Citroën C3 i ny versjon

Citroën C3 i ny versjon

 

C3 har vært en suksess for Citroën-fabrikken. Den har vært en bestselger som er solgt i mer en to millioner eksemplarer. Bilen har vært på markedet såpass lenge at fabrikken bestemte seg for å lansere en helt ny Citroën C3. En bil det stilles store forventninger til.

Fabrikken sier det slik: den er ung, den er pen og den er intelligent. For fabrikken er denne bilen viktig - viktig i kampen for å øke markedsandelen både til privatkunder, men også til firmakunder.

 

I denne kampen ble det lagt vekt på å ta med det beste fra nåværende modell og gjøre den enda bedre. Bilen har fått en helt egen og tydelig karakter, med et moderne design og et høyt kvalitetsnivå.

 

Den har fått en smart oppbygning med plassforhold som etter standarder i segmentet samtidig som den er en svært kompakt bil. Dynamiske og økonomiske ytelser som er forbedret når det gjelder kjøreegenskaper og komfort.

 

Alle motorvariantene har lavt drivstoff forbruk og et svært lavt CO2-utslipp.  Motorprogrammet for Norge er ennå ikke fastsatt. Men vi kjenner til at det er tre HD-motorer (70, 90 og 110 hk) og fire bensinmotorer (1,1 - 1,4, VTi 95 og VTi 120) - alle koblet til en manuell femtrinns girkasse, bortsett fra HDi med 110 hk som har sekstrinns manuell girkasse.

 

Får beskjed om å gire

Nye CV3 skal kjøre så økonomisk som mulig, så vi kan også nevne at det er som standard en indikator som forteller når man bør skifte gir.

 

Bilen har et helt nytt hifi-system som vil gi passasjerene en flott lydopplevelse. Med ekstra høyttaler midt i dashbordet i tillegg til en forsterket subwoofer i bagasjerommet gir anlegget god lyd. Vi finner også usb-uttak, jack og håndfri bluetooth og en rekke andre tekniske tilkoblingsmuligheter.

 

Bilen måler 3,94 meter i lengden, den er 1,73 meter bred og høyden er 1,52 meter. Den har en vendediameter på 10,2 meter. Bagasjerommet er på 300 liter. Baksetene er delt i 40/60 og er enkle å felle ned for å utvide bagasjeplassen. Den har et utvalg på hele 10 farger når det gjelder karosseriet. For øvrig kan du velge mellom 15" eller 17"-hjul.

 

Om ikke mange dagene lanseres C3 i Frankrike, og i våre bilsalonger her i Norge vil bilen være å finne like utpå nyåret. Priser er ennå ikke fastsatt.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!