16 fikk bot for ubetalt piggdekkavgift

16 fikk bot for ubetalt piggdekkavgift

 

Trafikketaten, politiet og Statens vegvesen går nye veier for tryggere trafikk. En felles trafikkontroll på Stovner resulterte i 16 bøter, ett muntlig pålegg og én anmeldelse.

Skrevet av:

Mange bilister ble vinket inn da politiet, Trafikketaten og Statens vegvesen hadde stilt seg opp i Fossumveien for å sjekke at bilistene fulgte gjeldende lover og regel.- Det ble delt ut totalt 16 gebyrer til bilister som kjørte uten å ha betalt piggdekkavgiften. I tillegg fikk én bilist muntlig pålegg og én ble anmeldt, sier divisjonsleder Pål Eide ved Stovner politistasjon.Første gang utenfor sentrumFelleskontrollen på Stovner var en del av et samarbeid mellom etater og politiet.- Dette er første gang vi samarbeider om en kontroll utenfor Oslo sentrum. Vi har gode erfaringer med slike kontroller i sentrum, så vi ville prøve en utenfor også, sier teamleder Per Bjørn Johannsen i Trafikketaten.Teamet fra Trafikketaten sin hovedoppgave var å sjekke at bilister med piggdekk har betalt avgiften, mens Statens vegvesen tok seg av teknisk kontroll. Politiet bisto med å vinke inn bilistene og sjekke at bilistene hadde gyldig førerkort og vognkort.Godt samarbeidHovedmålet med kontrollen var å få til et godt samarbeid mellom etater og politiet. Det føler både etatene og politiet at de har greid.- Vi har et fint samarbeid med Stovner politistasjon, sier Johannsen.Politibetjent André Kråkenes var også fornøyd med samarbeidet.- Utgangspunktet for at vi er her i dag er å bistå Trafikketaten med piggdekkoblat-kontrollen, forklarer Kråkenes, og fortsetter:- Vi bistår også med ting utenfor deres myndighet.- Hvilke ting er det?- Det kan være alt fra bilister uten førerkort til promillekjøring. Vi vet aldri hva som dukker opp, sier politibetjenten.Ro og ordenPolitibetjent Kråkenes legger likevel vekt på at politiets første prioritet er ro og orden.- Noen ganger oppstår det krangel, og det hender også at bilister prøver å unngå kontrollen. Da bidrar vi med vår kapasitet, forklarer han.Teamleder Johannsen legger til at bilistene oppfører seg annerledes med politiet til stede.- Når politiet er der, så holder folk seg roligere, sier han. 

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!