Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

– Det er en gullgruve

BØR FLYTTES: Sahra Jaber (Ap) mener dette skiltet bør flyttes tre meter bakover for å forhindre flere feilparkeringer i et T-kryss.

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Skrevet av:

I gata er det satt opp et skilt som signaliserer parkering forbudt. Det betyr at det er forbudt å parkere fra skiltet og ut til veikrysset ved Furuset Forum. Problemet er bare at skiltet er plassert i et T-kryss. Det vil si at eierne til de tre første bilene bak skiltet blir møtt med en gul lapp i frontruta - fordi de parkerer i strid med parkering i et T-kryss.

Spørsmålet er hvorfor Bymiljøetaten ikke har plassert skiltet slik at det ikke er i strid mot parkering i et T-kryss. De sitter jo på rene gullgruva med denne feilplasseringen, mener lokalpolitiker Sahra Jaber (Ap) i Bydel Alna.

Hun har selv snakket med parkeringsvakter som har forklart årsaken til bøteleggingen.

- Jeg forstår jo reglen, men å sette opp et parkering forbudt-skilt midt i et T-kryss oppfordrer jo til feilparkering, mener Jaber.

Bøter hver dag

Hun har flere ganger vært vitne til at sinte bilister løper bort til parkeringsvakter for å finne ut hvorfor de blir bøtelagt.

- Min erfaring er at bøteleggingen foregår ganske hyppig. Stort sett alltid når jeg går forbi her, så ser jeg gule lapper i frontruta på de første tre bilene bak skiltet, sier Jaber.

Vil ikke endre

Akers Avis Groruddalen tar kontakt med Bymiljøetaten i Oslo kommune og får vite at etaten er pliktig til å følge skiltnormalen til Statens Vegvesen. Den sier følgende: «Trafikkreglene § 17 angir en rekke steder hvor stans eller parkering er forbudt. Skilt 370 «stans forbudt» eller 372 «parkering forbudt» skal ikke brukes på slike steder for å supplere eller minne om trafikkregel.»

Med denne regelen legger altså vegvesenet opp til at bilister selv skal kjenne til de gjeldene trafikkreglene.

 Bymiljøetaten kommer derfor ikke til å endre skiltingen ettersom det aktuelle krysset allerede reguleres av trafikkreglene, sier pressekontakt Monica T. Olsen i Bymiljøetaten til Akers Avis Groruddalen.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

 
Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

 
Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!