Ivan gjør bilen din vinterklar

Ivan gjør bilen din vinterklar

 

Lik det eller ikke, men ufravikelig går vi en sen høst og vinter i møte. En tid som vi vet ikke er den aller beste for bilen.

Skrevet av:

Det er selvsagt ille nok med mørke og glatte veier, men for bilen er våre vinterveier med salt og sand en plage. Vi tenker på understellet og lakken i første rekke.

Men vi kan heldigvis forebygge skader, vi kan gjøre jobben selv eller vi kan overlate jobben til fagfolk som gjør det hele for noen få hundrelapper.

Tips fra proffene


Vår fagmann på området, Ivan Kandal som driver Smart Bilpleie, gir oss tips om hvordan vi best kan beskytte bilen mot lakkskader og rustangrep.

Han forteller at det første en skal gjøre er å vaske bilen skikkelig, deretter påføres en lakkrens før selve poleringen tar til.

Når dette er gjort må en foreta en grundig spyling av innerskjermer og understell. Det er viktig at dette blir skikkelig rengjort for sand, jord og annen skitt. En god regel er at en også spyler bilens understell og skjermer noen ganger i løpet av vintersesongen slik at saltet ikke får bitt seg fast for å utvikle rustskader.

 

Innvendig også!

Ivan Kandal minner oss på at vi for all del ikke må glemme det innvendige rengjøringsarbeide av bilen. Ut med matter og fram med støvsugeren og svampen. Er bilen dårlig rengjort innvendig så blir det ofte dårlig luft og lukt. For trivsel og velvære er det  viktig med en rent bil også innvendig.

Ivan Kandal har fire års erfaring fra Smart Bilpleie på Haugenstua, og hans erfaringer når det gjelder stell og velvikehold av bilens  lakk er verdt å høre på.

Han forteller at de med den største glede kan ta seg av poleringsarbeidet for de som ikke har lyst eller tid til å gjøre jobben selv.

Smart Bilpleie har åpent 24 timer i døgnet for vask eller polering. Når det gjelder vask er det svært kort ventetid, om det er noen i det hele tatt. Om du i så fall må vente i noen få minutter serveres det gratis kaffe i venterommet. En hyggelig og grei måte å få rengjort bilen på, og ikke er det dyrt heller...

 

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!