ANNONSE

Ivan gjør bilen din vinterklar

Ivan gjør bilen din vinterklar

 

Lik det eller ikke, men ufravikelig går vi en sen høst og vinter i møte. En tid som vi vet ikke er den aller beste for bilen.

Tekst:

Publisert:

Det er selvsagt ille nok med mørke og glatte veier, men for bilen er våre vinterveier med salt og sand en plage. Vi tenker på understellet og lakken i første rekke.

Men vi kan heldigvis forebygge skader, vi kan gjøre jobben selv eller vi kan overlate jobben til fagfolk som gjør det hele for noen få hundrelapper.

Tips fra proffene

Vår fagmann på området, Ivan Kandal som driver Smart Bilpleie, gir oss tips om hvordan vi best kan beskytte bilen mot lakkskader og rustangrep.

Han forteller at det første en skal gjøre er å vaske bilen skikkelig, deretter påføres en lakkrens før selve poleringen tar til.

Når dette er gjort må en foreta en grundig spyling av innerskjermer og understell. Det er viktig at dette blir skikkelig rengjort for sand, jord og annen skitt. En god regel er at en også spyler bilens understell og skjermer noen ganger i løpet av vintersesongen slik at saltet ikke får bitt seg fast for å utvikle rustskader.

 

Innvendig også!

Ivan Kandal minner oss på at vi for all del ikke må glemme det innvendige rengjøringsarbeide av bilen. Ut med matter og fram med støvsugeren og svampen. Er bilen dårlig rengjort innvendig så blir det ofte dårlig luft og lukt. For trivsel og velvære er det  viktig med en rent bil også innvendig.

Ivan Kandal har fire års erfaring fra Smart Bilpleie på Haugenstua, og hans erfaringer når det gjelder stell og velvikehold av bilens  lakk er verdt å høre på.

Han forteller at de med den største glede kan ta seg av poleringsarbeidet for de som ikke har lyst eller tid til å gjøre jobben selv.

Smart Bilpleie har åpent 24 timer i døgnet for vask eller polering. Når det gjelder vask er det svært kort ventetid, om det er noen i det hele tatt. Om du i så fall må vente i noen få minutter serveres det gratis kaffe i venterommet. En hyggelig og grei måte å få rengjort bilen på, og ikke er det dyrt heller...

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE