ANNONSE

Hestekrefter i massevis på travbanen

Hestekrefter i massevis på travbanen

 

Ikke før har vi feiret nasjonaldagen, så vil motorsykkelfolket feire sin egen nasjonaldag – og det skjer i form av en gigantisk mønstring på Bjerkebanen kommende søndag.

Her blir det full gass, lakk og lær, musikk og moro. Motorsyklisme er kultur og den har mange uttrykk.

- Vårt mål er å vise den bredden og mangfoldet motorsykkelkulturen står for og hva den inneholder, sier Kari-Anne Søreng, leder av Norsk Motorcykkel Union (NMCU) Oslo/Akershus, en av medarrangørene av Oslo Open MC Show - Motorsykkelens dag.

NM i motorsykkelbygging

NMCU jobber først og fremst for å sikre at motorsykling blir et naturlig innslag i trafikkbildet, gjennom blant annet omfattende sikkerhetsarbeid og som talerør overfor de besluttende myndigheter.

- Vi har blant annet klart å lempe på regelverket rundt ombygging av sykler. I den forbindelse har det kommet flere spennende nybygg i Norge - og mange av de som nyter godt av dette vil være tilstede på Bjerkebanen. Et av innslagene er nettopp NM i ombygging av motorsykler, poengterer Søreng.

Langbane og kurriosa

Bjerkebanen har fra gammelt av lange tradisjoner for speedway, derfor vil hele Norgeseliten innen langbanekjøring stille opp. I tillegg kommer en rekke oldboyskjørere som har kjørt aktivt i over 50 år - deriblant på Bjerke.

- Men publikum kan få oppleve alle slags typer sykler. Her er det kjøredoninger med fra 30 til 700 hestekrefter. Blant de mer spesielle kan nevnes BossHoss med en V8-motor i motorsykkelramme til en verdi av en million kroner. I tillegg kommer en Bobber som er en motorsykkel av det helt unike slaget. Det er noe av det råeste, sykeste og villeste som tenkes kan, smiler Søreng.

Men det er først og fremst den unike bredden innen motorsykkelkulturen som vil prege kommende søndag. Arrangementet starter klokken 10.00 og avsluttes 17.00 ved at en gedigen MC-kortesje starter fra Bjerkebanen, og skal kjøre gjennom Oslo sentrum for så å avslutte dagen på - ja hvor ellers? Tyrigrava!

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE