Arkitekturpris-vinner «gjemt» bak støyskjerm

Arkitekturpris-vinner «gjemt» bak støyskjerm

SPERRER INNSYN: Naboer reagerer på at denne støyskjermen skjuler årets vinner av Oslo bys arkitekturpris; Kuben.

Kuben har som kjent fått Oslo bys arkitekturpris. I et leserinnlegg reagerer nærmiljøet på at praktbygget skjules bak et plankegjerde.

«Som beboere i Bjerke bydel er vi mektig stolte over å ha fått et slikt praktbygg i Groruddalen. (...) Vi avspises med et lite glimt av toppetasjene ved passering i Østre Aker vei. Vi vet at bygget ligger der, men ser det ikke», skriver Liv – på vegne av flere fra Risløkka – i et leserinnlegg til Akers Avis Groruddalen. Hun er heller ikke den første som har henvendt seg til avisen med samme budskap.

Stripen i Østre Aker vei kan by på utsikt til blant annet Hotell 33 og Toyota på den ene siden og Riskøkka trafikkstasjon og Statens Lånekasse for utdanning på den andre siden. Men det er bare innsynet til Kuben yrkesarena som er sprerret med det Liv beskriver som et «plankegjerde». Hun ser helst at det byttes ut med en støyskjerm som står i arkitektonisk stil med praktbygget av en skole.

En sikkerhet

Direktør for bygg ved Kuben yrkesarena, Remi Pettersen, forteller at det er mye aktivitet som foregår i skolegården bak støyskjermeren langs Østre Aker vei.

– Det er mye trykk fordi vi oppbevarer en del materialer der som transporteres inn og ut.

– I tillegg til det har vi verksted, så da kommer elevene veldig tett på trafikken. Da må man ha en type sikkerhet, forklarer Pettersen.

Rektor Kjell Ove Hauge ved Kuben videregående skole innrømmer overfor Akers Avis Groruddalen at han ikke har tenkt på eller hørt at noen synes støyskjermen er til sjenanse.

– Det er noe vi må ta med oss, fastslår Hauge.

– Men jeg synes uansett det er hyggelig at folk ønsker å se skolen vår, føyer han til.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!