ANNONSE

16 fikk bot for ubetalt piggdekkavgift

16 fikk bot for ubetalt piggdekkavgift

 

Trafikketaten, politiet og Statens vegvesen går nye veier for tryggere trafikk. En felles trafikkontroll på Stovner resulterte i 16 bøter, ett muntlig pålegg og én anmeldelse.

Tekst:

Publisert:

Mange bilister ble vinket inn da politiet, Trafikketaten og Statens vegvesen hadde stilt seg opp i Fossumveien for å sjekke at bilistene fulgte gjeldende lover og regel.- Det ble delt ut totalt 16 gebyrer til bilister som kjørte uten å ha betalt piggdekkavgiften. I tillegg fikk én bilist muntlig pålegg og én ble anmeldt, sier divisjonsleder Pål Eide ved Stovner politistasjon.Første gang utenfor sentrumFelleskontrollen på Stovner var en del av et samarbeid mellom etater og politiet.- Dette er første gang vi samarbeider om en kontroll utenfor Oslo sentrum. Vi har gode erfaringer med slike kontroller i sentrum, så vi ville prøve en utenfor også, sier teamleder Per Bjørn Johannsen i Trafikketaten.Teamet fra Trafikketaten sin hovedoppgave var å sjekke at bilister med piggdekk har betalt avgiften, mens Statens vegvesen tok seg av teknisk kontroll. Politiet bisto med å vinke inn bilistene og sjekke at bilistene hadde gyldig førerkort og vognkort.Godt samarbeidHovedmålet med kontrollen var å få til et godt samarbeid mellom etater og politiet. Det føler både etatene og politiet at de har greid.- Vi har et fint samarbeid med Stovner politistasjon, sier Johannsen.Politibetjent André Kråkenes var også fornøyd med samarbeidet.- Utgangspunktet for at vi er her i dag er å bistå Trafikketaten med piggdekkoblat-kontrollen, forklarer Kråkenes, og fortsetter:- Vi bistår også med ting utenfor deres myndighet.- Hvilke ting er det?- Det kan være alt fra bilister uten førerkort til promillekjøring. Vi vet aldri hva som dukker opp, sier politibetjenten.Ro og ordenPolitibetjent Kråkenes legger likevel vekt på at politiets første prioritet er ro og orden.- Noen ganger oppstår det krangel, og det hender også at bilister prøver å unngå kontrollen. Da bidrar vi med vår kapasitet, forklarer han.Teamleder Johannsen legger til at bilistene oppfører seg annerledes med politiet til stede.- Når politiet er der, så holder folk seg roligere, sier han. 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE