Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

 

Alle må begynne et sted.

Skrevet av:

Dette bildet er tatt tidlig i 2008. Det viser årets idrettsutøvere i Groruddalen fra året før – altså for 2007: 100-meterløperen Ezinne Okpareabo (Grorud) og Stig-André Berge (Rødtvet) delte prisen. Begge var i starten av en idrettskarriere som skulle bringe dem til store arrangementer over hele verden, nå sist til OL i Rio der Stig-André kjempet seg til en bronsemedalje som hele Norge til de grader unnet ham. Det ble ytterligere bekreftet under helgens idrettsgalla på Hamar der bryteren fra Grorud-dalen ble den store vinneren med hele tre priser.

Det er alltid moro med «underdogs», sliterne – de som må forsere større fjell enn andre for å lykkes, de blir gjerne folkehelter – og det er Stig-André i dag, en folkehelt. At han ikke ga seg etter fiaskoen i London-OL fire år tidligere fikk han betalt for nå. Men dette handler ikke bare om motgang som til slutt blir kronet med medalje, det handler også om en hyggelig kar som byr på seg selv, som vet hvor han kommer fra og som kan snakke på tv. Det er summen av alt dette som skaper en folkehelt.

Det kanskje ikke alle er klar over er at grunnlaget for suksessen er lagt i kjeller’n til Grorud samfunnshus. Her holder Oslo Bryteklubb til. Her har utøvere og ledere lagt grunnlaget for «mye moro på matta» opp gjennom årene. Lokalavisen har fulgt med fra sidelinjen, slik at også Groruddalen for øvrig har kunnet følge med – fra stevne til stevne, fra år til år – helt fram til Hamar den første helgen i januar, da årets idrettsutøver i Groruddalen fra 2007 ble hele Norges idrettsutøver i 2016.

Hipp, hipp hurra!

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!