Helgebåt fra Nordkapp

Helgebåt fra Nordkapp

 

Det er flere spennende nyheter å skue på «Sjøen for alle». Hos Nordkapp fant vi årets nye modell Vitesse, en lekker 28 fots weekend-cruiser, eller en helgebåt om en velger å fornorske betegnelsen.

Båten har alt vi trenger for hyggelige dager på sjøen. Den har et toalett med vask og dusj, et velutstyrt kjøkken og greie overnattingsplasser. Det er sitteplass for åtte-ti personer.

Instrumentkonsollen er i matt farge og fremstår som meget stilren med det meste du trenger som skipper. En innebygd Garmin kartplotter hører med til utstyret, det samme med en baugpropell. Ellers vil vi nevne at denne båten har et trivelig miljø både over og under dekk.

Nordkapp Noblesse er en annen spennende båt hos Nordkapp. Terje Solberg kan fortelle at dette er Nordkapps bestselger. Det dreier seg om en båt som lages i tre størrelser. Den minste måler 620 cm i lengden. Så følger 650, og den største er på 760 cm.

Mange størrelser

Noblesse 620 er helt ny av året. Båten har overnattingsmuligheter for to personer og som ekstrautstyr kan det monteres toalett. Båten er lett planende og går mykt i sjøen. Det er sitteplass for syv personer.

Terje Solberg er veldig betatt av denne båten, som har mange praktiske løsninger. Han forteller at en slik båt er beregnet på motorer fra 115 - 150 hk, og at båten i seg selv er velutstyrt, men at det finnes en del ekstra utstyr som kan legges til.

Med en motor på 150 Hk koster denne båten rundt 400.000 kroner.

Terje Solberg er også stolt over å kunne vise fram Nordkapp 5000 Enduro, en enkel, men klassisk skjærgårdsjeep med stilrent design. Denne båten er anbefalt med en motor på mellom 50 og 90 Hk. Her er det sitte plass for seks mennesker. Vi har selv kjørt denne båten med 75 Hk og det gir en helt akseptabel fart. En båt det er lett å bli glad i og en båt som er lett å selge.

Det finnes også en Enduro 600 som har en lengde på 5,92 meter. Her er det anbefalt motor på mellom 75 og 150 HK. Også her finner vi fin finish og praktiske løsninger som gjør båtturen til en hyggelig opplevelse på sjøen for sju personer.

I denne serien finnes også en Avant 500 og en Avant 600. Båtene er svært lik Enduro-modellene. Men de har en annen innredning. På toppen i denne serien finnes det en Avant 620 - en velutstyrt og tvers igjennom trivelig båt beregnet på sju personer og en motor på 115 - 150 Hk.

Galia 620 er en annen båt som falt i vår smak. Dette er en praktisk familiebåt med mange fine løsninger. Skroget er bygd slik at det sørger for stabilitet og god komfort under de fleste forhold. Båten har en romslig salongløsning og er avgjort en båt som en kan trives med og som kan gi oss fine sjøopplevelser. Her blir det antydet at riktig motorstørrelse vil være fra 115 til 175 Hk  Et spennende bekjentskap.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.