Hasle/Lørens egen avis

Et av dalens eldste idrettslag er Hasle/Løren som ble stiftet i 1911. Terje Nyhaug har siden 1971 stått på for klubben i sitt hjerte, og slik ser han tilbake på historien.

- Jeg kom til klubben med trenerbakgrunn og lovnad om at det skulle satses hockey. Det var egentlig en tilfeldighet at jeg ikke hadde startet i klubben tidligere. Fra den gården jeg vokste opp startet flere av gutta i Hasle, sier han.

I 1976 ble Nyhaug valgt som leder for Hasle/Løren. En stilling han hadde frem til i våres. Selv mener han det var engasjementet for lokalidretten som holdt han gående.

- Det ble 22 år med idrett. Jeg har et stort hjerte for idretten, og gjennom et helt idrettsliv har jeg skaffet meg mange tette bånd her. I tillegg er jeg en organisasjonsfrik, så jeg liker å blande meg i styre og stell, ler han.

71-åringen mener idretten i Groruddalen og spesielt på Hasle/Løren har utviklet seg stort med årene.

- Før satt jeg i idrettens samarbeidsutvalg. Der husker jeg vi forsøkte å skape det beste for idretten i Bjerke bydel. Ettersom årene har gått har idretten i Groruddalen utviklet seg enormt. Dette ser du også i min klubb Hasle/Løren. Der har vi utviklet oss enormt både sportslig og på anleggsiden.

- Når det nå skal bygges 2-3000 nye boliger i vårt område er jeg sikker på at klubben også vil leve godt i fremtiden. Vi har bygget opp gode relasjoner med nærmiljøet, skolen og ikke minst avisen, sier han.

- Ja, hva har avisen betydd for idrettslaget?

- Til å starte med hadde vi liten kontakt med avisen, men seniorgutta i klubben klarte heldigvis å få til kommunikasjonen.

Deretter frontet vi selv avisen i klubben, og forklarte at dette var vår klubbavis, hvor alt nyttig om idrettslaget ville stå. Etterhvert har det utviklet seg slik at Akers Avis Groruddalen er den avis vi i Hasle/Løren følger med på. Det er på mange måter vår egen avis.

- Kan man si at idrettslagene og avisen står på samme lag?

- Det kan man godt si. Vi stiller absolultt på samme lag. Er det noe vi vil markere eller fortelle ut, er det ikke lenger unna en telefonsamtale til avisen. I Hasle/Løren har man alltid oppfordret gruppene til å holde god kontakt med avisen.

- Hvilket minne med avisen husker du best gjennom 22 år?

- Det som stikker seg ut var da jeg fikk prisen som årets idrettsleder i Groruddalen. Det satte jeg virkelig pris på. Det er rart hvordan det er, men jo eldre man blir desto mer pris setter du på å få slike utmerkelser. Groruddalen er en stor by, og jeg var stolt over å motta den prisen. Den henger høyt på veggen hjemme hos meg, sier Nyhaug.

Siste nytt i Lokalhistorie

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

  • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

 
Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

 
Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!