ANNONSE

31-bussen på skinner

31-bussen på skinner

 

Aksjonsgruppa «31-bussen på skinner» har sett dagens lys, og allerede på fredag arrangeres det en aksjon for å erstatte bussen med trikk til Tonsenhagen.

Tekst:

Publisert:

 - Busslinje 31 er en av Oslos tyngste busslinjer med åtte millioner påstigende passasjerer i året. Kapasitetstaket er nådd og en erstatning av trikk er høyst nød­vendig, sier kontaktperson Simen P. Aasheim i aksjonsgruppa «31-bussen på skinner».

I fjor høst skapte Ruters planer om trikk til Tonsenhagen debatt i Årvoll- og Tonsenhagen-området.

Befolkningen er delt i synet på å erstatte 31-bussen med trikk.

Siden i fjor høst har Ruter anbefalt bystyret å gå videre med planene om å erstatte bussen med trikk, og et flertall i bystyret har bedt byrådet fremme sak om forlengelse av trikkelinja i Trondheimsveien til Tonsenhagen, og eventuelt videre til Linderud.

Aasheim forteller at Aksjonsgruppa «31-bussen på skinner» jobber aktivt for at forlengelse av trikken til Tonsenhagen skal bli vedtatt av politikerne.

- I den forbindelse skal vi ha en aksjon for å markere viktigheten av å få erstattet 31-bussen i sin helhet med miljøvennlig trikk, sier Aasheim.

Aksjonen skal foregå i Bjerkekrysset førstkommende fredag klokka 17.30.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE