Kontrollerte dalens biler

Kontrollerte dalens biler

 

- Vi er ganske godt fornøyde med 17 reaksjoner på ca 200 kontrollerte biler, sier politibetjent Kristian Berg ved Stovner politistasjon.

Tekst:

Publisert:

Torsdag var det kontroller både i Ammerudveien og ved busslomma nedenfor Bånkall gård. I alt ble to kjøretøyer avskiltet, det ble inngitt to anmeldelser og det ble skrevet ut i alt 13 gebyrer. De fleste gebyrene gjelder kjøretøydokumenter som ikke var i orden.

 

- Kontrollen på Ammerud foregikk i tidsrommet kl.08.45-10.45. Her stanset vi bl.a. en lastebil (tungbil) som bl.a. hadde tekniske feil ved tachograf (måleinstrument for avstander, hastighet samt kjøre- og hviletid). Kjøretøyet ble avskiltet på stedet og sjåføren ble anmeldt, sier Berg. I på begge kontrollsteder hadde man også med seg mobilt vektkontroll-utstyr som opereres av Statens vegvesen.

 

Langt de fleste kjøretøyene ble kontrollert ved Bånkall. Kontrollen her foregikk i tidsrommet 12.00-14.45. Her ble det vinket inn kjøretøyer av alle kategorier: Laste- og varebiller, personbiler, biler med campingvogner og hengere av alle slag. Til og med en traktor og en tung motorsykkel ble kontrollert da AAG var til stede. Foruten den obligatoriske dokumentkontrollen (Førerkort og vognkort, takk!), kontrollerte man lys, årsavgift, EU-kontroll, størrelse på lasterom i varebiler og diesel.

 

Dieselkontrollen tar sikte på å avsløre dieseldrevne vare- og personbiler som kjører på farget diesel (grønn, tidligere rød). De er kun tillatt til bruk i landbruksmaskiner og mobile skogsredskaper og er derfor mye billigere en ordinær diesel. På det meste hadde politiet åtte tjenestemenn i aksjon. I tillegg var det tre tjenestemenn fra Toll- og avgiftsdirektoratet (Tollvesenet), tre brannmenn og en kontrollør fra Statens vegvesen.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.