Etterlyser automatisk slokkeanlegg i busser

Etterlyser automatisk slokkeanlegg i busser

 

Hvert år brenner mer enn 30 busser langs norske veier. Nå etterlyser bransjen krav om automatisk brannslokking i bussene.

Ifølge en rapport fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) var det 24 bussbranner i 2006. Tallene for i fjor foreligger foreløpig ikke. - Vi etterlyser et regelverk som påbyr automatisk brannslokking i buss. Det er forferdelig om det må et dødsfall til før myndighetene gjør noe med saken, sier Terje Midttun i Norsecraft. Han er produktsjef for automatisk brannslokningsutstyr til busser.Ifølge Midttun kan en buss bli overtent i løpet av bare fire minutter. Høy temperatur i motorrommet, lekkasjer og dårlig vedlikehold er hyppige brannårsaker i busser, melder Pressenytt. Starter i motorenEn Sintef-rapport fra 2000 forteller at politiet i gjennomsnitt etterforsker 30 bussbranner hvert år, mens tallene hos forsikringsselskapene viser at det forekommer bortimot dobbelt så mange branner. Over halvparten av de etterforskede brannene startet i bussens motorrom.Rapporten konkluderer med at alle busser i prinsippet bør ha automatisk, fast installerte system for slokking av branner i motorrom, bagasjerom og andre rom hvor brann lett kan oppstå.- Et automatisk brannslokningssystem i motorrommet ville ha begrenset skadene, sier Midttun. Ingen lovplanerOveringeniør hos Vegdirektoratet, Asbjørn Hagerupsen, forteller at det ikke er planer om å innføre noe regelverk for automatisk brannslokningsutstyr til busser.- Dersom busselskaper ønsker å installere et slikt system, er det ikke noe i veien for det. Vi kjenner til at busser på Vestlandet har automatisk brannslokningssystem, og det er positivt, sier han.Hagerupsen forklarer at Vegdirektoratet prioriterer andre områder.- Vi arbeider med krav til branntekniske forskrifter på materialer i busser, slik at det ikke brenner så lett. For eksempel må vi utarbeide bedre forskrifter for innredningsmateriale som brukes i buss, for eksempel bussetene og veggkledning, som i dag er for lettantennelig, forteller Hagerupsen.

Siste nytt i Motor

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

 
Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

 
Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

 
Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Fossumveien stenges i 3 uker

Fossumveien stenges

 • trafikk

De tre første ukene i august vil Fossumveien stenges helt fra rundkjøringen mot Østre Aker vei og opp til rundkjøringen knyttet til Fjellstuveien.

Uvanlig høye dødstall

Trafikken i juli måned:

Uvanlig høye dødstall

 • trafikk

Én av tre dødsulykker skjer om sommeren. Likevel er det uvanlig at hele seks trafikanter mistet livet bare i løpet av juli-månedens fire første dager. En av ulykkene skjedde på Gjelleråsen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!