Miniutgave av verden

Da Akers Avis Groruddalen rundet sine første 25 år, hadde den tatt i mot tusener på tusener av innflyttere fra det ganske land. De siste 25 årene har ...

Tekst:

Publisert:

Da Akers Avis Groruddalen rundet sine første 25 år, hadde den tatt i mot tusener på tusener av innflyttere fra det ganske land. De siste 25 årene har avisen tatt i mot nye tusener, denne gang fra mer eksotiske og fjerntliggende strøk.

De har blitt en fargerik berikelse for dalen - og gitt avisen mulighet for å kunne dekke enda mer fargerike innslag og  kulturbegivenheter i lokalmiljøet.

Templer, moskeer, religiøse høytider, tradisjonelle feiringer, utstillinger, sport, kultur, organisasjonsarbeid og etter hvert også enda mer tilstedeværelse i de lokale politiske organer. De fremmedkulturelle innslagene og den etniske tilstedeværelsen i dalen har vokst seg jevnt og trutt, og er i dag en kaskade av berikelse for en dal som med tiden har blitt en miniutgave av vår verden.

Tidligere ble dalen forent mellom steinhoggere og bønder. Siden ble den forent mellom oslobeboer og tilreisende fra nesten hver  krik og krok av landet. Så kom den store innvandringen hvor nordmenn ble forent med folk fra alle verdenshjørner.

Det var mange som i sin tid  reiste fra nedbombede og utraderte strøk etter Den andre verdenskrig for å finne et bedre sted å være. Starte på nytt med utdannelse, arbeid og håp om en bedre fremtid. Det er de samme elementer som har ført østeuropeere, asiater, afrikanere og   andre  til Groruddalen i dag.

Siste nytt i Lokalhistorie

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Hedret krigshelt

Den første norske hæroffiseren som ble drept under 2. verdenskrig falt på Kalbakken.

 
Kontraktene er signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.