ANNONSE

Industrihistorie fra det gamle Grorud

Industrihistorie fra det gamle Grorud

 

Jon-Ivar Iversen tar farvel med maskinparken i det som siden 1943 har vært Kvikk-Trykk på Grorud. Nå ryddes lokalene i tyskerbrakka ved idrettsplassen. Her i matsalen til de tyske soldatene har trykkeriet holdt til siden 60-årene.

Onkelen, Ragnvald Johansen, startet sitt enmannsforetak i kjelleren i Grorud Folkets Hus oppe i svingen ved Trondheimsveien, siden flyttet han ned i det første huset til Grorud Samvirkelag, da samvirkelaget flyttet inn i sitt nye, store mursteinrøde bygg like ved. Senere flyttet Ragnvald til en av de gjenstående tyskerbrakkene fra krigen. Like ved løpebanen. Det passet godt for en som var formann i Grorud Idrettslags friidrettsgruppe i mange år. - Det er et ganske spesielt lokale. Veggene er fylt med motiver fra tyske byer som soldatene har malt. Det ligger kunsthistorie i disse veggene, mener Jon-Ivar, som håper at bydelen som nå overtar lokalet tar vare på disse minnene.Etter Ragnvald Johansens bortgang har trykkeriet vært drevet av datteren Lisbeth og nevøen Jon-Ivar. Lisbeth gikk etter hvert over i annet arbeid, og det er Jon-Ivar som har tatt vare på Kvikk-Trykks kundemasse alene.- Nå er jeg 67 år og avslutter min yrkeskarriere på Grorud. Maskinparken er solgt til oppkjøpere fra Askim, og maskinene havner sannsynligvis i Sør-Amerika. Der ligger de en generasjon etter oss.Jon-Ivar bosatte seg i Nittedal, her har han verv i idretten og vil få bedre tid til å skjøtte disse. Kontakten med Grorud opprettholdes gjennom medlemskapet i godtemplarlaget. Konstaterer han.jlk

Siste nytt i Lokalhistorie

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

ANNONSE
Hedret krigshelt

Den første norske hæroffiseren som ble drept under 2. verdenskrig falt på Kalbakken.

 
Kontraktene er signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

 
ANNONSE