ANNONSE

Arkitekturpris-vinner «gjemt» bak støyskjerm

Arkitekturpris-vinner «gjemt» bak støyskjerm

SPERRER INNSYN: Naboer reagerer på at denne støyskjermen skjuler årets vinner av Oslo bys arkitekturpris; Kuben.

Kuben har som kjent fått Oslo bys arkitekturpris. I et leserinnlegg reagerer nærmiljøet på at praktbygget skjules bak et plankegjerde.

«Som beboere i Bjerke bydel er vi mektig stolte over å ha fått et slikt praktbygg i Groruddalen. (...) Vi avspises med et lite glimt av toppetasjene ved passering i Østre Aker vei. Vi vet at bygget ligger der, men ser det ikke», skriver Liv – på vegne av flere fra Risløkka – i et leserinnlegg til Akers Avis Groruddalen. Hun er heller ikke den første som har henvendt seg til avisen med samme budskap.

Stripen i Østre Aker vei kan by på utsikt til blant annet Hotell 33 og Toyota på den ene siden og Riskøkka trafikkstasjon og Statens Lånekasse for utdanning på den andre siden. Men det er bare innsynet til Kuben yrkesarena som er sprerret med det Liv beskriver som et «plankegjerde». Hun ser helst at det byttes ut med en støyskjerm som står i arkitektonisk stil med praktbygget av en skole.

En sikkerhet

Direktør for bygg ved Kuben yrkesarena, Remi Pettersen, forteller at det er mye aktivitet som foregår i skolegården bak støyskjermeren langs Østre Aker vei.

– Det er mye trykk fordi vi oppbevarer en del materialer der som transporteres inn og ut.

– I tillegg til det har vi verksted, så da kommer elevene veldig tett på trafikken. Da må man ha en type sikkerhet, forklarer Pettersen.

Rektor Kjell Ove Hauge ved Kuben videregående skole innrømmer overfor Akers Avis Groruddalen at han ikke har tenkt på eller hørt at noen synes støyskjermen er til sjenanse.

– Det er noe vi må ta med oss, fastslår Hauge.

– Men jeg synes uansett det er hyggelig at folk ønsker å se skolen vår, føyer han til.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE