Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

– Det er en gullgruve

BØR FLYTTES: Sahra Jaber (Ap) mener dette skiltet bør flyttes tre meter bakover for å forhindre flere feilparkeringer i et T-kryss.

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Skrevet av:

I gata er det satt opp et skilt som signaliserer parkering forbudt. Det betyr at det er forbudt å parkere fra skiltet og ut til veikrysset ved Furuset Forum. Problemet er bare at skiltet er plassert i et T-kryss. Det vil si at eierne til de tre første bilene bak skiltet blir møtt med en gul lapp i frontruta - fordi de parkerer i strid med parkering i et T-kryss.

Spørsmålet er hvorfor Bymiljøetaten ikke har plassert skiltet slik at det ikke er i strid mot parkering i et T-kryss. De sitter jo på rene gullgruva med denne feilplasseringen, mener lokalpolitiker Sahra Jaber (Ap) i Bydel Alna.

Hun har selv snakket med parkeringsvakter som har forklart årsaken til bøteleggingen.

- Jeg forstår jo reglen, men å sette opp et parkering forbudt-skilt midt i et T-kryss oppfordrer jo til feilparkering, mener Jaber.

Bøter hver dag

Hun har flere ganger vært vitne til at sinte bilister løper bort til parkeringsvakter for å finne ut hvorfor de blir bøtelagt.

- Min erfaring er at bøteleggingen foregår ganske hyppig. Stort sett alltid når jeg går forbi her, så ser jeg gule lapper i frontruta på de første tre bilene bak skiltet, sier Jaber.

Vil ikke endre

Akers Avis Groruddalen tar kontakt med Bymiljøetaten i Oslo kommune og får vite at etaten er pliktig til å følge skiltnormalen til Statens Vegvesen. Den sier følgende: «Trafikkreglene § 17 angir en rekke steder hvor stans eller parkering er forbudt. Skilt 370 «stans forbudt» eller 372 «parkering forbudt» skal ikke brukes på slike steder for å supplere eller minne om trafikkregel.»

Med denne regelen legger altså vegvesenet opp til at bilister selv skal kjenne til de gjeldene trafikkreglene.

 Bymiljøetaten kommer derfor ikke til å endre skiltingen ettersom det aktuelle krysset allerede reguleres av trafikkreglene, sier pressekontakt Monica T. Olsen i Bymiljøetaten til Akers Avis Groruddalen.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

 
Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Fossumveien stenges i 3 uker

Fossumveien stenges

 • trafikk

De tre første ukene i august vil Fossumveien stenges helt fra rundkjøringen mot Østre Aker vei og opp til rundkjøringen knyttet til Fjellstuveien.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!