Familiebil som gleder

Familiebil som gleder

 

Så har Citroën-fabrikken klart det igjen. Klart å skape en bil som skiller seg ut fra mengden, en bil med avansert teknologi, en familiebil med gode plassforhold og gode kjøreegenskaper i tråd med lange Citroën-tradisjoner. Vi snakker om den nye Citroën C3 Picasso.

C3 Picasso er den nyeste generasjon  MPV-flerbruksbil fra Citroën-fabrikken. En bil som har spesielle linjer, mange praktiske løsninger og en lys kupé som gir god sikt til alle kanter.

 

I tillegg kan du velge  et glasstak som måler 1,20 m i lengden og 88 cm i bredden. Det vil si at du får en samlet vindusflate på 4,52 kvm.

 

Liten, men stor

Bilen virker liten med en lengde på bare 4,08 meter, men plassforholdene er forbausende gode innvendig.

 

Bilen leveres med forskjellige motoralternativer og utstyrspakker. Vår prøvebil var en VTi 95 Comfort utstyrt med en 1,4 liters bensinmotor på 95 HK. Når det gjelder effekten på motoren trodde vi at utlåner hadde hatt det litt gøy med oss. Etter bare noen hundre meters kjøring var vi overbevist om at her satt det en langt større motor en det vi hadde fått opplyst. Men slik var det ikke, her satt det en liten sak som ga oss 95 hester, kvikk og arbeidsvillig.

 

Dette var nok til å flytte bilen fra 0-100 km på 12 sekunder og gi den en toppfart på rundt 180 km/t. Forbruket ved blandet kjøring er 0,69 liter pr. mil.

 

Baksetet er delt 40/60 og kan skyves 15 cm i lengderetningen hver for seg. De kan felles ned med et enkelt håndgrep.

 

Ved siden av et stort bagasjerom  og de nedfellbare bakseteryggene får du en bagasjeplass på hele 1506 liter. Med bakseteryggene i oppslått posisjon har du et 500 liters bagasjerom til disposisjon og rimelig god plass for fem personer. Nevnes bør vel også at dersom du skal frakte lange gjenstander så er det plass for ting som måler opptil 2,41 meter. En praktisk og grei flerbruksbil etter vår mening.

 

Mye utstyr

C3 Picasso har en lang og omfattende utstyrsliste. Mye av dette skal bidra til å gjøre kjøreturen sikrere og mer komfortabel.

 

Vi kan nevne ABS, elektronisk bremsekraftfordeler, nødbremsassistent, nødlys som tennes automatisk og ESP. Ellers  kan vi nevne ARS-system, cruisekontroll og hastighetsbegrenser. Dessuten er variabel servostyring standard.  Bilen har fått fir stjerner etter kollisjonstester i EuroNCAP.

 

Det er en fornøyelse å kjøre denne bilen, en bil som er velegnet som familiebil, men også har mange praktiske løsninger som  gjør den  til en praktisk, grei og stilig flerbruksbil

 

Vi har nevnt at dette er en velutstyrt bil både for sikkerhet og for alt utstyret som finnes i bilen. Bak rattet har du det svært godt, setene er riktig utformet og gir god støtte for både rygg og lår. Alle instrumentene og betjeningsbrytere sitter godt plassert og er lette å finne fram i.

 

Har utseendet med seg

Etter vår smak er interiøret tiltrekkende og praktisk, i god gammel Citroën-tradisjon. Utvendig har bilen fått sjarmerende linjer og det er neppe noe problem å like bilens utseende.

 

Prisen på bilen  er slett ikke ille når vi tar i betraktning den fyldige utstyrspakka og hvor påkostet bilen også er i sitt interiør. Prisen begynner på kr. 209.900 og så kan du bygge på alt etter hva du har behov for av utstyr utover standardutstyret - og hva lommeboka måtte tåle.

 

Vi liker bilen, både dens linjer, interiøret og de mange praktiske løsningene. At den i tillegg er hyggelig å kjøre både på asfalt og grusveier gjør at vi tror at denne bilen vil vi få se mange av på våre veier i tiden som kommer.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!