Hotell-direktøren ble bilsjef på Grorud

Hotell-direktøren ble bilsjef på Grorud

 

Erik W. Ignacius parkerte i fjor som hotelldirektør på Linne. Han har nå blitt varm som daglig leder for Thrane-Steen Nord. Han er ikke født med ski på beina eller med bil i blikket, men det er ikke langt i fra. I dette intervjuet med ham, skal vi fortelle hvorfor.

Skrevet av:

- Erik W. Ignacius møter oss med et varmt blikk, åpner døra, hjelper oss med jakka, serverer kaffe. Vi er i Bekkenstenveien 15 på Grorud. Her har Thrane-Steen Nord sine moderne, lyse og vennlige billokaler. Vi åpner med å spørre:

- Hvilket land kommer du egentlig fra, Erik Ignacius?

- Et godt spørsmål, og det minner meg om en person som en gang spurte om det samme, men som la til: jeg hører jo du har en  aksent som røper deg.

- Jeg har bodd  og virket hele mitt 51-årige liv i Oslo og Bærum, bortsett fra ett  studieår i Østerrike. Min farfar, som var vaskeekte nordmann, hadde Ignacius som mellomnavn. Farfar studerte til ingeniør i Sør-Tyskland og han valgte da å bruke bare mellomnavnet. Far hadde en bedrift i Groruddalen.

- Når fikk du interesse for bil?

- Den kom med morsmelka. Allerede som 3-åring kjente jeg alle bilmerkene som gikk på veiene i Norge den gang. Jeg kunne ikke lese eller skrive en bokstav, men Opel, Ford, Folkevogn... jeg kunne alle.

- Etter videregående tok jeg handelsbrev og plusset på med internasjonal markedsføring. Jeg gikk på Norges Markedshøyskole og Norges Eksportskole. Militærtjeneste gjorde jeg som militærpoliti i Hæren. Jeg tjenestegjorde i Nato på Kolsås. Det var veldig interessant, med folk fra mange forskjellige nasjoner som virket sammen. Dette med flerkulturelt miljø har opptatt meg.

- Du utdannet deg kanskje til befal?

- Nei, du, jeg ble bare korporal. Men jeg minner om historien om jenta som fortalte at hun hadde vært ute på kino med noe høyt i militæret, han var noe med ...ral. Han var visst general eller korporal røpet hun for venninnene.

- Jeg var meget opptatt av å lese bilstoff, jeg samlet minst 20 årganger av det tyske «Auto Motor und Sport».

- Din første jobb ble innenfor bil? 

- Indirekte. Jeg begynte i firmaet C. Frimann Dahl på Skøyen, jobbet der i fire år. Vi leverte artikler til blant annet bilverksteder. Det var billakk, sprøyteutstyr, smørefett

- I 1988 begynte jeg i hotellbransjen. Ved Vettre Hotell og Konferansesenter var jeg markedssjef og stedfortreder for direktøren. Etter 12 år der gikk reisen til Best Western Anker Hotell i Oslo, og i 2004 kom jeg som hotelldirektør til Linne hvor jeg var inntil Olav Thon overtok hotellet i fjor.

- Nå har jeg vært  rundt ett år hos Thrane-Steen som jo i tillegg til bedriften her på nedre Grorud har firmaer på Skøyen og i Asker. Eier er Motorgruppen. Thrane-Steen Nord var tidligere Bygdø Bil, som folk i Groruddalen kjenner.

- Det må være stor forskjell på å drive i hotellsektoren og bilbransjen?

 - Teknisk sett er nesten alle bilmerker og biler bra, slik også med hotellbygg og senger. Det vi skal konkurrere på er service. Begge næringer er servicepregede aktiviteter. Vi ønsker å følge kunden fra A til Å. Det aller viktigste for en god bilforretning i dag er å yte service, ha kundene i fokus. Vi må ha folk med god kompetanse som er vennlige og serviceinnstilte medarbeidere. Her hos Thrane-Steen Nord har vi 35 medarbeidere, med en omsetning på rundt 150 millioner kroner. Vi har undersøkelser som viser at vi blant kunder er regnet for å være på topp hva gjelder service.

Thrane-Steen Nord ligger sentralt plassert i Groruddalen, med nærkontakt til buss, tog og t-bane. De har i over 20 år vært merkeforhandler for Opel, nå de siste par årene også for Subaru.

- Bilkjøp handler om kvalitet, service og trygghet. Vår lange erfaring kommer både private kunder og bedriftskunder til gode. Vi er et komplett bilsenter, med nye biler, brukte biler, verksted og delelager. Vi har medarbeidere med  entusiasme for bil, sier Erik W. Ignacius.

- Blir det tid til noe annet enn bil?

- Å ja da, jeg har kone og barn - en gutt på 15, jente på 18. Vi bor på Stabekk, har hytte på Hjerkinn.

- Jeg er glad i å være ute i naturen sommer som vinter. Skiturer er min favoritthobby, og jeg er utdannet skilærer, og fortsatt er jeg skilærer innenfor alpint. Dessuten er det blitt tid til tillitsverv både innen reiseliv, bedrifter og skiforening.

- Jeg synes det er hyggelig å ha Groruddalen som arbeidsplass. Hver uke oppdager jeg nye, fine sider med Dalen.

- Det er ikke så langt fra at jeg er født med ski på beina, smiler  Erik Ignacius, holder  jakka for avisas utsendte, holder døra, takker og ønsker velkommen tilbake med et fast håndtrykk.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!