Fiat 500 er kommet

Fiat 500 er kommet

 

Så er den endelig kommet til Groruddalen og Norge for øvrig: den lille, men svært tøffe Fiat 500.

Mange har spurt etter nettopp denne bilen og det er faktisk over 200 mennesker som allerede har tegnet kjøpskontrakt før de i det hele tatt har sett bilen. De har kun opplevd den gjennom bilder og omtale av i brosjyrer og motorpresse.

Kåret til «Årets Bil»

Ute i Europa er det over et halvt år siden bilen ble introdusert, og den har allerede blitt kåret til «Årets Bil» i Europa, en kåring som foretas av motorjournalister over hele Europa.

Bilen har et spennende utseende, den er liten, men har forbausende god plassutnyttelse. Så har  den også en motor som er svært bensingjerrig.

Fiat 500 kommer med tre forskjellige motorvarianter. Du kan velge mellom to forskjellige bensinmotorer, en på 69 HK  og en på 100 HK. Når det gjelder dieselmotoren så finnes den med 75 HK.

Alle de tre motorene møter de strenge Euro 5 utslippskravene over to år før de trer i kraft. Dette tyder på at Fiat har miljøfokus som en viktig del av sin produksjon hvor de blant annet legger mye vekt på å redusere forbruk og utslipp.

Sikkerhet

Sikkerhet er et annet område hvor Fiat 500 får høyeste karakter. Den har blitt tildelt fem stjerner i NCAP krasjtest. De blir positivt omtalt både for sin aktive og passive sikkerhet. Selvsagt har bilen airbagsystem og de aller mest moderne elektroniske systemer for å oppnå maksimal kjørekontroll.

Bilen er i seg selv spennende nok med mange fikse løsninger. Skulle du ønske en bil helt etter din smak, uten at det koster all verden, så kan Fiat tilby utstyr og fargevarianter i hopetall. Det er bare å gå inn i utstyrslisten og sy sammen bilen som passer best for din personlige smak.

Vi har ennå ikke hatt bilen til prøvekjøring og gleder oss veldig til den opplevelsen, en opplevelse vi etter evne skal forsøke å formidle til våre lesere gjennom Akers Avis Groruddalen.

Prisen på dette sjarmtrollet av en bil begynner på 157.900 kroner, og så stiger det selvsagt noe alt etter motorstørrelse og utstyr. Vi tror dette er en bil med en god framtid i Norge.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!