ANNONSE

Intelligent firehjulsdrift

Intelligent firehjulsdrift

 

Den nye Saab 9-3 Aero XWD er en nykommer fra Saab-fabrikken. XWD er en firehjulstrekker hvor fordelingen av krefter mellom forhjul og bakhjul styres av en sensor som igjen styres av din personlige kjørestil.

Bilen er utviklet fra toppmodellen i 9-3 serien. Det vil si at under panseret finner vi en 2,8 liters motor som gir 280 HK. Det nye systemet for forehjulsdrift skal gi et maksimalt veigrep under alle slags forhold,

Saab XWD er et intelligent system som kontinuerlig fordeler motorens dreiemoment mellom for- og bakhjul og gir maksimale kjøreegenskaper, stabilitet og veigrep uansett hvordan kjøreforholdene er.

Når føreren for eksempel kjører ut av en sving og samtidig akselererer kraftig, kan opptil 80 prosent av dreiemomentet overføres til bakhjulene for å holde bilen i balanse.

Men når bilen kruser på landeveien hvor antispinn og maksimalt grep ikke er tema, blir bare mellom fem og ti prosent av motorens dreiemoment overført til bakakselen. Dette fører til at føreren kan sørge for bedre stabilitet, og det senker drivstofforbruket.

Den nye Saab 9-3 Aero XWD har det samme utstyr som vi finner i toppmodellen Aero 9-3.

Bilen kommer hit til landet like over påske. Prisen du må betale for en slik toppmodell av Saab 9-3 er 811.900,- kroner for en manuell type, men velger du automat må du ut med 849.500,- kroner.

Det var en spennende og flott opplevelse å få kjøre denne nye Saaben i noen timer.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE