ANNONSE

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

BLE HEDRET: Vidar Noreng ble tildelt Hedersprisen 2015 av Groruddalen Miljøforum, her representert av styreleder Ragnar Torgersen (t.v.) og Hjalmar Kielland fra hederspriskomiteen.

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:52

Noreng har en lang merittliste som gjør ham fortjent til Groruddalen Miljøforums hederspris.

Han har vært medlem av styret i Furuset Vel i mer enn 20 år. I 2003 tok han initiativ til etableringen av Furuset Allidrett. Fra 2014 har han vært leder av Furuset idrettsforening. Han har deltatt i prosjektgruppa for områdeløftet på Furuset.

Noreng satt også i juryen for arkitektkonkurransen «FutureBuilt» som fremmer klimaeffektiv byutvikling på Furuset. I tillegg var Noreng en viktig drivkraft bak utviklingen av Alnaskolen, hvor han blant annet arbeidet med Ung i Forum.

Han er en sentral person på Furuset og har et bredt nettverk blant ung og gammel – midt i smeltedigelen på det mangfoldige Furuset, sier Hjalmar Kielland fra hederspriskomiteen.

Er ydmyk

Noreng forteller at han synes det er hyggelig at en del av tingene man gjør blir sett og ikke minst verdsatt. Han tar derfor imot prisen med stor ydmykhet.

– Noe av det morsomste jeg har gjort var å starte Alnaskolens ungdomslederkurs for åtte år siden. Jeg ville engasjere lokal ungdom og ga de opplæring i frivillig arbeid. Det er et prosjekt vi har lykkes med, forteller Noreng.

I dag er det nemlig 180 ungdommer på Furuset og i Bydel Alna som jobber frivillig.

De har tatt på seg sentrale oppgaver. Mitt råd til Groruddalen Miljøforum, som engasjerer seg i mange viktige og tunge plansaker, er å lytte til ungdommene. Det er de som vil være voksne og foreldre når disse planene står ferdig om noen år. De er fremtiden, sier Noreng.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave på onsdag eller i vår eAvis fra onsdag.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE