Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Lader opp til ny støtteordning

FORSLAG: Guri Melby (V) har sammen med KrF og Høyre fremmet et privatforslag om å forbedre støtteordningen til borettslag og sameier som ønsker å etablere ladestasjoner for elbil. De vil også innføre en rådgivingstjeneste.

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

I lys av klimatoppmøtet som ble arrangert på Furuset tirsdag 7. mars og elbil-møtet og Furuset Vels møte «Elbiler, hybrid og ladestasjoner - muligheter og utfordringer» som var torsdag kveld opplyser Venstre, Høyre og KrF at de vil kjempe for bedre støtteordning til sameier og borettslag som ønsker å etablere ladestasjon for elbiler.

- Den ordningen som er i dag for borettslag og sameier fungerer ikke for mange. Det eneste man får støtte for er dersom parkeringsplassen ikke er tilgjengelig for andre enn deg selv. I mange borettslag er det andre ting som er viktigere, for eksempel å bygge ut ny infrastruktur for strøm, eller et nytt elektrisk anlegg, sier Guri Melby (V).

- Vi foreslår en rådgivingstjeneste og en økonomisk støtteordning, fordi det er mange som ikke vet hvordan de skal innstallere slike ladestasjoner. Installasjon av ladepunkter er teknisk veldig krevende i tillegg til at det er veldig dyrt.

Vil ha med alle boligeiere

Halvparten av bilene som blir solgt i Oslo nå er enten elbiler eller ladbare hybrider.

- Vi har satset stort på etablering av flere ladepunkter i byen, men fortsatt har mange borettslag og sameier problemer med at de ikke har tilgang på lademuligheter. Undersøkelser gjennomført av Elbilforeningen viser at det i hovedsak er bileiere som bor i enebolig eller rekkehus som har valgt elbil, og foreningen peker på at dette har åpenbar sammenheng med mulighet til å lade hjemme, sier hun.

I Groruddalen finnes det en god del borettslag og sameier med folk som bor i blokk. Det er nettopp her forslaget skal spille en større rolle.

- Ordningen må bli bedre. Det er bestemt at det skal bygges 200 ladestasjoner i året, og vi mener dette også kan dobles til 400. Men vi må også få til bedre lading der folk bor.

Håper Ap slutter seg til

Saken kan bli behandlet i samferdsels- og miljøkomiteen i løpet av mars.

- Vi har allerede et klimafond som kan bevilge pengene. Jeg har troen på at Ap er positive til vårt forslag, sier hun.

De borgerlige fremmet forslag om penger til disse ordninger i forbindelse med budsjettbehandlingen i desember. Da fikk de ikke flertall.

- Hvis byrådet mener alvor med miljøambisjonene sine er det på tide at de støtter opp om konkrete tiltak som faktisk bidrar til å få ned utslippene gjennom tilrettelegging, ikke bare bruk av pisk, mener Melby.

- Flere må la bilen stå og velge kollektiv, sykkel eller gange som transportmiddel. Men vi må også sørge for at de som har behov for bil i hverdagen må oppleve de mest miljøvennlige bilene som de mest attraktive. Det krever at Oslo kommune tilrettelegger for at elbil kan bli et realistisk alternativ for mange flere.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

 • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

 • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!