Ferden endte i grøfta

Ferden endte i grøfta

 

To unge menn henvendte seg til en tilfeldig person i garasjeanlegget på Stovner senter og truet til seg bilnøklene hans. Ferden endte i grøfta, men gjerningsmennene kom seg unna.

Skrevet av:

Dette skjedde mandag kveld, like før klokka ni om kvelden.
En mann hadde gjort unna handleturen på Stovner senter og var på vei til å sette seg i bilen. Da kom to unge menn og truet til seg bilnøklene. De skal ikke ha brukt våpen eller makt, men hadde en svært truende atferd, ifølge politiet.

De betegner derfor handlingen som et ran fordi trusler ble brukt som virkemiddel for å få nøklene.

Krasjer med annen bil

Gjerningsmennene setter seg i bilen, en Subaru, og kjører fra parkeringshuset. På vei ut kræsjer de med en annen bil, men de rygger vekk og fortsetter ferden gjennom rundkjøringene på Fossum og ned Stovnerbakken. Der får de problemer. Den stjålne Subaruen holder, ifølge øyenvitner, høy hastighet på broa som går over Østre Aker vei.

På vei mot svingen  sklir bilen av veien i stor fart. Vitner forteller at  det var is i veibanen og at to menn ble sett løpende fra stedet. I kollisjonen hadde de også revet med seg et veiskilt som knakk tvers av.

Politiet kom raskt til stedet og tok i bruk sporhunder for å forsøke å finne ut hvor mennene hadde tatt veien.

Ingen pågrepet

Men søket endte uten resultat. Gjerningsmennene var åpenbart ikke mer skadet enn at de greide å komme seg ut av bilvraket og løpe vekk fra stedet.

- Saken er under etterforskning og vi er på avhørsstadiet. Bilen er sendt til krimteknisk undersøkelse og vi jobber nå med å avhøre vitner, opplyser journhavende førstebetjent på Stovner politikammer, Line Henriksen.

Hun opplyser om at personen som ble ranet trolig er et tilfeldig offer.

- Hadde gjerningsmennene gjort noe kriminelt på sentret og trengte en fluktbil?

- Ikke etter det vi erfarer, svarer Henriksen. 

Senterledelsen på Stovner senter sier at de ikke kjenner til saken og henviser til politiet.

Meldingen om at bilen var stjålet kom omtrent på samme tid som meldingen om trafikkulykken og dermed var alt over på relativt kort tid. Politiet har foreløpig veldig vage beskrivelser av gjerningspersonene. 

- Det er en gutt som er lys  i huden og med lys lue og en annen gutt i mørk hettejakke. Mer enn det vet vi ikke, sier Henriksen.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!