Bekymret for terminalens fremtid

Bekymret for terminalens fremtid

 

Leder Bjørnar Moxnes i Rødt er bekymret for Alnabruterminalens fremtid etter at regjeringen bestemte at politiets beredskapssenter skal etableres i området.

Skrevet av:

- Lokalisering av basen til Alnabru vil få negative konsekvenser for planene om en ny og framtidsrettet godsterminal. Alnabru er selve navet i godstransporten på skinner i Norge. Godsmengdene ved de andre terminalene bestemmes ut fra kapasiteten her, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. 

 

- Regjeringens mål i gjeldende transportplan er en dobling av kapasiteten. Hvis politiets beredskapssenter bygges på godsterminalen, vil det sperre for et tredje byggetrinn og en tredobling av godsmengden, fortsetter han.

 


Alternativer

 

Han påpeker videre at det finnes alternative lokaliseringer for politibasen i nærheten av Oslo.

 

- For eksempel Lahaugmoen. Det finnes derimot ingen alternativer til Alnabru når det gjelder utbygging av en godsterminal, mener Moxnes.

 

Rødts landsstyre har bestemt å stille tre spørsmål til regjeringen. De ønsker å vite hvilke konsekvenser lokaliseringen av politiets beredskapssenter vil få for Alnabruområdets mulighet og kapasitet som landets framtidige hovedterminal for gods, hvilke konsekvenser denne saken for fremdriften i det videre planarbeidet, og om det har blitt vurdert alternative lokaliseringer for politiets base utenfor Alnabru.

 


Skapt splid

 

Som Akers Avis Groruddalen skrev i forrige uke har regjeringens valg av tomt skapt store reaksjoner blant flere av aktørene i dalbunnen og i fagbevegelsen. Norsk Transportarbeiderforbund, Norsk Jernbaneforbund og LO i Oslo reagerer alle på tomtevalget. Det samme gjør Schenker. Alle de nevnte frykter dette vil gå utover Alnabruterminalen.

 


Lokalt har man derimot vært mot både en etablering av en helikopterbase og en utvidelse av Alnabruterminalen.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!