Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

BLE HEDRET: Vidar Noreng ble tildelt Hedersprisen 2015 av Groruddalen Miljøforum, her representert av styreleder Ragnar Torgersen (t.v.) og Hjalmar Kielland fra hederspriskomiteen.

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:52

Noreng har en lang merittliste som gjør ham fortjent til Groruddalen Miljøforums hederspris.

Han har vært medlem av styret i Furuset Vel i mer enn 20 år. I 2003 tok han initiativ til etableringen av Furuset Allidrett. Fra 2014 har han vært leder av Furuset idrettsforening. Han har deltatt i prosjektgruppa for områdeløftet på Furuset.

Noreng satt også i juryen for arkitektkonkurransen «FutureBuilt» som fremmer klimaeffektiv byutvikling på Furuset. I tillegg var Noreng en viktig drivkraft bak utviklingen av Alnaskolen, hvor han blant annet arbeidet med Ung i Forum.

Han er en sentral person på Furuset og har et bredt nettverk blant ung og gammel – midt i smeltedigelen på det mangfoldige Furuset, sier Hjalmar Kielland fra hederspriskomiteen.

Er ydmyk

Noreng forteller at han synes det er hyggelig at en del av tingene man gjør blir sett og ikke minst verdsatt. Han tar derfor imot prisen med stor ydmykhet.

– Noe av det morsomste jeg har gjort var å starte Alnaskolens ungdomslederkurs for åtte år siden. Jeg ville engasjere lokal ungdom og ga de opplæring i frivillig arbeid. Det er et prosjekt vi har lykkes med, forteller Noreng.

I dag er det nemlig 180 ungdommer på Furuset og i Bydel Alna som jobber frivillig.

De har tatt på seg sentrale oppgaver. Mitt råd til Groruddalen Miljøforum, som engasjerer seg i mange viktige og tunge plansaker, er å lytte til ungdommene. Det er de som vil være voksne og foreldre når disse planene står ferdig om noen år. De er fremtiden, sier Noreng.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave på onsdag eller i vår eAvis fra onsdag.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

 
Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

 
Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

  • miljø

Send inn ditt forslag på kandidat til hedersprisen for 2015. Fristen er 10. februar.

Starten på slutten?

Starten på slutten?

Groruddalen Miljøforum mener høringssvaret til byrådet om avlastning gir indikasjoner på løsninger over lang tid som til slutt vil ende med en nedleggelse av terminalen.

 
Vil fortsette med områdeløft

Vil fortsette med områdeløft

Hvordan en ny Groruddals-satsing vil bli seende ut er ikke avklart. Groruddalen Miljøforum vil videreføre områdeløftene – og ber om innspill.

Het debatt i samfunnshuset

Valgmøte med Groruddalen Miljøforum:

Het debatt i samfunnshuset

Politikerne samlet seg til åpent valgmøte om utvikling i Groruddalen. Panelet måtte svare på spørsmål direkte fra et ivrig publikum.

Partitoppene kommer til Grorud

Rigger til folkemøte

Partitoppene kommer til Grorud

Er du usikker på hva du skal stemme under høstens kommunevalg? Da bør du holde av tirsdag 1. september, for da kommer partitoppene til Grorud samfunnshus for å overbevise deg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!