Citroën C3 i ny versjon

Citroën C3 i ny versjon

 

C3 har vært en suksess for Citroën-fabrikken. Den har vært en bestselger som er solgt i mer en to millioner eksemplarer. Bilen har vært på markedet såpass lenge at fabrikken bestemte seg for å lansere en helt ny Citroën C3. En bil det stilles store forventninger til.

Fabrikken sier det slik: den er ung, den er pen og den er intelligent. For fabrikken er denne bilen viktig - viktig i kampen for å øke markedsandelen både til privatkunder, men også til firmakunder.

 

I denne kampen ble det lagt vekt på å ta med det beste fra nåværende modell og gjøre den enda bedre. Bilen har fått en helt egen og tydelig karakter, med et moderne design og et høyt kvalitetsnivå.

 

Den har fått en smart oppbygning med plassforhold som etter standarder i segmentet samtidig som den er en svært kompakt bil. Dynamiske og økonomiske ytelser som er forbedret når det gjelder kjøreegenskaper og komfort.

 

Alle motorvariantene har lavt drivstoff forbruk og et svært lavt CO2-utslipp.  Motorprogrammet for Norge er ennå ikke fastsatt. Men vi kjenner til at det er tre HD-motorer (70, 90 og 110 hk) og fire bensinmotorer (1,1 - 1,4, VTi 95 og VTi 120) - alle koblet til en manuell femtrinns girkasse, bortsett fra HDi med 110 hk som har sekstrinns manuell girkasse.

 

Får beskjed om å gire

Nye CV3 skal kjøre så økonomisk som mulig, så vi kan også nevne at det er som standard en indikator som forteller når man bør skifte gir.

 

Bilen har et helt nytt hifi-system som vil gi passasjerene en flott lydopplevelse. Med ekstra høyttaler midt i dashbordet i tillegg til en forsterket subwoofer i bagasjerommet gir anlegget god lyd. Vi finner også usb-uttak, jack og håndfri bluetooth og en rekke andre tekniske tilkoblingsmuligheter.

 

Bilen måler 3,94 meter i lengden, den er 1,73 meter bred og høyden er 1,52 meter. Den har en vendediameter på 10,2 meter. Bagasjerommet er på 300 liter. Baksetene er delt i 40/60 og er enkle å felle ned for å utvide bagasjeplassen. Den har et utvalg på hele 10 farger når det gjelder karosseriet. For øvrig kan du velge mellom 15" eller 17"-hjul.

 

Om ikke mange dagene lanseres C3 i Frankrike, og i våre bilsalonger her i Norge vil bilen være å finne like utpå nyåret. Priser er ennå ikke fastsatt.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.