Cruiser uten tak

Cruiser uten tak

OPPLEVELSETUR: For rektor Magne Dahl på Furuset skole er det beste med å ha en Toyota MR2 2002 modell å kjøre med taket nede i solskinnsvær på landeveier.

Rektor Magne Dahl på Furuset skole hadde to ønsker da han kjøpte bilen sin. Det var at det skulle være en Toyota og mulighet til å ta ned taket.

Nå har han en Toyota MR2 2002 modell som han har hatt i fem år. Toyota er en bil han har vært veldig fornøyd med, og var på jakt etter et bra eksemplar.

Jeg har tidligere hatt en Toyota Cambridge og en Corolla. Det jeg liker med Toyota er at det aldri er noe tull med dem. De bare går og går, sier rektor Magne Dahl på Furuset skole.

Selv om litt overtaling måtte til i starten, slåss han nå med kona for å bruke bilen på solskinnsdager.

– Jeg tenkte at jeg måtte overtale henne til å kjøpe en bil uten tak, men det var faktisk ikke så vanskelig etter hun prøvekjørte den, smiler Dahl.

To biler

I tillegg til Toyota MR2 har de en Mercedes. Da de byttet ut forrige bil fant de ut at det hadde vært morsomt med en bil uten tak på dager med sol.

Når vi først skulle ha en bil uten tak, tenkte vi at hvis Toyota har en slik bil kunne vi tenkt oss det. Så fant vi denne i Skien, sier han.

Siden de har hest synes han det er viktig med en bil som kan trekke en hestehenger. Det vet han av erfaring.

– Derfor byttet vi ut Cambridge med Mercedes. Den er sterk og tung tok til å trekke hest.

– Jeg gikk over ende med en hestehenger med hest på motorveien en gang. Det gikk heldigvis bra, men etter det ville jeg være sikker på at vi hadde en bil som var tung og sterk nok, sier han.

Bytter sjelden

Oversikten over alle bilene han har hatt er litt svak, men han har bilene sine lenge og bytter sjelden bil.

– Håper jeg har denne veldig lenge. Har nok en bil i snitt ti år. Dette er første bil jeg har uten tak. Vi har snakket om at hvis vi en dag bare trenger én bil, så blir det en bil uten tak.

Selv om man ser kul ut når man kjører rundt, er man ikke like kul når man skal ut av bilen igjen. Det kan rektor på Furset skole skriver under på.

– Det som er utfordringen, særlig hvis taket er på, er å komme ut og inn på en elegant måte. Den er såpass lav under taket, ler han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!