Jubileumslunsj i Furusetheimen

Jubileumslunsj i Furusetheimen

 

En av mine helt spesielle minner fra starten av lokalavisen var da jeg en gang på slutten av 50-tallet besøkte Furuset Vel. Det var den gang vellet hadde egen forretningsfører, Oddy Rastad.

Sammen med velformann Even Sveen bestyrte hun et aktivt vel med rundt 200 medlemmer, utleie av velsalen og kinoen. Det var en handlekraftig dame som regjerte på Furuset den gangen. Redaktøren fikk med seg en liste over velmedlemmene med beskjed om å registrere alle som abonnenter - og sende regning til hver enkelt.

Den gamle velavisen som nå var på banen igjen, måtte man samarbeide med. Det ble opplest og vedtatt. Kinoannonsene med omtaler fant sin faste plass i avisen, og distribusjonen av avisen, sammen med andre trykksaker som skulle ut på Furuset, tok vellet seg av. Det ble en vinnsituasjon for begge, for ikke å si alle, parter. Og dette helt spesielle forhold mellom vel og avis har fortsatt - og bestått - gjennom alle årene, som nå er blitt 50 år.

Ekteparet Inga og Even Sveen hadde også et ganske spesielt forhold til vellet, og stedet som sådant. Etter Ingas død opprettet Even et minnefond. Fondsstyret, som består av representanter fra avisen, vellet og idrettsforeningen, disponerer avkastningen til beste for tiltak for ungdom og eldre på stedet. Nå er man blitt enige om å invitere til en formiddagssamling for eldre velmedlemmer, de som har hatt et forhold til den tid vi snakker om.

Akers Avis Groruddalen er blitt 50 år. Vi tar gjerne med oss jubileumsbløtkake og underholdningskrefter, minnefondets midler bistår med smørbrød og annet - og velhuset ligger der til bruk, imøtekommende på alle måter.

Det er Bjørg Lomsdal og Else Retterstøl som er vertinner, og med denne formiddagssamling tar de opp igjen en tradisjon de har hatt gjennom årene. Kanskje blir det mulig å møtes oftere - en onsdag formiddag.

Anne-Marie Kvien stiller med sitt trekkspill og friske låter, og undertegnede trekker noen historiske tilbakeblikk - gjerne i samtale med de fremmøtte.

Det stilles ingen krav til alder, er du midt i livet og ser ut som en tyveåring, behøver du ikke ta med fødselsattest. Du må være glad i Furuset, vellet (og kanskje også avisen) og ha en god følelse for fellesskapet. Er du relativt ny på stedet kunne kanskje dette gi deg muligheten til å bli bedre kjent med Furuset - ved å møte de som har bodd her noen år.

Har du lyst å være med på denne velsamlingen, som knyttes opp mot avisens 50-årsjubileum, må du melde deg til Bjørg Lomsdal, tlf. 22 30 63 31.

Sted:  Furusetheimen, Furusetveien 1.

Tid:  Onsdag 9. april kl. 12.00 (halvannen til to timer)

Velkommen!

Siste nytt i Lokalhistorie

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Hedret krigshelt

Den første norske hæroffiseren som ble drept under 2. verdenskrig falt på Kalbakken.

 
Kontraktene er signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.