ANNONSE

Ble nektet start, men vant løpet

Ble nektet start, men vant løpet

 

Anders Grøndal var storfavoritt foran årets første utgave av Bjerkesprinten. Og han stilte opp - selv om teamledelsen ikke ville ha ham på startstreken.

Grunnen var at Anders var febersyk. Men han ville ikke skuffe publikum som trosset været og møtte opp på en regntung Bjerkebane for å få en dose rallyaction. Dermed trosset han sin egen teamledelse og valgte å kjøre løpet. Selv med en feberhet kropp tok han totalseieren - sammen med gjestekartleser Marius Berg - i lørdagens Bjerkesprint.

Uten fullt fokus

Men det var så vidt han klarte å hale i land seieren med sin Subaru Impreza WRC.

Første omgang gikk dårlig. Uten fullt fokus og med en bil som understyrte kraftig, slik at han måtte kjøre brutalt for å få ut bakenden på bilen, ble det ingen god tid for Grøndal.

Likevel holdt det til andreplass i omgangen. Raskest i første omgang etter glimrende kjøring, var Anders Kjær i sin GRN Subaru Impreza.

Han var drøye 1.2 sekund foran Anders og over tre sekunder raskere enn Bernt Kollevold i Mitsubishi EVO 9. Mellom disse var Lasse Boberg i en rallycross Mitsubishi EVO som snek seg foran Kollevold.

Dagens beste tid

Det var en skuffet Anders Grøndal som tuslet rundt i depot etter første omgang, men han visste hvilke feil han hadde gjort og visste at seieren var innen rekkevidde med en sterk 2. omgang. Anders Kjær overbeviste nok en gang og kjørte ned vinnertiden fra 1. omgang med over 1.5 sekund til 1.16.9.

Da trodde nok ikke mange at Anders ville klare det. Men med en god sisteomgang kjørte han inn til dagens beste tid med 1.15.4 - og vant med en seiersmargin på fattige to tiendedeler. Følgelig ble det gruppe N-seier til Anders Kjær og dobbelt Subaru. 

Tredjeplassen totalt gikk til Lasse Boberg i rallycross Mitsubishi EVO. Deretter fulgte Bernt Kollevold Mitsubishi EVO 9 og Tom Heitmann i Subaru Impreza STi grN.

Eget grep på publikum

Selv om det var ufyselige forhold for publikum, satte de fremmøtte som vanlig stor pris på en fartsfest av godt gammelt merke.

Arrangørene hadde selvsagt håpet på en større publikumsoppslutning, men der får de nevnte værguder ta skylden. Bjerkesprinten har et eget grep på publikum med sin spesielle konkurranseform, så når neste løp går av stabelen senere i år, får man håpe at været viser seg fra en bedre side. Men uansett, fart, spenning og moro er det hver eneste gang det arrangeres billøp på Bjerkebanen.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE