ANNONSE

Få ladestasjoner til elbil i Groruddalen

Få ladestasjoner til elbil i Groruddalen

 

Gratis ladeplasser for elbiler i regi av kommunen popper opp stadig flere steder i byen, men ingen er planlagt i Groruddalen. Synes du det er dumt, bør du tipse Trafikketaten - eller søke om støtte til å lage din egen, slik borettslaget Årvoll Vest har gjort.

Tekst:

Publisert:

I dag har Trafikketaten 221 ladestasjoner, hvor elbiler både kan stå parkert og lade batteriene gratis. (ladestasjonene er låst, og nøkkel får man hos etaten). I år kommer et 50 til, og målet er at tallet skal bli 400 i løpet av neste år. De eksisterende ladestasjonene ligger alle i de mer sentrale delene av byen, fra Jordal og Torshov til Skøyen, og det er også her de nye stasjonene er planlagt.

- Det er ingen konkrete planer om ladestasjoner i Groruddalen. Men vi tar imot tips fra befolkningen om hvor det er behov for slike, så folk i groruddalen bør ta kontakt hvis de savner ladestasjoner, sier kommunikasjonsdirektør Kari Eliassen i Trafikketaten.

Hun forteller at de fleste stasjonene er beregnet på folk som kommer kjørende inn til byen.

- Det er i de sentralene delene av byen vi har sett størst behov hittil, og som vi har fått flest tips om.

 

Hvis du ikke vil vente i håp om at de kommunale ladestasjonene finner veien til Groruddalen, finnes det alternativer. Borettslag, sameier og kommersielle aktører kan nemlig søke kommunen om støtte til å bygge sine egne ladestasjoner, og velger selv om de skal være åpne for allmennheten eller ikke.

Blant dem som har benyttet seg av denne støtteordningen er Årvoll Vest Borettslag.

- Da vi skulle oppgradere parkeringsplassene i fjor sommer, ble vi klar over støtteordningen. Vi utnyttet muligheten vi fikk, og lagde fire ladestasjoner. Vi måtte ut med noen tusenlapper selv, men den utgiften ville vi hatt uansett, siden vi moderniserte det elektriske anlegget ved parkeringsplassene, forteller styreleder Tone Ytterhaug Sæther.

- Det er i påvente av at noen av beboerne får elbil. Det hadde vært gøy om noen begynte å bruke dem. Før vi fikk plassene, fikk vi noen forespørsler om ladestasjoner fra en beboer, sier hun.

Rådyrveien borettslag på Veitvet har også anlagt ladestasjoner, men de med støtte fra statlige Transnova.

- Det er for beboere som vil skaffe seg elbil. Vi ville oppmuntre folk til å få seg det, sier styreleder Lars Fuglesang, og forteller at det foreløpig ikke er noen elbiler i borettslaget.

Han forteller at hele kostnaden på 50.000 kroner ble dekkket gjennom Transnovas program for alternativt drivstoff.

Årvollskogen garasjelag tilbyr også oppladning til sine medlemmer, og mange av kjøpesentrene i dalen har kundeparkering med ladestasjon.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE