ANNONSE

Citroën DS3 - et nytt sjarmtroll

Citroën DS3 - et nytt sjarmtroll

 

For bare noen få dager siden ble Citroëns nye sjarmtroll DS3 vist for publikum for første gang. Vi her hjemme i Norge må nok vente til våren før bilen kommer hit. Men allerede i desember er det mulig å bestille bilen.

Tekst:

Publisert:

Interessen for bilen er der og det er faktisk noen som bestiller bilen etter bare å ha sett brosjyren og lest omtalene. Den nye modellen kompletterer Citroëns øvrige modellprogram.

DS3 er nok et symbol på kreativiteten til merket Citroën. Den nye modellen tilbys i mange varianter og vil nok bli lagt merke til på veien med sin originale stil. Vi finner blant annet en haifinnespoiler som gjør karosseriet sportslig, samt en rekke LED-lys som blikkfang loddrett plassert under hovedlyktene.

Kundene kan velge sin DS3-versjon etter smak: Fargen på tak, karosseri, speilhus og hjul kan varieres for at kundene skal få en DS3 helt etter sitt ønske.

Sportslige kjøreegenskaper

Tre ord lå til grunn da prosjektet DS3 ble startet: Overraskelse, fristelse og dynamikk. Resultat er blitt en bil som er robust, kompakt, dynamisk og fint avstemt med raffinerte detaljer i krom.

Med sine sportslige kjøregenskaper gjør DS3 det til en stor opplevelse og glede å ferdes på veien under alle slags kjøreforhold. Bilen skal ifølge produsenten være sprek og gi føreren god kontakt med veien.

DS3 blir tilgjengelig med fem forskjellige motortyper. To HDi dieselmotorer med partikkelfilter, 110 og 90 HK, samt tre bensin motorer av typen PHP 150 Hk, VTi 120 HK og VTi 95 HK

Sett personlig preg

Interiøret i bilen er helt unikt. Her finnes det meste. Kjøreinformasjon kan for eksempel leses i tre kjegleformede klokker. Førerplassen er lav og gir et inntrykk av å sitte i en cockpit.

Kupeen han pyntelisten på dashbordet, som rammes inn av luftdyser, instrumentbordet og multifunksjonsskjermen, fås i åtte forskjellige varianter, girkulen og  en rekke andre elementer varieres med forskjellige farger og materialer. Og ... du kan velge mellom syv forskjellige temaer som gjør bilen enda mer personlig og som medvirker til å reflektere en egen livsstil. Eksempler på temaene er: Etnisk, Fashion, Art Work, Paris by Night, og så videre.

Den nye DS3 tar hensyn til miljøet. CO2-utslippene er meget lave og den har alle tenkelige førerassistanser. Sikkerheten er også godt tatt vare på.

DS3 måler 3,95 m i lengden, den er 1,71 m bred og høyden er på 1,46 m. Plassforholdene i bilen er helt greie. Den har fem komfortable seter og bagasjerommet er på 285 liter, men så er baksetene delt 2/3 -1/3 som raskt kan legges ned og dermed har du øket bagasjeplassen betraktelig.

Jo, dette blir nok en spennende bil på våre veier. Mange gleder seg til å prøve denne bilen og i den rekken befinner også vi oss.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE