Besøkte Europas mest moderne bilfabrikk

Besøkte Europas mest moderne bilfabrikk

 

For bare noen dager siden åpnet Hyundai sin nye bilfabrikk utenfor industribyen Ostrava i Tsjekkia. Fagfolk benevner denne nye fabrikken som Europas mest moderne, og Groruddalen var representert ved besøket.

Skrevet av:

Fabrikken er bygget på 18 måneder og har kostet Én milliard Euro. Akers Avis Groruddalen hadde gleden av å være til stede ved den offisielle åpningen, sammen med pressefolk fra store deler av Europa og ikke minst fra Korea, som var representert med rundt 100 pressefolk.

I løpet av 2011 vil fabrikken ha kapasitet på opp til 300.000 biler i året. Medregnet lokale underleverandører vil fabrikken på det meste sysselsette opptil 11.000 ansatte.

Toppledere i selskapet legger ikke skjul på at Hyundai har ambisjoner om å bli et av verdens største bilselskaper, og den nye fabrikken er siste tilvekst til selskapets øvrige fabrikker i Korea, Kina, India, USA og Tyrkia. Denne nye fabrikken skal produsere biler for Afrika og Europa.

Det er friskt gjort av Hyundai å satse slik de nå gjør. Mens andre bilprodusenter nesten ligger nede med brukket rygg på grunn av finanskrisen er Hyundai  som «kjerringa mot strømmen» - de tør der andre holder seg nesten i ro, og de gir gass der andre bremser ned.

Men det har jo gitt resultater, i dag er Hyundai verdens 4. største bilprodusent og de har ambisjoner om å nå enda høyere. På denne nye fabrikken skal de blant annet produsere Hyundai i30, en bil som blant annet er selskapets bestselger i Norge, og ikke minst hos Kroghs Bilsenter på Kalbakken selges det svært bra av denne bilen.

PR-sjef Morten Brusletto ved Hyundai Norge a/s sier seg godt fornøyd med Hyundais salgsresultater i landet. I september måned økte dette merket med 33,5 prosent i forhold til forrige år og antall solgte biler i september var 283. Totalt har Hyundai hatt en økning på 76,5 prosent i Norge i 2009.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!