ANNONSE

Citroën DS3 introdusert

Citroën DS3 introdusert

 

Citroën-fabrikken ligger ikke på latsiden. For bare noen få uker siden ble nye C3 introdusert, en bil som kommer på det norske marked i april. For en uke siden ble Citroën DS3 introdusert i Paris for europeisk presse, og der var Akers Avis Groruddalen representert. Dette er den første modellen i Citroëns nye DS-serie.

Utover året kan vi forvente oss flere nye modeller fra Citroën-fabrikken - en fabrikk som virker å være skikkelig i støtet for tiden.

Nye Citroën DS3 er en bil som blir lagt merke til på veien. Det merket vi under vår prøvekjøring i og utenfor Paris for noen dager siden. Bilen vakte  oppsikt og stor begeistring hos de mange skuelystne. Spesielt hos den yngre generasjon så bilen ut til å slå godt an.

Nye DS3 har en radikal, moderne og eksklusiv stil. Samtidig er den en sportslig bil med svært tiltrekkende kjøreegenskaper.

Sett ditt særpreg på bilen

Eksteriøret er igjen et symbol på kreativiteten på Citroën-fabrikken.

Denne nye bilen kan du få i mange personifiserte varianter, og den vil være et blikkfang på veien med sin originale stil. Et «flytende» tak, haifinnespoiler og en rekke LED-lys loddrett under hovedlyktene gir bilen et blikkfang.

Når det gjelder selve utformingen av bilen er det mye opp til din kreativitet å avgjøre hvordan den skal være. Du kan selv bestemme mye - som for eksempel farge på tak, farge på karosseriet, speilhus og hjul. Taket fås i fire forskjellige farger fra karosserifargen: Sort Onyx, Hvit Opale, Blå Botticelli og Rød Carmen.

Speilhuset og dørlistene kan fås i forskjellige farger eller krom. Når det gjelder hjulene og deres senter­kopp kan fargen velges etter ønske.

Alle dine spesielle ønsker for farger og utstyr kan gjøres og settes sammen i bilforretningen når du bestiller bilen. Rune Hegstad og hans medarbeidere i Bøhm Auto på Kalbakken vil være spesialtrimmet for å hjelpe DS3-kunder med å sette sammen en bil etter kundens smak. Dette gjelder ikke bare det ytre, men også interiøret kan du i stor grad bidra til å få akkurat slik du ønsker.

Mange motoralternativer

Motorprogrammet vil dreie seg om tre bensinmotorer - den største er  på 1598 ccm med fem sylindre noe som gir 156 Hk Din, deretter følger en motor med fire sylindre også den med 1598 ccm og en effekt på 120 Hk Din.  Så finner vi en motor med fire sylindre på 1397 ccm med 95 Hk Din.

På dieselprogrammet finner vi en firesylindret motor på 1560 ccm som gir 92 Hk Din. Og vi finner en femsylindret motor, også den på 1560 ccm, men denne gir 112 Hk Din.

Prøvebilene under introduksjonen var alle utstyrt med 150 Hk motor, en motor som for øvrig er utviklet i samarbeid med BMW. Motoren var koblet med en sekstrinns girkasse. Én ting er helt klart. Kjører du i gatene i Paris på dagtid så er det tilstrekkelig med krefter og fart.

Den samme opplevelsen hadde vi på landeveien og på motorveien. Bilen ga en flott kjøreopplevelse, og det var fremfor alt gøy å ratte denne bilen. Lettkjørt på alle måter, og helt uten nykker og ubehagelige opplevelser. Dessuten godt isolert både mot motorstøy og støy fra veibanen. En hyggelig bil å kjøre og vi gleder oss allerede til å prøve bilen med en noe svakere motor.

Interiør og stoler

Interiøret er elegant og stilig. Her kan en som nevnt sette sammen en del ting selv. Blant annet fargevalget.

Stolene er godt utformet og de gir god støtte for både rygg og lår. Dashbordet er praktisk og greit ordnet slik at det er lett å avlese instrumenter og finne fram til betjeningsbryterne. Kjøreinformasjon kan leses i tre kjegleformede klokker.

DS3 er 3,95 m lang, høyden er på 1,46 m og bredden er på 1,75 m. Den har et meget bra bagasjerom. Du har også bra med plass foran i bilen. I baksetet er det litt trangere, spesielt for mennesker med litt lange bein. Men det er slett ikke ille der heller.

Snart er det vår, og jeg gleder meg til denne tiden - i år ekstra mye, for da kommer DS3, en spennende bil, til  Groruddalen.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE