Groruddalen på toppen av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

 

En litt artig nyttårsbetraktning.

Skrevet av:

Oppdatert:
03.01.2017 kl 09:51

Dersom vi et lite øyeblikk setter Oslopakke 3, Aker sykehus og Groruddals-satsing «på vent», hva er det vi husker best fra 2016? På det spørsmålet kan man få mange svar, også innad i avishuset, men du verden hvilken munterhet det skapte da kronprinsen fikk Groruddals-lua på hodet. Ikke bare blant dem som sto rundt, men også hos oss som så det i avisa etterpå.

Nå ser vi den berømte lua på mange hoder bortover, men akkurat dette hodet gir det hele en ekstra dimensjon: Nå er Groruddalen på toppen av Norge. Det har tatt snart 60 år, men nå er vi der!

Så er spørsmålet; hvordan skal vi klare å få en realpolitisk gevinst ut av dette? Hvordan skal vi klare å løfte Groruddalen opp og fram? Vi skal ikke ha noe mer enn de som bor på Ullern eller Nordstrand, men vi skal ha det samme. Og da snakker vi ikke om barnehager, skoler og sykehjem – men om veier, tunneler og kollektivtilbud. Og kanskje et og annet signalbygg, som BU-lederne etterlyste i «jule-intervjuet» for ganske nøyaktig ett år siden.

Vi har mye å være takknemlige for. Groruddalen er et flott sted å bo. Selv om Groruddals-satsingen ikke ga oss det vi hadde håpet, føler vi stor glede over alle parker og fritidstilbud vi har fått i «bøtter og spann» de siste ti årene. Det som gjenstår er de store linjene, det som burde stått i Oslopakke 3. Men vi registrerer politisk velvilje mange steder. Og med Groruddalen Miljøforum som vaktbikkje kan det fort bli et bein eller to – til oss også...

Imidlertid – årets største seier, kanskje tiårets, er lovnaden om gjenåpning av Aker sykehus. Det er en seier for Groruddalen det er verdt å flagge for – og som et samlet dalføre har jobbet for og stått sammen om.

Godt nytt år!

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

 • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!