ANNONSE
Nedre Grorud gårds eierforhold

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2017 kl 10:54

Leif Frantzen fra Grorud historielag var tilbake på Grorud Rotary for å holde foredrag. Denne gangen var det Nedre Grorud gård sin historie som ble formidlet.

 
Lokale perler pryder banklokalet

Publisert:

I en årrekke har Sparebank 1 vært en del av næmiljøet på Tveita. Nå inviterer de folk inn til nyoppussede lokaler fylt med bilder som har tilknytning til området.

 
Pilegrimsled på Gotland

Publisert:

Den svenske øya Gotland i Østersjøen, har noe vesentlig til felles med Groruddalen og Norge: En pilegrimsled. Ikke bare er det den norske kong Olav den Hellige som er opphav til leden også der, men merket på merkepælene er nøyaktig det samme og laget av norske Johanna Figur Waddington Johanna fra Ab...

 
Det er noe magisk ved Grorud kirke

Publisert:

Når artistene i den tradisjonelle «Stille natt, hellige natt»-konserten ankom­mer Grorud kirke skjer det noe med dem - ikke minst fordi ekteparet Arne og Signe Carlsson tar i mot med åpne armer.

 
- Historie gir tilhørighet til stedet der vi bor

Publisert:

- De fleste steder der det bor mennesker, gjør de det fordi de har bodd der i generasjoner. Slik er det ikke med Groruddalen. Her kommer vi fra alle Norges kanter - og alle vedens hjørner, sier dagens leder av Groruddalen Historielag, Bjørn H. Syversen.

 
Milepæl for navnet og begrepet Groruddalen

Publisert:

Den 16. september var det nøyaktig 50 år siden navnet og begrepet Groruddalen ble tatt i bruk offisielt for første gang i moderne tid. I dag er navnet velkjent for og anerkjent av politikere både i Bystyret, Regjeringen, Stortinget - blant byråkrater så vel som samfunnsforskere og journalister.

 
Kampen park - en perle øst i byen

Publisert:

Kampen park er en oase som ligger perfekt til med flott utsikt over byen. Men først og fremst et rekreasjonsområde for folket på Kampen - og et sted med historiske røtter.

 

Publisert:

Hovin skole har røtter over hundre år tilbake i tiden, men dagens skole ble bygget i 1954-55.

 
 
En liten menighet med et stort navn

Publisert:

Da domprost Anton Jervell Bøckman fra Tromsø kom til Grorud som sokneprest i 1950 så han for seg en avsluttende tjenestetid i en mindre menighet i utkanten av Oslo. I stedet ble han del i en utvikling som er karakterisert som Norges største folkevandring i moderne tid.

 
Et talerør på godt og intet vondt

Publisert:

- Uansett, samme hva slags sammenheng, har vi fått komme til orde i Akers Avis Groruddalen. Der har man alltid respektert oss og tatt våre saker på alvor, sier Rune Gerhardsen, gruppeleder for Arbeiderpartiet i Oslo bystyre og leder av Samferdsels- og miljøkomiteen.

 

Publisert:

Siden jeg fortsatt er den heldige leser av avisa fra min barndoms dal, fikk jeg forleden med meg 50-årsreportasjen om Akers Avis Groruddalen. På det store bildet inni avisa så jeg to av heltene fra min første tid i norsk presse: Margit og Hjalmar Kielland, skriver Jan Roaldset.

 

Publisert:

Idrett er en universell aktivitet som er blottet for fargeinndelinger, og i Groruddalen bor det tusenvis av utøvere med utenlandsk bakgrunn. Det er ingen hemmelighet at lokalaviser generelt sliter med å nå igjennom til innbyggere med annen etnisk opprinnelse enn norsk, men slik er det ikke i Grorudd...

 

Publisert:

Et av dalens eldste idrettslag er Hasle/Løren som ble stiftet i 1911. Terje Nyhaug har siden 1971 stått på for klubben i sitt hjerte, og slik ser han tilbake på historien.

 
Bygger bro med idretten

Publisert:

Idrettsånden står sterkt i Groruddalen. Ikke bare har toppidrettsutøverne herjet overskriftene i avisen, men også den lokale breddeidretten står sterkt. Uansett om du er verdensmester eller guttespiller på et innebandylag, er det alltid en avis du kan lese om deg selv og dine i.

 

Publisert:

Og det har Akers Avis skjønt. Karin og Katrin Meløy minnes gode stunder med avisen.

 

Publisert:

Da Akers Avis Groruddalen rundet sine første 25 år, hadde den tatt i mot tusener på tusener av innflyttere fra det ganske land. De siste 25 årene har ...

 
«Nerven i Groruddalen»

Publisert:

Groruddøl og lokal-politiker Eva Semmerud har vært engasjert i lokalmiljøet siden slutten av 60-tallet. Avisen omtaler henne gjerne som «nerven i Groruddalen».

 
Samlet avisvennene til jubileumsfest

Publisert:

Akers Avis Groruddalens jubileum har blitt markert gjennom hele 2008. Denne måneden toppet det seg med kjempefest for 160 avisvenner.

 
Røttene går til 1928

Publisert:

Selv om Akers Avis Groruddalen har vært en selvstendig avis fra begynnelsen, har den en forhistorie tilbake til 1928. Det var året Martin Berge startet en velavis på Golia som skulle bli et talsrør for hans enorme samfunnsengasjement.

 
Den viktigste  avisen i dalen

Publisert:

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kommer gående gjennom gangene i regjeringsbygget og slenger seg ned i stolen på forværelset, nysgjerrig på avisen vi har brakt med for anledningen. - Den ble ikke laget i går, smiler han.

 
Den fremste identitetsskaperen i dalen

Publisert:

- Akers Avis Groruddalen er det beste eksempelet på at en lokalavis er den fremste identitetsskaperen i et nærmiljø, sier Erling Lae (H) - byrådslederen som brukte redaktør Hjalmar Kielland som rådgiver i forbindelse med bydelsreformen - og som mener Romsås vil bli byens nye in sted i fremtiden.

 
Historisk villa ble mediehus

Publisert:

Etter 30 år på Veitvet var tiden inne til å finne en mer sentral plass for avisen - og det fant man i en historisk villa på Grorud. Tilgjengeligheten til Veitvet var svekket med midtdeleren på Trondheimsveien, og på Grorud fant man det man søkte.

 

Publisert:

- Akers Avis Groruddalen og personene bak bryr seg oppriktig om nærmiljøet. Folk vet det leveres ekte saker. Det er grunnen til avisens suksess gjennom 50 år, sier Rune Hetland, Generalsekretær i Landslaget for Lokalaviser.

 

Publisert:

Det er all grunn til å føle en stolthet over dette landskap som med sin byelv ga liv og muligheter for det bysamfunn som ble etablert mellom Alna og Hovinbekken i Bjørvika - for tusen år siden.

 
Har samlet på alle avisutgaver gjennom alle år

Publisert:

Marit Stovner (88) har registrert aviser og innlegg gjennom alle årene. Hun sitter med en komplett oversikt over alt som har skjedd i sitt nærområde, både i forhold til ubygging, gamle gårder og de mange små og store begivenheter – men også ting som vedrører hennes egen familie.

 
ANNONSE