Besøkte Europas mest moderne bilfabrikk

Besøkte Europas mest moderne bilfabrikk

 

For bare noen dager siden åpnet Hyundai sin nye bilfabrikk utenfor industribyen Ostrava i Tsjekkia. Fagfolk benevner denne nye fabrikken som Europas mest moderne, og Groruddalen var representert ved besøket.

Tekst:

Publisert:

Fabrikken er bygget på 18 måneder og har kostet Én milliard Euro. Akers Avis Groruddalen hadde gleden av å være til stede ved den offisielle åpningen, sammen med pressefolk fra store deler av Europa og ikke minst fra Korea, som var representert med rundt 100 pressefolk.

I løpet av 2011 vil fabrikken ha kapasitet på opp til 300.000 biler i året. Medregnet lokale underleverandører vil fabrikken på det meste sysselsette opptil 11.000 ansatte.

Toppledere i selskapet legger ikke skjul på at Hyundai har ambisjoner om å bli et av verdens største bilselskaper, og den nye fabrikken er siste tilvekst til selskapets øvrige fabrikker i Korea, Kina, India, USA og Tyrkia. Denne nye fabrikken skal produsere biler for Afrika og Europa.

Det er friskt gjort av Hyundai å satse slik de nå gjør. Mens andre bilprodusenter nesten ligger nede med brukket rygg på grunn av finanskrisen er Hyundai  som «kjerringa mot strømmen» - de tør der andre holder seg nesten i ro, og de gir gass der andre bremser ned.

Men det har jo gitt resultater, i dag er Hyundai verdens 4. største bilprodusent og de har ambisjoner om å nå enda høyere. På denne nye fabrikken skal de blant annet produsere Hyundai i30, en bil som blant annet er selskapets bestselger i Norge, og ikke minst hos Kroghs Bilsenter på Kalbakken selges det svært bra av denne bilen.

PR-sjef Morten Brusletto ved Hyundai Norge a/s sier seg godt fornøyd med Hyundais salgsresultater i landet. I september måned økte dette merket med 33,5 prosent i forhold til forrige år og antall solgte biler i september var 283. Totalt har Hyundai hatt en økning på 76,5 prosent i Norge i 2009.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.