Hestekrefter i massevis på travbanen

Hestekrefter i massevis på travbanen

 

Ikke før har vi feiret nasjonaldagen, så vil motorsykkelfolket feire sin egen nasjonaldag – og det skjer i form av en gigantisk mønstring på Bjerkebanen kommende søndag.

Skrevet av:

Her blir det full gass, lakk og lær, musikk og moro. Motorsyklisme er kultur og den har mange uttrykk.

- Vårt mål er å vise den bredden og mangfoldet motorsykkelkulturen står for og hva den inneholder, sier Kari-Anne Søreng, leder av Norsk Motorcykkel Union (NMCU) Oslo/Akershus, en av medarrangørene av Oslo Open MC Show - Motorsykkelens dag.

NM i motorsykkelbygging

NMCU jobber først og fremst for å sikre at motorsykling blir et naturlig innslag i trafikkbildet, gjennom blant annet omfattende sikkerhetsarbeid og som talerør overfor de besluttende myndigheter.

- Vi har blant annet klart å lempe på regelverket rundt ombygging av sykler. I den forbindelse har det kommet flere spennende nybygg i Norge - og mange av de som nyter godt av dette vil være tilstede på Bjerkebanen. Et av innslagene er nettopp NM i ombygging av motorsykler, poengterer Søreng.

Langbane og kurriosa

Bjerkebanen har fra gammelt av lange tradisjoner for speedway, derfor vil hele Norgeseliten innen langbanekjøring stille opp. I tillegg kommer en rekke oldboyskjørere som har kjørt aktivt i over 50 år - deriblant på Bjerke.

- Men publikum kan få oppleve alle slags typer sykler. Her er det kjøredoninger med fra 30 til 700 hestekrefter. Blant de mer spesielle kan nevnes BossHoss med en V8-motor i motorsykkelramme til en verdi av en million kroner. I tillegg kommer en Bobber som er en motorsykkel av det helt unike slaget. Det er noe av det råeste, sykeste og villeste som tenkes kan, smiler Søreng.

Men det er først og fremst den unike bredden innen motorsykkelkulturen som vil prege kommende søndag. Arrangementet starter klokken 10.00 og avsluttes 17.00 ved at en gedigen MC-kortesje starter fra Bjerkebanen, og skal kjøre gjennom Oslo sentrum for så å avslutte dagen på - ja hvor ellers? Tyrigrava!

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!