Groruddalen på toppen av Norge

Groruddalen  på toppen  av Norge

 

En litt artig nyttårsbetraktning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2017 kl 09:51

Dersom vi et lite øyeblikk setter Oslopakke 3, Aker sykehus og Groruddals-satsing «på vent», hva er det vi husker best fra 2016? På det spørsmålet kan man få mange svar, også innad i avishuset, men du verden hvilken munterhet det skapte da kronprinsen fikk Groruddals-lua på hodet. Ikke bare blant dem som sto rundt, men også hos oss som så det i avisa etterpå.

Nå ser vi den berømte lua på mange hoder bortover, men akkurat dette hodet gir det hele en ekstra dimensjon: Nå er Groruddalen på toppen av Norge. Det har tatt snart 60 år, men nå er vi der!

Så er spørsmålet; hvordan skal vi klare å få en realpolitisk gevinst ut av dette? Hvordan skal vi klare å løfte Groruddalen opp og fram? Vi skal ikke ha noe mer enn de som bor på Ullern eller Nordstrand, men vi skal ha det samme. Og da snakker vi ikke om barnehager, skoler og sykehjem – men om veier, tunneler og kollektivtilbud. Og kanskje et og annet signalbygg, som BU-lederne etterlyste i «jule-intervjuet» for ganske nøyaktig ett år siden.

Vi har mye å være takknemlige for. Groruddalen er et flott sted å bo. Selv om Groruddals-satsingen ikke ga oss det vi hadde håpet, føler vi stor glede over alle parker og fritidstilbud vi har fått i «bøtter og spann» de siste ti årene. Det som gjenstår er de store linjene, det som burde stått i Oslopakke 3. Men vi registrerer politisk velvilje mange steder. Og med Groruddalen Miljøforum som vaktbikkje kan det fort bli et bein eller to – til oss også...

Imidlertid – årets største seier, kanskje tiårets, er lovnaden om gjenåpning av Aker sykehus. Det er en seier for Groruddalen det er verdt å flagge for – og som et samlet dalføre har jobbet for og stått sammen om.

Godt nytt år!

Siste nytt i Kultur

Hverdagshelten inviterte <BR>til fest på hjemmet

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager bruker pengene hun mottak sammen med prisen «Groruddalens hverdagshelt 2016» på fest for beboerne og ansatte på Furusethjemmet.

Bygg fordelingskryss <BR>mellom tre tunneler

Debatten rundt den planlagte Manglerudtunnelen med utløp i Breivollveien, som så skal gjøres om til en del av E6, pågår for fullt.

 
Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!