ANNONSE

Liten, men tøff

Liten, men tøff

 

Den føler seg sikkert litt ensom i Subaru-familien, den lille Subaru Justy F. Den er den minste, har bare tre sylindre og dessuten trekker den bare på to hjul.

I Subaru-familien for øvrig finner vi større biler, og de trekker gjerne på alle fire hjul.

Justy F har ingen ting å skamme seg over. Dette er en liten kvikk bil som til og med kan gi deg en sporty følelse. På mange måter kan den minne om en damesko - den ser liten ut på yttersiden, men den rommer mye innvendig. Dessuten har bilen mange gode egenskaper og en evne til å dekke en rekke daglige behov.

Motor

Med lav vekt, kompakte dimensjoner og lavt støynivå er denne motoren en av de mest effektive 1-liters motorene på markedet. Den har gode ytelser og et forbruk på bare 0,5 liter pr. mil ved kombinert kjøring. På landeveien klarer Justy F seg med bare 0,4 liter pr. mil. Den har selvsagt også et lavt CO2-utslipp.

Motoren er koblet med en 5-trinns girkasse som er svært lettbetjent. Ved flittig bruk av girstanga henger du godt i trafikken. Så en motor på 1 liter med tre sylindre og 69,3 hester behøver slett ikke bety at du er en sinke i trafikken. Vi følte på mange måter at Justy F var en liten kvikkas.

Plassforhold

Justy F ser som nevnt liten ut, og derfor ble vi svært overrasket over  plassforholdene i bilen. I forsetene har du rikelig med plass. I tillegg er setene utformet slik at  de er gode å sitte i med god støtte for både rygg og lår. Dessuten gir de også bra sidestøtte. I baksetet er det faktisk også bra plass selv for to voksne. Her er det også god plass for å sette inn et barnesete. Et pluss også for store dører med stor åpningsvinkel.

Bagasjerommet er på 225 liter, men med nedfelt bakseterygg har du et bagasjerom på 630 liter. Det er selvsagt ikke all verden for å legge ut på langtur med familien, men for de fleste andre forhold rekker det. Et stort pluss for at døra inn til bagasjerommet går så høyt opp at det ikke er fare for at du kan slå hodet inn i den.

Interiøret er enkelt, moderne og etter vår smak pent med god romfølelse. Vi finner en rekke små praktiske oppbevaringsrom som det er kjekt å ha.  Instrumentene er festet til rattet. Det vil si at om du ønsker å regulere rattet opp eller ned så følger instrumentene med og du har full kontroll over dem uansett rattvinkel. Betjeningsbryterne er store og godt merket slik at de er lette å finn fram i.

Kjøreegenskaper

En bil som bare måler 3.610 mm  i lengden og har akselavstand på 2.430 mm er på mange måter selve oppskriften på en stumpete kjøreopplevelse.

Derfor ble vi noe overrasket over oppførselen til lille Justy F. Den framsto som en lettkjørt og hyggelig bil å ha med å gjøre. Selv på svingete og dårlige veier oppførte den seg pent uten nykker av noe slag. Kort sagt trives vi med denne bilen, som på mange måter overrasket oss på en positiv måte.

En Subaru Justy F koster 149.900 kroner, og det er faktisk mye bil for pengene.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE