransefeltet i landet. Men Akers Avis Groruddalen klarer seg fordi avisen har bygd relasjoner og tillitt til befolkningen. Avisen er en tillitserklæring til dalens beboere og de som virker der. Det skapes lojalitet som kommer godt med i en hard konkurransetid. Når du har spilt på lag med befolkningen i 50 år står du sterkt. Det er en tillit du ikke bare får ved å starte en lokalavis - du må gjøre deg fortjent til den, mener Hetland

- En lokalavis er den siste felles møteplass. Det er dagens melkerampe i en hektisk hverdag i stadig endring. Det betyr at lokalavisen mer enn noensinne har et kjempestort samfunnsansvar - en oppgave Akers Avis Groruddalen løser på en fortreffelig måte, sier Hetland.

Respekt for mennesker

Lokalaviser generelt har hatt en positiv utvikling de siste 15 årene, på tross av nye medier. Papiravisene har vært spådd nord og ned, men lokalaviser har aldri stått sterkere.

- I en verden i stor endring, hvor det kontinuerlig, og bokstavelig talt, blir servert krigsoverskrifter fra hele kloden i de større medier, står lokalavisen frem og formidler det normale hverdagslivet. Folk får tilbake troen på verden, som tross alt er ganske normal og stort sett fungerer bra. Lokalavisen gir ro og oversikt over tilværelsen - det er verdt å merke seg, presise Hetland.

En lokalavis skaper fellesskap og identitet. Når man flytter beholder man lokalavisen for å holde kontakten med hjemstedet - samtidig kaster man seg over lokalavisen dit man flytter for å komme inn i et nytt lokalsamfunn. Det er naturlig å abonnere på to lokalaviser. Den er uvurderlig. Og Akers Avis Groruddalen har alltid bidratt til dette - i et område som har opplevd en innflytning som mangler sidestykke i norsk historie, sier Hetland, som på vegne av alle aviskollegaer i landet vil gratulere med 50 år.

- Jeg både håper og tror Akers Avis Groruddalen har mange gode år foran seg. Med den entusiasmen som råder i avisveggene på Grorud vil det alltid gå bra, sier Hetland.

Siste nytt i Lokalhistorie

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

  • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

 
Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

 
Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!