Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

BLE HEDRET: Vidar Noreng ble tildelt Hedersprisen 2015 av Groruddalen Miljøforum, her representert av styreleder Ragnar Torgersen (t.v.) og Hjalmar Kielland fra hederspriskomiteen.

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Skrevet av:

Oppdatert:
29.03.2016 kl 11:36

Noreng har en lang merittliste som gjør ham fortjent til Groruddalen Miljøforums hederspris.

Han har vært medlem av styret i Furuset Vel i mer enn 20 år. I 2003 tok han initiativ til etableringen av Furuset Allidrett. Fra 2014 har han vært leder av Furuset idrettsforening. Han har deltatt i prosjektgruppa for områdeløftet på Furuset.

Noreng satt også i juryen for arkitektkonkurransen «FutureBuilt» som fremmer klimaeffektiv byutvikling på Furuset. I tillegg var Noreng en viktig drivkraft bak utviklingen av Alnaskolen, hvor han blant annet arbeidet med Ung i Forum.

Han er en sentral person på Furuset og har et bredt nettverk blant ung og gammel – midt i smeltedigelen på det mangfoldige Furuset, sier Hjalmar Kielland fra hederspriskomiteen.

Er ydmyk

Noreng forteller at han synes det er hyggelig at en del av tingene man gjør blir sett og ikke minst verdsatt. Han tar derfor imot prisen med stor ydmykhet.

– Noe av det morsomste jeg har gjort var å starte Alnaskolens ungdomslederkurs for åtte år siden. Jeg ville engasjere lokal ungdom og ga de opplæring i frivillig arbeid. Det er et prosjekt vi har lykkes med, forteller Noreng.

I dag er det nemlig 180 ungdommer på Furuset og i Bydel Alna som jobber frivillig.

De har tatt på seg sentrale oppgaver. Mitt råd til Groruddalen Miljøforum, som engasjerer seg i mange viktige og tunge plansaker, er å lytte til ungdommene. Det er de som vil være voksne og foreldre når disse planene står ferdig om noen år. De er fremtiden, sier Noreng.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave på onsdag eller i vår eAvis fra onsdag.

Siste nytt i Lokalhistorie

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

 
Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

 
Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Takker for seg

Takker for seg

Etter mange aktive år i styret til Groruddalen Historielag, trekker Jan Arne Tangerud seg nå ut. Men han vil fortsatt jobbe med årbøker og lagets bildedatabase.

Fikk ikke være med på festen

Fikk ikke være med på festen

I 1898 ble det allmenn stemmerett for menn i Norge. I 1913 var det også damenes tur. Likevel ble mange fratatt stemmeretten fordi de mottok sosial stønad.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!