Sparebanken i ny drakt

Lokale perler pryder banklokalet

Lokale perler pryder banklokalet

EGET ROM: Forfatter Anne-Cath. Vestly bodde en stund på Bøler, ikke langt unna Tveita senter. Derfor kan regionbanksjefen stolt vise fram møterommet med illustrasjoner av hennes kjente hovedfigurer.


I en årrekke har Sparebank 1 vært en del av næmiljøet på Tveita. Nå inviterer de folk inn til nyoppussede lokaler fylt med bilder som har tilknytning til området.

Tveita senter sto ferdig i 1970 og ble Norges første overbygde senter. Sparebank 1 har vært med siden 1966, da som Totalisternes aktiebank. De var en del av brakkebebyggelsen der garasjene i Sigrid Undsets vei står i dag. Der lå de til 1974, for så å flytte opp til 2. etasje.

Gjennom sommeren har de pusset opp. Regionsjef Ebbe Corell Hansen mener kundenes lokale tilknytning, samt historien til området er viktig, og har formet et banklokale med en gallerifølelse.

Hvert møterom inneholder en spesiell bit av området. I det ene rommet henger bilder av Knerten - en av Anne-Cath. Vestlys helter. Hun bodde en stund på Bøler, og har skrevet kjente bøker som «Knerten», «Mormor og de åtte ungene» og «Ole Aleksander Filibom-bom-bom».

– Vi har lang fartstid her, og mener at relasjoner til kundene er viktig. Vi har døpt alle våre møterom og gitt dem lokale navn som «Lutvann», «Nordre Skøyen hovedgård» og «Østensjøvannet». Vi er stolte av stedet, og har så klart viet et eget rom til Anne-Cath. Vestly, forklarer han.

Møterommene er åpne, enkle og lyse med store bilder.

Et varmt møte

Nå er Hansen klar for å vise det hele fram til en voksende kundeskare.

– Vi mener at vi skal være en bankkjede som er nær, dyktig og til stede i lokalmiljøet. Det føler jeg at vi er her på Tveita, forteller regionsjefen.

Han er opptatt av at man skal føle seg vel i lokalene. Kundene skal ikke bli stive av å sitte i et dystert og følelsesløst rom.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på oppussingen fra kunder og ansatte. Vi er veldig fornøyde, smiler han.

Han forteller at selv om han merker at kundeflokken til andre banker i området minker, er de på vei oppover. Han ser et potensial i å vokse videre på Tveita senter.

– Vi vil gjerne være moderne, men det er viktig at vi også er funksjonelle. Vi skal gi kundene det de vil ha og trenger i et åpent og varmt lokale. Det er også et godt senter å tilhøre. Det er veldrevet, og skaper en vinn-vinn situasjon for alle, forteller Hansen.

Siste nytt i Lokalhistorie

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

 
Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

 
Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Takker for seg

Takker for seg

Etter mange aktive år i styret til Groruddalen Historielag, trekker Jan Arne Tangerud seg nå ut. Men han vil fortsatt jobbe med årbøker og lagets bildedatabase.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!