Etterlyser automatisk slokkeanlegg i busser

Etterlyser automatisk slokkeanlegg i busser

 

Hvert år brenner mer enn 30 busser langs norske veier. Nå etterlyser bransjen krav om automatisk brannslokking i bussene.

Skrevet av:

Ifølge en rapport fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) var det 24 bussbranner i 2006. Tallene for i fjor foreligger foreløpig ikke. - Vi etterlyser et regelverk som påbyr automatisk brannslokking i buss. Det er forferdelig om det må et dødsfall til før myndighetene gjør noe med saken, sier Terje Midttun i Norsecraft. Han er produktsjef for automatisk brannslokningsutstyr til busser.Ifølge Midttun kan en buss bli overtent i løpet av bare fire minutter. Høy temperatur i motorrommet, lekkasjer og dårlig vedlikehold er hyppige brannårsaker i busser, melder Pressenytt. Starter i motorenEn Sintef-rapport fra 2000 forteller at politiet i gjennomsnitt etterforsker 30 bussbranner hvert år, mens tallene hos forsikringsselskapene viser at det forekommer bortimot dobbelt så mange branner. Over halvparten av de etterforskede brannene startet i bussens motorrom.Rapporten konkluderer med at alle busser i prinsippet bør ha automatisk, fast installerte system for slokking av branner i motorrom, bagasjerom og andre rom hvor brann lett kan oppstå.- Et automatisk brannslokningssystem i motorrommet ville ha begrenset skadene, sier Midttun. Ingen lovplanerOveringeniør hos Vegdirektoratet, Asbjørn Hagerupsen, forteller at det ikke er planer om å innføre noe regelverk for automatisk brannslokningsutstyr til busser.- Dersom busselskaper ønsker å installere et slikt system, er det ikke noe i veien for det. Vi kjenner til at busser på Vestlandet har automatisk brannslokningssystem, og det er positivt, sier han.Hagerupsen forklarer at Vegdirektoratet prioriterer andre områder.- Vi arbeider med krav til branntekniske forskrifter på materialer i busser, slik at det ikke brenner så lett. For eksempel må vi utarbeide bedre forskrifter for innredningsmateriale som brukes i buss, for eksempel bussetene og veggkledning, som i dag er for lettantennelig, forteller Hagerupsen.

Siste nytt i Motor

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

 
Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

 
Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!