Fikk ny mekkebil

Fikk ny mekkebil

 

Kjøretøylinja på Stovner videregående skole fikk utdelt en splitter ny bil av Toyota. Dermed får elevene sjansen til å lære seg ny teknologi til de skal ut i arbeidslivet.

Skrevet av:

- Det betyr mye for oss at vi har fått ny bil. Nå har vi bedre sjanse til å følge med på den nye teknologien, sier elev Monir Hibout.Han tok fornøyd i mot nøkkelen til skolens splitter nye Toyota Auris X. I tillegg til den nye bilen fikk elevene utdelt hvert sitt arbeidsantrekk. Hibout og klassekameratene hans forteller at de trives veldig bra på kjørelinja.- Vi er den beste kjøretøyskolen. Her har vi bra anlegg og bra utstyr, mener elevene.Inne på verkstedet reparerer de biler gratis for alle som trenger en reparasjon på bilen sin. Det eneste du må betale for er utstyret. Ville gi noe tilbakeI samarbeidsavtalen skolen har inngått med Toyota ligger det også et treningsopplegg for lærere samt tilgang til teknisk informasjon på Internett.- Vi har hatt mange flinke lærlinger fra Stovner vgs. Derfor ville vi gi noe tilbake. Med den nye bilen kan elevene trene seg på en moderne bil. Det har skjedd en viss utvikling over tid. Da jeg startet med biler, så ikke bilene slik ut, sier daglig leder i Toyota Oslo Rune Bekkevold. Bjørn Even Aanerud, lærer for elevene på kjøretøylinja, er strålende fornøyd med gaven. - Dette betyr mye i undervisningssammenheng. Ved å vise fram moderne biler møter elevene det de kommer til å møte når de blir lærlinger, sier Aanerud.Stort behov for fagfolkToyota skal dele ut til sammen 50 biler til videregående skoler i landet.  I Oslo er det Sogn og Stovner som får glede av disse. Stein Brønstad fra Toyota Norge håper at dette kan rekruttere flere gode bilmekanikere til verkstedene.- Det er et skrikende behov for fagfolk over hele landet, sier Brønstad.Toyota har fra før av delt ut 100 biler til skoler, og begynte sin donasjon i 1987. 

Siste nytt i Motor

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

 
Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

 
Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!