ANNONSE
Uvanlig høye dødstall

Publisert: - Oppdatert: 15.07.2016 kl 10:35

Én av tre dødsulykker skjer om sommeren. Likevel er det uvanlig at hele seks trafikanter mistet livet bare i løpet av juli-månedens fire første dager. En av ulykkene skjedde på Gjelleråsen.

 
Nå kommer <BR>el-bussene

Publisert: - Oppdatert: 15.07.2016 kl 10:22

Ruter, Unibuss og Nobina har nå forpliktet seg til å starte innfasingen av elektriske busser. Miljømålet går rett hjem hos samferdselsbyråden.

 
Stenger tunnelen

Publisert: - Oppdatert: 13.07.2016 kl 15:13

Tåsentunnelen skal få seg et ansiktsløft. Kø må derfor påregnes i hele juli hvis man kjører på Ring 3.

 
– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

Publisert: - Oppdatert: 03.06.2016 kl 12:47

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

 
Imponert over el-sykkelen

Publisert:

Det sykles for lite i Groruddalen, og for bokstavelig talt å få fart på pedalene ble det arrangert «Sykkelens dag» på blant annet Ellingsrud. Her ble Juan mektig imponert over el-sykkelens kvaliteter.

 
Første stasjon ut... Økern

Publisert:

Om ett år vil du ikke se en eneste Statoil-stasjon langs norske veier, men det gode gamle videreføres i ny fargeforpakning under navnet Circle K. Økern er først ut.

 
Til kamp mot fyllekjøring

Publisert:

Norges beste kampanje mot ruskjøring er kåret. Selv om seks elever på Bjerke videregående skole ikke trakk det lengste strået, kom de helt til finalen.

 
Cruiser uten tak

Publisert:

Rektor Magne Dahl på Furuset skole hadde to ønsker da han kjøpte bilen sin. Det var at det skulle være en Toyota og mulighet til å ta ned taket.

 
 
I dag blir det trafikkaos

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2016 kl 14:58

Du må regne med stor pinsetrafikk fra fredag. Trafikkorken kommer til å fortsette lørdag, og kommer tilbake igjen før 17. mai. Det melder Statens vegvesen.

 
Ladekluss for 100 elbiler

Publisert:

I dag eier rundt 30.000 i Oslo-området en elbil. 0,3 prosent av disse har en type elbil-modell som krever et helt annet nett enn det vi bruker i Norge.

 
Vi stamper i kø <BR>134 timer i året

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2016 kl 11:15

Hovedstaden i Norge ruver på en sterk andreplass for nordiske borgere som bruker mest tid på å stå i bilkø. Det er bare Stockholm som slår Europas raskest voksende by. Samferdselsbyråden vil løse problemet med gulrot og pisk.

 
Første avgang på Lørenbanen

Publisert: - Oppdatert: 04.04.2016 kl 21:10

Byrådet fikk plass på den første turen da Løren stasjon åpnet i går. Sporveien og Ruter mener det nye tilbudet får t-banenettverket til å gå på skinner.

 
Kun én vei å kjøre til Huken

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2016 kl 12:05

De Grønne i Bydel Grorud har jobbet for å innføre enveiskjøring til og fra Huken. Nå er saken biff.

 
Siste belte-advarsel

Publisert:

Det er ikke første gang Statens vegvesen kommer med oppfordringen om å bruke belte i buss, men dette blir siste gang den kommer uten at det svir i lommeboka.

 
Lanserer «ladehotell»

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2016 kl 18:11

Stikkontaktene i Radisson Blu Hotel Alnas parkeringsanlegg har tidligere fått kjøre seg hardt av ladeivrige elbilister. For hotellet var det dermed bare én vei å gå.

 
Sølvbilen som ble gull verdt

Publisert: - Oppdatert: 13.03.2016 kl 17:13

Per Rønning er ikke alene om å kjøre rundt i den nyeste Tesla Model S, men trolig er han den eneste i Norge som har fått bilen foliert i sølvfarge.

 
Hiver seg på grønn bølge

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2016 kl 09:21

På Kalbakken har TINE Meierier rundt 100 lastebiler. 35 av disse er allerede byttet ut til lastebiler med den miljøvennlige Euro 6-teknologien. Målet er bare å kjøre grønt.

 
– Interessant å se effekten

Publisert: - Oppdatert: 17.02.2016 kl 09:47

Statens vegvesen etablerer fire innfartsparkeringer mens Brynstunnelen bygges ut. To av dem plasseres på Hvam – og kan få pendlere gjennom Oslo til å la bilen stå.

 
Mener dette er løsningen på svevestøvproblemet

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2016 kl 17:33

Byrådet har hastevedtatt dieselforbud langs kommunale veier på kalde dager. Men løsningen for å fjerne svevestøv – blant annet ved Huken – står parkert i en garasje.

 
Ingen rekkeviddeangst

Publisert: - Oppdatert: 12.02.2016 kl 10:35

Et utkast til endringer i yrkestransportloven ber om at det stilles krav til bruk av elbil i drosjenæringen. Med nye Nissan Leaf slipper man å få rekkeviddeangst.

 
Hastevedtak om kjøreforbud

Publisert:

Byrådet er utålmodige med å innføre strakstiltak for å bedre Oslo-lufta. Det går utover dieselbilene på kalde dager.

 
– La bilen stå på IKEA

Publisert:

Etter oppfordring fra NAF kaster IKEA seg på miljøbølgen og tilbyr gratis parkeringsplass på kalde dager. Målet er å få flere til å reise kollektivt.

 
Snøboom på to hjul

Publisert:

Sykkeltrafikken i desember har aldri vært så høy som nå.

 
Nå blir det forbudt å parkere her

Publisert:

Etter mye fram og tilbake med skiltmyndigheter får beboere på Refstad endelig det de lenge har bedt om; parkeringsforbud langs problemvei.

 
Vil innføre enveiskjøring

Publisert:

Byutviklings- og miljøkomiteen i Grorud bydel er enige om at tungtrafikken tilknyttet Huken pukkverk bør få egne trafikkregler å forholde seg til.

 
ANNONSE