Besøkte Europas mest moderne bilfabrikk

Besøkte Europas mest moderne bilfabrikk

 

For bare noen dager siden åpnet Hyundai sin nye bilfabrikk utenfor industribyen Ostrava i Tsjekkia. Fagfolk benevner denne nye fabrikken som Europas mest moderne, og Groruddalen var representert ved besøket.

Skrevet av:

Fabrikken er bygget på 18 måneder og har kostet Én milliard Euro. Akers Avis Groruddalen hadde gleden av å være til stede ved den offisielle åpningen, sammen med pressefolk fra store deler av Europa og ikke minst fra Korea, som var representert med rundt 100 pressefolk.

I løpet av 2011 vil fabrikken ha kapasitet på opp til 300.000 biler i året. Medregnet lokale underleverandører vil fabrikken på det meste sysselsette opptil 11.000 ansatte.

Toppledere i selskapet legger ikke skjul på at Hyundai har ambisjoner om å bli et av verdens største bilselskaper, og den nye fabrikken er siste tilvekst til selskapets øvrige fabrikker i Korea, Kina, India, USA og Tyrkia. Denne nye fabrikken skal produsere biler for Afrika og Europa.

Det er friskt gjort av Hyundai å satse slik de nå gjør. Mens andre bilprodusenter nesten ligger nede med brukket rygg på grunn av finanskrisen er Hyundai  som «kjerringa mot strømmen» - de tør der andre holder seg nesten i ro, og de gir gass der andre bremser ned.

Men det har jo gitt resultater, i dag er Hyundai verdens 4. største bilprodusent og de har ambisjoner om å nå enda høyere. På denne nye fabrikken skal de blant annet produsere Hyundai i30, en bil som blant annet er selskapets bestselger i Norge, og ikke minst hos Kroghs Bilsenter på Kalbakken selges det svært bra av denne bilen.

PR-sjef Morten Brusletto ved Hyundai Norge a/s sier seg godt fornøyd med Hyundais salgsresultater i landet. I september måned økte dette merket med 33,5 prosent i forhold til forrige år og antall solgte biler i september var 283. Totalt har Hyundai hatt en økning på 76,5 prosent i Norge i 2009.

Siste nytt i Motor

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

 
Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

 
Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!