ANNONSE

Imponert over el-sykkelen

Imponert over el-sykkelen

SAMLET SYKKELTROPP: Laila Høivik (f.v.) og Laura Heijting fra Klimanettverk Ellingsrud, nyfrelst el-sykkelentusiast Juan Abreu, Astrid Kjellevold fra Klimanettverk Ellingsrud/Naturnvernforbundet i Groruddalen, Bjørn Engstrøm fra Ellingsrud Menighet og May Andrine Gran, spesialrådgiver og koordinator i sykkelprosjektet i Oslo Kommune. Trygt plassert i "sykkelboksen" sitter Kristin Hildre Rørvik fra Naturnvernforbundets el-sykkelprosjekt "Sykle så klart". De håper alle at det blir flere som tar sykkel fatt over hele Groruddalen.

Det sykles for lite i Groruddalen, og for bokstavelig talt å få fart på pedalene ble det arrangert «Sykkelens dag» på blant annet Ellingsrud. Her ble Juan mektig imponert over el-sykkelens kvaliteter.

Tekst:

Publisert:

Jeg har sykkel, men sykler alt for lite. Jeg foretrekker å bruke bil, men nå fikk jeg meg en skikkelig overraskelse. Kanskje på tide å selge bilen, smiler Juan Abreu (22) fra Ellingsrud.

I tenkeboksen

Ingeniørstudenten fikk virkelig øynene opp for el-sykkelen han fikk prøve på Ellingsrud senter.

– Dette var spennende. Jeg må si at interessen er fanget. Jeg må nok gå i tenkeboksen, smiler han.

Med hjelp av motoren følte han at han kunne ha syklet i timevis, også i oppoverbakke.

Helsegevinst

– Men selv med motorhjelp får du god trim. Når du får en el-sykkel, så sykler du mer og lengre enn med vanlig sykkel. Du sykler hele året. Helsegevinsten i forhold til vanlig sykkel er faktisk større, påpeker Kristin Hildre Rørvik fra Naturvernforbundets el-sykkel-prosjekt «Sykle så klart».

Liten bulk

En el-sykkel kommer selvsagt ikke gratis, men koster en del. Men sett i forhold til bilbruk tjener du fort inn pengene.

Satt litt på spissen, så koster ikke en god el-sykkel mer enn utgiften ved at du får en bulk i bilen, humrer May Andrine Gran.

Hun er spesialrådgiver og koordinator i Oslo kommunes sykkelprosjekt.

Les mer om sykkeldagen på Ellingsrud i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE