ANNONSE

Har samlet på alle avisutgaver gjennom alle år

Har samlet på alle avisutgaver gjennom alle år

 

Marit Stovner (88) har registrert aviser og innlegg gjennom alle årene. Hun sitter med en komplett oversikt over alt som har skjedd i sitt nærområde, både i forhold til ubygging, gamle gårder og de mange små og store begivenheter – men også ting som vedrører hennes egen familie.

Tekst:

Publisert:

- Lokalavisen har vært flink til å følge opp Stovner-miljøet, og det er alltid spennende å åpne avisen, sier hun, og forteller at hun har vært abonnent helt fra starten.

- Vi kom tett på avisen og redaktøren  da min svoger Sigurd Weisæth var leder for vellet.  Sammen hadde de en runde i området hver uke.  Det var viktig å følge med under den store utbyggingen og bidra med gode forslag, sier hun. Som sekretær i Stovner Vel  ble jeg bedt om å klippe ut det som vedrørte vellets arbeid, men jeg ble etter hvert bitt av en samlemani, så jeg har et utklippsarkiv som minner om et lite bibliotek.

Da redaktør Kielland tok initiativ til å starte Groruddalen Historielag, var det naturlig at Marit Stovner ble med i dette arbeidet.

- Ja, jeg var med i styret i mange år, og har fulgt historielaget helt fra 1980, det har resultert i en masse utklipp,  som jeg nå har overlatt dagens styre.  Det er viktig at laget selv nå tar vare på og legger dette inn i sine arkiver, sier Marit som tross høy alder fremdeles er levende engasjert i livet omkring seg.

Som bystyrerepresentant benyttet  hun avisen flittig, og sendte i sin tid leserinnlegg i forhold til saker hun brant for.  Hun var svært på vakt med at de nye byområder skulle få navn som hadde rot i den gamle historie.

- Jeg syns avisen bare blir bedre og bedre, kjempeflott med store bilder og gode artikler.  Det er virkelig morsomt å bla i den etter å ha hentet den fra postkassen, sier Marit Stovner  Den er blitt utrolig omfattende og interessant.

Siste nytt i Lokalhistorie

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

ANNONSE
Hedret krigshelt

Den første norske hæroffiseren som ble drept under 2. verdenskrig falt på Kalbakken.

 
Kontraktene er signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

 
ANNONSE