Fikk ny mekkebil

Fikk ny mekkebil

 

Kjøretøylinja på Stovner videregående skole fikk utdelt en splitter ny bil av Toyota. Dermed får elevene sjansen til å lære seg ny teknologi til de skal ut i arbeidslivet.

Tekst:

Publisert:

- Det betyr mye for oss at vi har fått ny bil. Nå har vi bedre sjanse til å følge med på den nye teknologien, sier elev Monir Hibout.Han tok fornøyd i mot nøkkelen til skolens splitter nye Toyota Auris X. I tillegg til den nye bilen fikk elevene utdelt hvert sitt arbeidsantrekk. Hibout og klassekameratene hans forteller at de trives veldig bra på kjørelinja.- Vi er den beste kjøretøyskolen. Her har vi bra anlegg og bra utstyr, mener elevene.Inne på verkstedet reparerer de biler gratis for alle som trenger en reparasjon på bilen sin. Det eneste du må betale for er utstyret. Ville gi noe tilbakeI samarbeidsavtalen skolen har inngått med Toyota ligger det også et treningsopplegg for lærere samt tilgang til teknisk informasjon på Internett.- Vi har hatt mange flinke lærlinger fra Stovner vgs. Derfor ville vi gi noe tilbake. Med den nye bilen kan elevene trene seg på en moderne bil. Det har skjedd en viss utvikling over tid. Da jeg startet med biler, så ikke bilene slik ut, sier daglig leder i Toyota Oslo Rune Bekkevold. Bjørn Even Aanerud, lærer for elevene på kjøretøylinja, er strålende fornøyd med gaven. - Dette betyr mye i undervisningssammenheng. Ved å vise fram moderne biler møter elevene det de kommer til å møte når de blir lærlinger, sier Aanerud.Stort behov for fagfolkToyota skal dele ut til sammen 50 biler til videregående skoler i landet.  I Oslo er det Sogn og Stovner som får glede av disse. Stein Brønstad fra Toyota Norge håper at dette kan rekruttere flere gode bilmekanikere til verkstedene.- Det er et skrikende behov for fagfolk over hele landet, sier Brønstad.Toyota har fra før av delt ut 100 biler til skoler, og begynte sin donasjon i 1987. 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.