Har samlet på alle avisutgaver gjennom alle år

Har samlet på alle avisutgaver gjennom alle år

 

Marit Stovner (88) har registrert aviser og innlegg gjennom alle årene. Hun sitter med en komplett oversikt over alt som har skjedd i sitt nærområde, både i forhold til ubygging, gamle gårder og de mange små og store begivenheter – men også ting som vedrører hennes egen familie.

Skrevet av:

- Lokalavisen har vært flink til å følge opp Stovner-miljøet, og det er alltid spennende å åpne avisen, sier hun, og forteller at hun har vært abonnent helt fra starten.

- Vi kom tett på avisen og redaktøren  da min svoger Sigurd Weisæth var leder for vellet.  Sammen hadde de en runde i området hver uke.  Det var viktig å følge med under den store utbyggingen og bidra med gode forslag, sier hun. Som sekretær i Stovner Vel  ble jeg bedt om å klippe ut det som vedrørte vellets arbeid, men jeg ble etter hvert bitt av en samlemani, så jeg har et utklippsarkiv som minner om et lite bibliotek.

Da redaktør Kielland tok initiativ til å starte Groruddalen Historielag, var det naturlig at Marit Stovner ble med i dette arbeidet.

- Ja, jeg var med i styret i mange år, og har fulgt historielaget helt fra 1980, det har resultert i en masse utklipp,  som jeg nå har overlatt dagens styre.  Det er viktig at laget selv nå tar vare på og legger dette inn i sine arkiver, sier Marit som tross høy alder fremdeles er levende engasjert i livet omkring seg.

Som bystyrerepresentant benyttet  hun avisen flittig, og sendte i sin tid leserinnlegg i forhold til saker hun brant for.  Hun var svært på vakt med at de nye byområder skulle få navn som hadde rot i den gamle historie.

- Jeg syns avisen bare blir bedre og bedre, kjempeflott med store bilder og gode artikler.  Det er virkelig morsomt å bla i den etter å ha hentet den fra postkassen, sier Marit Stovner  Den er blitt utrolig omfattende og interessant.

Siste nytt i Lokalhistorie

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

 
Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

 
Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Takker for seg

Takker for seg

Etter mange aktive år i styret til Groruddalen Historielag, trekker Jan Arne Tangerud seg nå ut. Men han vil fortsatt jobbe med årbøker og lagets bildedatabase.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!