Samlet avisvennene til jubileumsfest

Samlet avisvennene til jubileumsfest

 

Akers Avis Groruddalens jubileum har blitt markert gjennom hele 2008. Denne måneden toppet det seg med kjempefest for 160 avisvenner.

Tekst:

Publisert:

Helt siden 1958 har Akers Avis Groruddalen med redaktør Hjalmar Kielland i spissen tatt pulsen på et mangfoldig lokalmiljø i endring. Selve bursdagsfesten ble behørig feiret i restaurantsalen på nye Quality Hotel 33 på Økern.

Her ble det feiret sammen med  sentrale og lokale politikere, bydelsledere, foreningsledere og en rekke mennesker som hele tiden bidrar til å fylle lokalavisen.

Feiret hele året

Markeringen av avisens jubileum har blitt markert på flere måter gjennom året. Første markeringen var på årsmøtet (og 20-årsmarkeringen) til Grorudddalen Miljøforum der avisen stilte med det som har blitt vårt varemerke gjennom året, en jubileumsbløtkake.

Avisen inviterte også til fest for den eldre garde på Furuset, med egen jubileumslunsj i Furusetheimen. På vårparten var det en rekke foreningers tur til å invitere oss, og det ble fest på golfkroa med mange sentrale groruddøler til stede. Det har vært et innholdsrikt jubileumsår, og festen på Økern ble en verdig avslutning på det hele.

Underholdning og taler

For å sette de fremmøtte i riktig stemning hadde Grorud Mandskor og Groruddalen Arbeiderkor inngått et samarbeid. De sang «I midnattssolen» og «Gud signe Noregs land» under ledelse av dirigent Lars Isdahl.

Koret ledet også an i hurra-rop for jubilanten, før det var tid for å besøke det storslagne koldtbordet. Deretter kunne de mange gjestene nyte god mat, snakke sammen, bli kjent med nye mennesker og underskrive jubilantens gratulasjonsprotokoll.

Gruppa «Firkløverjazz», med Eilif Holen i spissen, spilte under maten. Ettermiddagen ble ledet av de tre konferansierene Hjalmar Kielland jr., Leif Sommer og Bjørn Haug.  De fortalte om episoder, kommenterte billedgalleriet på 200 bilder som rullet og gikk på bakveggen - og trakk fram enkeltpersoner til dialog.

Mange politikere

Hjalmar Kielland sr. og avisen han har drevet i 50 år ble hedret av de mange fremmøtte. Varaordførerer Aud Kvalbein var på plass, og det samme var Oslo Aps leder Jan Bøhler, Høyres gruppeleder Bård Folke Fredriksen og byutviklingsbyråd  Merete Agerbak-Jensen. I tilegg stilte blant annet Frps Trine Skarvang og Venstres Kjell Veivåg. Alle med en hyggelig hilsen til avisinstitusjonen og en markering for en utholdenhet av de sjeldne.

Også den populære gruppa Gatas Parlament underholdt. De var et symbol på at avisa og dalen også er klare for en ny tid.

Redaktøren takket for et langt samarbeid med de mange fremmøtte.

- Vi er en medie- og kulturinstitusjon som skal være her for fellesskapet - også i fremtiden.

 

Siste nytt i Lokalhistorie

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Hedret krigshelt

Den første norske hæroffiseren som ble drept under 2. verdenskrig falt på Kalbakken.

 
Kontraktene er signert

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Groruddalen  på toppen  av Norge

En litt artig nyttårsbetraktning.