Samlet avisvennene til jubileumsfest

Samlet avisvennene til jubileumsfest

 

Akers Avis Groruddalens jubileum har blitt markert gjennom hele 2008. Denne måneden toppet det seg med kjempefest for 160 avisvenner.

Skrevet av:

Helt siden 1958 har Akers Avis Groruddalen med redaktør Hjalmar Kielland i spissen tatt pulsen på et mangfoldig lokalmiljø i endring. Selve bursdagsfesten ble behørig feiret i restaurantsalen på nye Quality Hotel 33 på Økern.

Her ble det feiret sammen med  sentrale og lokale politikere, bydelsledere, foreningsledere og en rekke mennesker som hele tiden bidrar til å fylle lokalavisen.

Feiret hele året

Markeringen av avisens jubileum har blitt markert på flere måter gjennom året. Første markeringen var på årsmøtet (og 20-årsmarkeringen) til Grorudddalen Miljøforum der avisen stilte med det som har blitt vårt varemerke gjennom året, en jubileumsbløtkake.

Avisen inviterte også til fest for den eldre garde på Furuset, med egen jubileumslunsj i Furusetheimen. På vårparten var det en rekke foreningers tur til å invitere oss, og det ble fest på golfkroa med mange sentrale groruddøler til stede. Det har vært et innholdsrikt jubileumsår, og festen på Økern ble en verdig avslutning på det hele.

Underholdning og taler

For å sette de fremmøtte i riktig stemning hadde Grorud Mandskor og Groruddalen Arbeiderkor inngått et samarbeid. De sang «I midnattssolen» og «Gud signe Noregs land» under ledelse av dirigent Lars Isdahl.


Koret ledet også an i hurra-rop for jubilanten, før det var tid for å besøke det storslagne koldtbordet. Deretter kunne de mange gjestene nyte god mat, snakke sammen, bli kjent med nye mennesker og underskrive jubilantens gratulasjonsprotokoll.

Gruppa «Firkløverjazz», med Eilif Holen i spissen, spilte under maten. Ettermiddagen ble ledet av de tre konferansierene Hjalmar Kielland jr., Leif Sommer og Bjørn Haug.  De fortalte om episoder, kommenterte billedgalleriet på 200 bilder som rullet og gikk på bakveggen - og trakk fram enkeltpersoner til dialog.

Mange politikere

Hjalmar Kielland sr. og avisen han har drevet i 50 år ble hedret av de mange fremmøtte. Varaordførerer Aud Kvalbein var på plass, og det samme var Oslo Aps leder Jan Bøhler, Høyres gruppeleder Bård Folke Fredriksen og byutviklingsbyråd  Merete Agerbak-Jensen. I tilegg stilte blant annet Frps Trine Skarvang og Venstres Kjell Veivåg. Alle med en hyggelig hilsen til avisinstitusjonen og en markering for en utholdenhet av de sjeldne.


Også den populære gruppa Gatas Parlament underholdt. De var et symbol på at avisa og dalen også er klare for en ny tid.

Redaktøren takket for et langt samarbeid med de mange fremmøtte.

- Vi er en medie- og kulturinstitusjon som skal være her for fellesskapet - også i fremtiden.

 

Siste nytt i Lokalhistorie

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

  • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

Groruddalen på toppen av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Kjært barn...

Kjært barn...

  • Lillomarka

Fredsbarn, Ammerud-mann, skogssønn, evig vandrer, lokalhistoriker, markaforfatter, pensjonert forsker og skogforvalter. Kjært barn har mange navn. Det har Helge Haakenstads nyeste beskjeftigelse også.

Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

  • Lokalhistorie

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

 
Klippet snora for <BR>«nye» Drengestua

Klippet snora for
«nye» Drengestua

  • Bydel Stovner

Etter litt forsinkelse er nå siste bygg på Nedre Fossum gård ferdig rehabilitert. Tverrfaglig ressurssenter for barn og familier har allerede flyttet inn.

Vil rekonstruere <BR>«skjult» skatt

Vil rekonstruere
«skjult» skatt

I 1795 ble det bygd en mølle i Ellingsrudelva. I dag er det bare ruiner som står igjen. Nå jobber Oslo Elveforum for å historien gjenreist på en eller annen måte.

Siste frist for <BR>påskekrimmen

Siste frist for
påskekrimmen

  • påskekrim 2016

Har du klart å løse gåten om hvem som har tyvlånt sengene på IKEA? Da må du huske å sende inn svaret ditt før fristen går ut.

 
Klarer du å løse <BR>påskemysteriet?

Klarer du å løse
påskemysteriet?

Noen har sovet i sengene på IKEA Furuset. Brødsmuler ligger igjen på kjøkkenbenkene. Og noen har forsøkt å vaske seg i dusj-utstillingen. Akers Avis Groruddalens krimekspert løper av sted for å finne skurken. Klarer du?

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!