Statoil blir «Circle K»:

Første stasjon ut... Økern

Første stasjon ut... Økern


ER I GANG: Butikksjef Einar Valbjørn Heisum ved Circle K Økern og sjef Thomas Støkken for Circle K Norge synes det er deilig å endelig starte på omstillingen av totalt 340 bensin- og truckstasjoner i landet.

Om ett år vil du ikke se en eneste Statoil-stasjon langs norske veier, men det gode gamle videreføres i ny fargeforpakning under navnet Circle K. Økern er først ut.

Skrevet av:

I 2012 solgte Statoil ASA alle sine bensinstasjoner til det kanadiske selskapet Alimentation Couche-Tard. I denne salgsavtalen forpliktet man seg til at Statoil-navnet bare kunne beholdes i noen få år, ettersom Statoil ASA skal ha tilbake navnet sitt.

Denne uka startet den nasjonale kampanjen hvor totalt 340 stasjoner og truckautomater i Norge skal males røde og hvor navnet endres til «Circle K». Det skal skje i løpet av ett år.

- Det er et nytt navn, men det er de samme folka. Og man kan fortsatt bruke den samme kaffekoppen, sier Europa-sjef Jacob Schram i Alimentation Couche-Tard (ACT) som eier det globale Circle K-nettverket.

Starter på Økern

Det hele starter på Økern-stasjonen, noe butikksjef Einar Valbjørn Heisum synes er stas.

- Vi er stolte av at startskuddet skjer her. Det er alltid moro når det skjer noe spennende.

- Jeg tror også vi har en spennende tid foran oss. Circle K er allerede blitt et stort merkevarenavn i andre land.

- Har dere erfart kunder som er urolige for konsekvenser av navnebyttet?

- Noen lurer på hva som skjer med Statoil-koppen, wiener for en 10-er og bonuskort. Særlig Statoil-koppen har folk vært litt engstelige for å miste, men alle lokale tilbud ivaretas, forsikrer Valbjørn Heisum.

Den bytter imidlertid også navn - til Kaffekoppen.

Litt urolige kunder

- Hvordan har engasjementet blant dine ansatte vært i omstillingsprosessen?

- Veldig positiv. Jeg husker da vi fikk en pappeske med de nye uniformene. Idet jeg fjernet forseglingen var det allerede tre hender nedi esken, ler Valbjørn Heisum.

Thomas Støkken er Norgessjef i Circle K, tidligere kjent som Statoil Fuel & Retail. Han forteller at ombyggingen nå så vidt er i gang - i første omgang Oslo og Trondheim.

- Er det noen spesiell årsak til at den nasjonale festen legges til Økern?

- Vi har valgt en av våre beste stasjoner og en av våre beste drivere. Gode drivere er noe av det viktigste for at det skal bli en god stasjon. Og så er det jo i Oslo. Nå er vi i gang, svarer Støkken.

På tide med endring

Selv om salgsavtalen med ACT for fire år siden legger grunnlaget for navnebyttet, mener Støkken at det også var på tide med en endring.

- Vi er et globalt selskap, blant annet er vi i Asia, Mexico, Canada og masse ulike land. Som et av verdens største selskap og det er på tide å ha ett merkenavn. Jeg vet at normenn ikke har noe forhold til Circle K, men det skal de få, lover Norgessjefen.

Han ser både utfordringer og muligheter knyttet til omstillingen.

Vi må få nordmenn til å forstå at vi er like bra som Statoil og enda litt bedre. Samtidig er det slik at når man er en stor familie, og det gjøres mye bra i de ulike landene, så kan vi stjele og ta inn noe av det på det norske markedet. Det kan komme kundene til gode.

Les hele saken og se flere bilder i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!