ANNONSE

Dekket kan bety liv eller død

Dekket kan bety liv eller død

DRA PÅ KONTROLL: Det kan stå mellom liv og død hvis bildekkene dine viser seg å være slitte.

Dårlige bildekk er årsaken til at to av fem bilister havner i flest ulykker og nestenulykker, påviser en fersk undersøkelse.

På oppdrag av Dekkmann har YouGov gjort en landsdekkende undersøkelse om relasjonen mellom ulykker og bildekkenes kvalitet. Den viser at 38 prosent av de spurte i Oslo og Akershus har havnet i minst én trafikkfarlig situasjon om høsten eller vinteren fordi dekket har vært for dårlige. Landsgjennomsnittet for samme situasjon ligger på 31 prosent.

Vi ser at mange kjører rundt på farlige dekk. Mønsterdybden er gjerne slitt ned, lufttrykket er for lavt, dekkene er feilmontert eller har andre skader som gjør bilen utrygg for alle som sitter i den, sier produktsjef Torleiv Dalen Haukenes i Dekkmann.

Dalen Haukenes opplyser at det bare tar et kvarter å få samtlige dekk kontrollert. Det bør man ta seg tid til om det kan stå mellom liv og død. Han legger til at menn under 35 år, som bor på Østlandet, er de som er dårligst til å sjekke bildekkene sine.

Koster dyrt

Leder for oppgjørsavdelingen i KLP Skadeforsikring, Robin Wulff-Nilsen, støtter opp om at det er lurt å sende bilen på kontroll – hvis ikke kan det svi i lommeboka.

– Det er ikke uvanlig med en avkortning i skadeutbetaling på 20 prosent dersom mønsterdybden i dekkene er under kravet og det er bevist årsakssammenheng mellom skade og de slitte dekkene.

– Kjører du med sommerdekk på vinterføre kan avkortningen bli enda større. I verste fall blir det fullt avslag, advarer Robin Wulff-Nilsen,

NAFs avdeling for Oslo og Omegn er klar på at man selv har ansvar for å bytte til vinterdekk. Piggdekk skal imidlertid ikke settes på bilen før 1. november. For piggfrie dekk gjelder ikke disse reglene.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE