Kontrollerte dalens biler

Kontrollerte dalens biler

 

- Vi er ganske godt fornøyde med 17 reaksjoner på ca 200 kontrollerte biler, sier politibetjent Kristian Berg ved Stovner politistasjon.

Skrevet av:

Torsdag var det kontroller både i Ammerudveien og ved busslomma nedenfor Bånkall gård. I alt ble to kjøretøyer avskiltet, det ble inngitt to anmeldelser og det ble skrevet ut i alt 13 gebyrer. De fleste gebyrene gjelder kjøretøydokumenter som ikke var i orden.
 

- Kontrollen på Ammerud foregikk i tidsrommet kl.08.45-10.45. Her stanset vi bl.a. en lastebil (tungbil) som bl.a. hadde tekniske feil ved tachograf (måleinstrument for avstander, hastighet samt kjøre- og hviletid). Kjøretøyet ble avskiltet på stedet og sjåføren ble anmeldt, sier Berg. I på begge kontrollsteder hadde man også med seg mobilt vektkontroll-utstyr som opereres av Statens vegvesen.

 

Langt de fleste kjøretøyene ble kontrollert ved Bånkall. Kontrollen her foregikk i tidsrommet 12.00-14.45. Her ble det vinket inn kjøretøyer av alle kategorier: Laste- og varebiller, personbiler, biler med campingvogner og hengere av alle slag. Til og med en traktor og en tung motorsykkel ble kontrollert da AAG var til stede. Foruten den obligatoriske dokumentkontrollen (Førerkort og vognkort, takk!), kontrollerte man lys, årsavgift, EU-kontroll, størrelse på lasterom i varebiler og diesel.

 

Dieselkontrollen tar sikte på å avsløre dieseldrevne vare- og personbiler som kjører på farget diesel (grønn, tidligere rød). De er kun tillatt til bruk i landbruksmaskiner og mobile skogsredskaper og er derfor mye billigere en ordinær diesel. På det meste hadde politiet åtte tjenestemenn i aksjon. I tillegg var det tre tjenestemenn fra Toll- og avgiftsdirektoratet (Tollvesenet), tre brannmenn og en kontrollør fra Statens vegvesen.

Siste nytt i Motor

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!