ANNONSE

Bekymret for terminalens fremtid

Bekymret for terminalens fremtid

 

Leder Bjørnar Moxnes i Rødt er bekymret for Alnabruterminalens fremtid etter at regjeringen bestemte at politiets beredskapssenter skal etableres i området.

Tekst:

Publisert:

- Lokalisering av basen til Alnabru vil få negative konsekvenser for planene om en ny og framtidsrettet godsterminal. Alnabru er selve navet i godstransporten på skinner i Norge. Godsmengdene ved de andre terminalene bestemmes ut fra kapasiteten her, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. 

 

- Regjeringens mål i gjeldende transportplan er en dobling av kapasiteten. Hvis politiets beredskapssenter bygges på godsterminalen, vil det sperre for et tredje byggetrinn og en tredobling av godsmengden, fortsetter han.

 

Alternativer

 

Han påpeker videre at det finnes alternative lokaliseringer for politibasen i nærheten av Oslo.

 

- For eksempel Lahaugmoen. Det finnes derimot ingen alternativer til Alnabru når det gjelder utbygging av en godsterminal, mener Moxnes.

 

Rødts landsstyre har bestemt å stille tre spørsmål til regjeringen. De ønsker å vite hvilke konsekvenser lokaliseringen av politiets beredskapssenter vil få for Alnabruområdets mulighet og kapasitet som landets framtidige hovedterminal for gods, hvilke konsekvenser denne saken for fremdriften i det videre planarbeidet, og om det har blitt vurdert alternative lokaliseringer for politiets base utenfor Alnabru.

 

Skapt splid

 

Som Akers Avis Groruddalen skrev i forrige uke har regjeringens valg av tomt skapt store reaksjoner blant flere av aktørene i dalbunnen og i fagbevegelsen. Norsk Transportarbeiderforbund, Norsk Jernbaneforbund og LO i Oslo reagerer alle på tomtevalget. Det samme gjør Schenker. Alle de nevnte frykter dette vil gå utover Alnabruterminalen.

 

Lokalt har man derimot vært mot både en etablering av en helikopterbase og en utvidelse av Alnabruterminalen.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE