Hotell-direktøren ble bilsjef på Grorud

Hotell-direktøren ble bilsjef på Grorud

 

Erik W. Ignacius parkerte i fjor som hotelldirektør på Linne. Han har nå blitt varm som daglig leder for Thrane-Steen Nord. Han er ikke født med ski på beina eller med bil i blikket, men det er ikke langt i fra. I dette intervjuet med ham, skal vi fortelle hvorfor.

- Erik W. Ignacius møter oss med et varmt blikk, åpner døra, hjelper oss med jakka, serverer kaffe. Vi er i Bekkenstenveien 15 på Grorud. Her har Thrane-Steen Nord sine moderne, lyse og vennlige billokaler. Vi åpner med å spørre:

- Hvilket land kommer du egentlig fra, Erik Ignacius?

- Et godt spørsmål, og det minner meg om en person som en gang spurte om det samme, men som la til: jeg hører jo du har en  aksent som røper deg.

- Jeg har bodd  og virket hele mitt 51-årige liv i Oslo og Bærum, bortsett fra ett  studieår i Østerrike. Min farfar, som var vaskeekte nordmann, hadde Ignacius som mellomnavn. Farfar studerte til ingeniør i Sør-Tyskland og han valgte da å bruke bare mellomnavnet. Far hadde en bedrift i Groruddalen.

- Når fikk du interesse for bil?

- Den kom med morsmelka. Allerede som 3-åring kjente jeg alle bilmerkene som gikk på veiene i Norge den gang. Jeg kunne ikke lese eller skrive en bokstav, men Opel, Ford, Folkevogn... jeg kunne alle.

- Etter videregående tok jeg handelsbrev og plusset på med internasjonal markedsføring. Jeg gikk på Norges Markedshøyskole og Norges Eksportskole. Militærtjeneste gjorde jeg som militærpoliti i Hæren. Jeg tjenestegjorde i Nato på Kolsås. Det var veldig interessant, med folk fra mange forskjellige nasjoner som virket sammen. Dette med flerkulturelt miljø har opptatt meg.

- Du utdannet deg kanskje til befal?

- Nei, du, jeg ble bare korporal. Men jeg minner om historien om jenta som fortalte at hun hadde vært ute på kino med noe høyt i militæret, han var noe med ...ral. Han var visst general eller korporal røpet hun for venninnene.

- Jeg var meget opptatt av å lese bilstoff, jeg samlet minst 20 årganger av det tyske «Auto Motor und Sport».

- Din første jobb ble innenfor bil? 

- Indirekte. Jeg begynte i firmaet C. Frimann Dahl på Skøyen, jobbet der i fire år. Vi leverte artikler til blant annet bilverksteder. Det var billakk, sprøyteutstyr, smørefett

- I 1988 begynte jeg i hotellbransjen. Ved Vettre Hotell og Konferansesenter var jeg markedssjef og stedfortreder for direktøren. Etter 12 år der gikk reisen til Best Western Anker Hotell i Oslo, og i 2004 kom jeg som hotelldirektør til Linne hvor jeg var inntil Olav Thon overtok hotellet i fjor.

- Nå har jeg vært  rundt ett år hos Thrane-Steen som jo i tillegg til bedriften her på nedre Grorud har firmaer på Skøyen og i Asker. Eier er Motorgruppen. Thrane-Steen Nord var tidligere Bygdø Bil, som folk i Groruddalen kjenner.

- Det må være stor forskjell på å drive i hotellsektoren og bilbransjen?

 - Teknisk sett er nesten alle bilmerker og biler bra, slik også med hotellbygg og senger. Det vi skal konkurrere på er service. Begge næringer er servicepregede aktiviteter. Vi ønsker å følge kunden fra A til Å. Det aller viktigste for en god bilforretning i dag er å yte service, ha kundene i fokus. Vi må ha folk med god kompetanse som er vennlige og serviceinnstilte medarbeidere. Her hos Thrane-Steen Nord har vi 35 medarbeidere, med en omsetning på rundt 150 millioner kroner. Vi har undersøkelser som viser at vi blant kunder er regnet for å være på topp hva gjelder service.

Thrane-Steen Nord ligger sentralt plassert i Groruddalen, med nærkontakt til buss, tog og t-bane. De har i over 20 år vært merkeforhandler for Opel, nå de siste par årene også for Subaru.

- Bilkjøp handler om kvalitet, service og trygghet. Vår lange erfaring kommer både private kunder og bedriftskunder til gode. Vi er et komplett bilsenter, med nye biler, brukte biler, verksted og delelager. Vi har medarbeidere med  entusiasme for bil, sier Erik W. Ignacius.

- Blir det tid til noe annet enn bil?

- Å ja da, jeg har kone og barn - en gutt på 15, jente på 18. Vi bor på Stabekk, har hytte på Hjerkinn.

- Jeg er glad i å være ute i naturen sommer som vinter. Skiturer er min favoritthobby, og jeg er utdannet skilærer, og fortsatt er jeg skilærer innenfor alpint. Dessuten er det blitt tid til tillitsverv både innen reiseliv, bedrifter og skiforening.

- Jeg synes det er hyggelig å ha Groruddalen som arbeidsplass. Hver uke oppdager jeg nye, fine sider med Dalen.

- Det er ikke så langt fra at jeg er født med ski på beina, smiler  Erik Ignacius, holder  jakka for avisas utsendte, holder døra, takker og ønsker velkommen tilbake med et fast håndtrykk.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.