78 leddbusser parkeres på Grorud?

78 leddbusser parkeres på Grorud?

 

Selskapet Nobina skal fra oktober sende 78 leddbusser ut i Oslo-trafikken. Bussene skal tankes, vaskes og parkeres på Grorud.

Tekst:

Publisert:

Dette opplyste Guri E. Bramness Grorud bydelsutvalg om under åpen halvtime. Hun fortalte at flere naboer nå har fått nabovarsel om at det skal søkes om dispensasjon for reguleringsplanen i Østre Aker vei 237 til dette formålet.

- Dette er en viktig sak, derfor synes jeg det er viktig at dere får vite om den, sa Bramness.

Bramness fortalte blant annet at hun reagerer på at dette fremstilles som et samfunnsnyttig tiltak, siden det vil bedre busstransporten i Oslo Vest.

Ironisk nok, vil ikke dette føles som en oppgradering av nærområdet for de som bor i nærheten av denne tomta.

 

Høsten 2012

Tidligere i år ble selskapet Nobina AS tildelt den såkalte Oslo Vest-kontrakten.  Kontrakten trer i kraft fra høsten 2012.

Ifølge Ruter inngår linjene 30 Bygdøy til Nydalen, 31 Snarøya til Grorud, 31E Fornebu til Tonsenhagen og 32 Voksen skog til Kværnerbyen. Noen av bussene vil altså trafikkere Groruddalen, selv om dette omtales som «Oslo Vest-kontrakten».

«Det er nå undertegnet avtale mellom Nobina Norge AS og Ruter om kjøring i Oslo Vest. Avtalen gjelder for 7 år med opsjon for forlengelse i inntil 3 år. Antall reisende tilknyttet denne kontrakten var i 2010 20 millioner, og dette forventes å øke betydelig de neste årene. Nobina Norge AS ønsker å leie eiendommen i Østre Aker vei av ROM Eiendom som base for busstjenestene,» skriver arkitektfirmaet SG Arkitektur i et brev til Plan- og bygningsetaten.

 

78 leddbusser

Akers Avis Groruddalen sendte en forespørsel til arkitektfirmaet før palmehelgen, men har foreløpig ikke fått noe svar på denne. Likevel vet avisen at prosjektet vil omfatte  blant annet følgende:

o    Plass til 78 leddbusser. 51 av disse har gassdrift.

o    Verkstedbygg med fire verkstedløp og to vaskeløp.

o    Tekniske og sosiale rom.

o    Administrasjon.

o    Tankanlegg for gass og diesel.

Alt dette skal stå ferdig 1. oktober, slik at det er klart til busskjøringen starter opp.

 

Trafikkanalyse

Bydelsutvalget har ikke gjort seg opp noen mening i saken. De har heller ikke fått den til høring ennå. 

Statens vegvesen har derimot synspunkter.

«Ved en eventuell bussparkering her kan trafikkmengden øke relativt mye. Opphoping av avkjøringsrampen fra Østre Aker vei kan før til påkjøring bakfra. Det må derfor undersøkes om det blir fare for tilbakeblokkering inn på Østre Aker vei, » skriver vegvesenet.

De ønsker også en detaljert beskrivelse av krysset mellom Jernkroken og tomtas innkjørsel, samt tidspunktet for når bussene skal inn og ut.

«Statens vegvesen kan ikke akseptere tiltaket før det foreligger en trafikkanalyse med overnevnte dokumentasjon og eventuelt avbøtende tiltak, » understreker de.

De påpeker videre at det ikke er tillat å oppføre bygninger nærmere enn 50 meter fra riksveg, og at det derfor må søkes om dispensasjon for vegloven.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.