Den viktigste avisen i dalen

Den viktigste  avisen i dalen

 

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kommer gående gjennom gangene i regjeringsbygget og slenger seg ned i stolen på forværelset, nysgjerrig på avisen vi har brakt med for anledningen. - Den ble ikke laget i går, smiler han.

Det er jubileumsutgaven fra 1983 vi har tatt med oss. Den gang Akers Avis Groruddalen rundet 25 år. På midtsidene er det et bilde av faren til Jens - Thorvald Stoltenberg. Vi syntes det var det naturligste i verden å ta med sønnen i jubileumsutgaven 25 år senere - som dagens statsminister.

- Han var Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret den gang, sier Stoltenberg kjapt, før han skummer fort gjennom teksten. Og statsministeren har helt rett.

 

Forandre virkeligheten

«Det er viktig å utnytte den muligheten vi har til å bruke lokalavisen som talerør for å få fram våre politiske standpunkter», sa Thorvald Stoltenberg i intervjuet for 25 år siden.


- Det er like viktig nå, om ikke enda viktigere enn den gang, sier Jens Stoltenberg.

- En lokalavis er det beste å formidle seg gjennom i et lokalmiljø - og Akers Avis Grorud-

dalen er den viktigste kanalen i dalen i den sammenheng. Men det går begge veier. Saker som tas opp i spaltene når fram til politikere og myndigheter i så sterk grad at avisen er med på å forandre virkeligheten for dalen til det bedre. Den gjør Groruddalen til et bedre sted å bo, fordi den vekker opp de styrende organer som handler deretter, sier Stoltenberg.

Et samlingspunkt

Samtidig skaper avisen stolthet, identitet og tilhørighet for lokalbefolkningen, legger han til.


- Folk leser virkelig en lokalavis. De vet de kan stole på det som skrives og at det skrives på deres vegne. Det blir et samlepunkt for beboerne i nærmiljøet, påpeker Stoltenberg

Han benytter anledningen til å gratulere avisen med 50 års virke, og han legger ikke skjul på at han er imponert over at det har vært samme redaktør siden starten.

Selv har han mange politiske venner med tilhørighet til dalen.

- Bjørn Tore Godal, Sissel Rønbeck, Rune Gerhardsen, Knut Roger Andersen og Jan Bøhler, nevner han kjapt.

- Det har blitt noen turer til dalen, ja. Også til en venn fra gymnastiden som bodde på Kalbakken. Han var av det litt breikjefta slaget og likte å vise seg fram. En gang begynte han å ta armhevinger i midtgangen på t-banevogna på vei gjennom dalen. Men han greide ikke like mange som han hadde skrytt av at han skulle klare, humrer statsminister Jens Stoltenberg.

Siste nytt i Lokalhistorie

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

  • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

 
Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

 
Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!