Jubileumslunsj i Furusetheimen

Jubileumslunsj i Furusetheimen

 

En av mine helt spesielle minner fra starten av lokalavisen var da jeg en gang på slutten av 50-tallet besøkte Furuset Vel. Det var den gang vellet hadde egen forretningsfører, Oddy Rastad.

Sammen med velformann Even Sveen bestyrte hun et aktivt vel med rundt 200 medlemmer, utleie av velsalen og kinoen. Det var en handlekraftig dame som regjerte på Furuset den gangen. Redaktøren fikk med seg en liste over velmedlemmene med beskjed om å registrere alle som abonnenter - og sende regning til hver enkelt.

Den gamle velavisen som nå var på banen igjen, måtte man samarbeide med. Det ble opplest og vedtatt. Kinoannonsene med omtaler fant sin faste plass i avisen, og distribusjonen av avisen, sammen med andre trykksaker som skulle ut på Furuset, tok vellet seg av. Det ble en vinnsituasjon for begge, for ikke å si alle, parter. Og dette helt spesielle forhold mellom vel og avis har fortsatt - og bestått - gjennom alle årene, som nå er blitt 50 år.

Ekteparet Inga og Even Sveen hadde også et ganske spesielt forhold til vellet, og stedet som sådant. Etter Ingas død opprettet Even et minnefond. Fondsstyret, som består av representanter fra avisen, vellet og idrettsforeningen, disponerer avkastningen til beste for tiltak for ungdom og eldre på stedet. Nå er man blitt enige om å invitere til en formiddagssamling for eldre velmedlemmer, de som har hatt et forhold til den tid vi snakker om.

Akers Avis Groruddalen er blitt 50 år. Vi tar gjerne med oss jubileumsbløtkake og underholdningskrefter, minnefondets midler bistår med smørbrød og annet - og velhuset ligger der til bruk, imøtekommende på alle måter.

Det er Bjørg Lomsdal og Else Retterstøl som er vertinner, og med denne formiddagssamling tar de opp igjen en tradisjon de har hatt gjennom årene. Kanskje blir det mulig å møtes oftere - en onsdag formiddag.

Anne-Marie Kvien stiller med sitt trekkspill og friske låter, og undertegnede trekker noen historiske tilbakeblikk - gjerne i samtale med de fremmøtte.

Det stilles ingen krav til alder, er du midt i livet og ser ut som en tyveåring, behøver du ikke ta med fødselsattest. Du må være glad i Furuset, vellet (og kanskje også avisen) og ha en god følelse for fellesskapet. Er du relativt ny på stedet kunne kanskje dette gi deg muligheten til å bli bedre kjent med Furuset - ved å møte de som har bodd her noen år.

Har du lyst å være med på denne velsamlingen, som knyttes opp mot avisens 50-årsjubileum, må du melde deg til Bjørg Lomsdal, tlf. 22 30 63 31.

Sted:  Furusetheimen, Furusetveien 1.

Tid:  Onsdag 9. april kl. 12.00 (halvannen til to timer)

Velkommen!

Siste nytt i Lokalhistorie

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

 
Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

 
Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Takker for seg

Takker for seg

Etter mange aktive år i styret til Groruddalen Historielag, trekker Jan Arne Tangerud seg nå ut. Men han vil fortsatt jobbe med årbøker og lagets bildedatabase.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!