Miniutgave av verden

Da Akers Avis Groruddalen rundet sine første 25 år, hadde den tatt i mot tusener på tusener av innflyttere fra det ganske land. De siste 25 årene har ...

Skrevet av:

Da Akers Avis Groruddalen rundet sine første 25 år, hadde den tatt i mot tusener på tusener av innflyttere fra det ganske land. De siste 25 årene har avisen tatt i mot nye tusener, denne gang fra mer eksotiske og fjerntliggende strøk.

De har blitt en fargerik berikelse for dalen - og gitt avisen mulighet for å kunne dekke enda mer fargerike innslag og  kulturbegivenheter i lokalmiljøet.

Templer, moskeer, religiøse høytider, tradisjonelle feiringer, utstillinger, sport, kultur, organisasjonsarbeid og etter hvert også enda mer tilstedeværelse i de lokale politiske organer. De fremmedkulturelle innslagene og den etniske tilstedeværelsen i dalen har vokst seg jevnt og trutt, og er i dag en kaskade av berikelse for en dal som med tiden har blitt en miniutgave av vår verden.

Tidligere ble dalen forent mellom steinhoggere og bønder. Siden ble den forent mellom oslobeboer og tilreisende fra nesten hver  krik og krok av landet. Så kom den store innvandringen hvor nordmenn ble forent med folk fra alle verdenshjørner.

Det var mange som i sin tid  reiste fra nedbombede og utraderte strøk etter Den andre verdenskrig for å finne et bedre sted å være. Starte på nytt med utdannelse, arbeid og håp om en bedre fremtid. Det er de samme elementer som har ført østeuropeere, asiater, afrikanere og   andre  til Groruddalen i dag.

Siste nytt i Lokalhistorie

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

 
Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

 
Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Takker for seg

Takker for seg

Etter mange aktive år i styret til Groruddalen Historielag, trekker Jan Arne Tangerud seg nå ut. Men han vil fortsatt jobbe med årbøker og lagets bildedatabase.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!