78 leddbusser parkeres på Grorud?

78 leddbusser parkeres på Grorud?

 

Selskapet Nobina skal fra oktober sende 78 leddbusser ut i Oslo-trafikken. Bussene skal tankes, vaskes og parkeres på Grorud.

Skrevet av:

Dette opplyste Guri E. Bramness Grorud bydelsutvalg om under åpen halvtime. Hun fortalte at flere naboer nå har fått nabovarsel om at det skal søkes om dispensasjon for reguleringsplanen i Østre Aker vei 237 til dette formålet.

- Dette er en viktig sak, derfor synes jeg det er viktig at dere får vite om den, sa Bramness.

Bramness fortalte blant annet at hun reagerer på at dette fremstilles som et samfunnsnyttig tiltak, siden det vil bedre busstransporten i Oslo Vest.

Ironisk nok, vil ikke dette føles som en oppgradering av nærområdet for de som bor i nærheten av denne tomta.

 

Høsten 2012

Tidligere i år ble selskapet Nobina AS tildelt den såkalte Oslo Vest-kontrakten.  Kontrakten trer i kraft fra høsten 2012.

Ifølge Ruter inngår linjene 30 Bygdøy til Nydalen, 31 Snarøya til Grorud, 31E Fornebu til Tonsenhagen og 32 Voksen skog til Kværnerbyen. Noen av bussene vil altså trafikkere Groruddalen, selv om dette omtales som «Oslo Vest-kontrakten».

«Det er nå undertegnet avtale mellom Nobina Norge AS og Ruter om kjøring i Oslo Vest. Avtalen gjelder for 7 år med opsjon for forlengelse i inntil 3 år. Antall reisende tilknyttet denne kontrakten var i 2010 20 millioner, og dette forventes å øke betydelig de neste årene. Nobina Norge AS ønsker å leie eiendommen i Østre Aker vei av ROM Eiendom som base for busstjenestene,» skriver arkitektfirmaet SG Arkitektur i et brev til Plan- og bygningsetaten.

 

78 leddbusser

Akers Avis Groruddalen sendte en forespørsel til arkitektfirmaet før palmehelgen, men har foreløpig ikke fått noe svar på denne. Likevel vet avisen at prosjektet vil omfatte  blant annet følgende:

o    Plass til 78 leddbusser. 51 av disse har gassdrift.

o    Verkstedbygg med fire verkstedløp og to vaskeløp.

o    Tekniske og sosiale rom.

o    Administrasjon.

o    Tankanlegg for gass og diesel.

Alt dette skal stå ferdig 1. oktober, slik at det er klart til busskjøringen starter opp.

 

Trafikkanalyse

Bydelsutvalget har ikke gjort seg opp noen mening i saken. De har heller ikke fått den til høring ennå. 

Statens vegvesen har derimot synspunkter.


«Ved en eventuell bussparkering her kan trafikkmengden øke relativt mye. Opphoping av avkjøringsrampen fra Østre Aker vei kan før til påkjøring bakfra. Det må derfor undersøkes om det blir fare for tilbakeblokkering inn på Østre Aker vei, » skriver vegvesenet.

De ønsker også en detaljert beskrivelse av krysset mellom Jernkroken og tomtas innkjørsel, samt tidspunktet for når bussene skal inn og ut.

«Statens vegvesen kan ikke akseptere tiltaket før det foreligger en trafikkanalyse med overnevnte dokumentasjon og eventuelt avbøtende tiltak, » understreker de.

De påpeker videre at det ikke er tillat å oppføre bygninger nærmere enn 50 meter fra riksveg, og at det derfor må søkes om dispensasjon for vegloven.

 

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!