Ferden endte i grøfta

Ferden endte i grøfta

 

To unge menn henvendte seg til en tilfeldig person i garasjeanlegget på Stovner senter og truet til seg bilnøklene hans. Ferden endte i grøfta, men gjerningsmennene kom seg unna.

Tekst:

Publisert:

Dette skjedde mandag kveld, like før klokka ni om kvelden.

En mann hadde gjort unna handleturen på Stovner senter og var på vei til å sette seg i bilen. Da kom to unge menn og truet til seg bilnøklene. De skal ikke ha brukt våpen eller makt, men hadde en svært truende atferd, ifølge politiet.

De betegner derfor handlingen som et ran fordi trusler ble brukt som virkemiddel for å få nøklene.

Krasjer med annen bil

Gjerningsmennene setter seg i bilen, en Subaru, og kjører fra parkeringshuset. På vei ut kræsjer de med en annen bil, men de rygger vekk og fortsetter ferden gjennom rundkjøringene på Fossum og ned Stovnerbakken. Der får de problemer. Den stjålne Subaruen holder, ifølge øyenvitner, høy hastighet på broa som går over Østre Aker vei.

På vei mot svingen  sklir bilen av veien i stor fart. Vitner forteller at  det var is i veibanen og at to menn ble sett løpende fra stedet. I kollisjonen hadde de også revet med seg et veiskilt som knakk tvers av.

Politiet kom raskt til stedet og tok i bruk sporhunder for å forsøke å finne ut hvor mennene hadde tatt veien.

Ingen pågrepet

Men søket endte uten resultat. Gjerningsmennene var åpenbart ikke mer skadet enn at de greide å komme seg ut av bilvraket og løpe vekk fra stedet.

- Saken er under etterforskning og vi er på avhørsstadiet. Bilen er sendt til krimteknisk undersøkelse og vi jobber nå med å avhøre vitner, opplyser journhavende førstebetjent på Stovner politikammer, Line Henriksen.

Hun opplyser om at personen som ble ranet trolig er et tilfeldig offer.

- Hadde gjerningsmennene gjort noe kriminelt på sentret og trengte en fluktbil?

- Ikke etter det vi erfarer, svarer Henriksen. 

Senterledelsen på Stovner senter sier at de ikke kjenner til saken og henviser til politiet.

Meldingen om at bilen var stjålet kom omtrent på samme tid som meldingen om trafikkulykken og dermed var alt over på relativt kort tid. Politiet har foreløpig veldig vage beskrivelser av gjerningspersonene. 

- Det er en gutt som er lys  i huden og med lys lue og en annen gutt i mørk hettejakke. Mer enn det vet vi ikke, sier Henriksen.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.