Monstertrucks til Stovner

Monstertrucks til Stovner

MOTORSHOW: Det blir litt knasing av biler på grusbanen ved Stovner Rockefabrikk mandag (Fotos: Hotwheel Brothers Ltd.).

Det har gått slag i slag over hele landet siden Hotwheel Brothers startet sin motorshow-turné i april. Neste stopp er grusbanen ved Stovner Rockefabrikk.

Hotwheel Brothers Ltd. er enste i Norge som farter rundt med et oppsiktsvekkende motorshow. Men det blir en etterlengtet jomfrutur til Stovner over helgen.

– Vi har forsøkt å leie denne grusplassen på Stovner i flere år, men det er først nå at vi har klart å få det til, sier koordineringsansvarlig Harald Sydow Ingebrigtsen.

Groruddalen er likevel ikke ukjent for denne type show – Bjerkebanen har de siste årene fått kjenne grusspruten på kroppen.

– For de som ikke har sette dette før så blir det et spektakulært motorshow. Og siden det er på grus så blir det selvsagt en del sprut. Nå håper vi på pent vær, sier Ingebrigtsen.

Norge rundt

Turneen startet 24. april i Kristiansand. Siden den tid har det gått slag i slag. Bilene har tutet og kjørt helt opp til Alta i nord, og er nå på vei nedover igjen – først en rundt i Oslo før det bærer videre til Østfold.

– Så avslutter vi hele turneen i slutten av september, det skjer i Sandefjord, opplyser Ingebrigtsen.

En god dag for Hotwheel Brothers er mellom 300 og 400 på tribunebenken.

– Det får vi til på Stovner, fastslår Ingebrigtsen.

– På Bjerkebanen har vi pleid å ha slike tall hver gang, fortsetter han.

«Alt» på hjul

Hotwheel Brothers er et tysk foretak som er registret i Norge, og som utfører fantastiske stunts med biler og motorsykler.

– Denne type stuntshow er blitt en stor attraksjon i USA, hvor man lot seg inspirere av å bygge overdimensjonerte biler med store hjul kalt «monstertruck». Familien Lemoine er verden rundt med sine forestillinger, skriver Hotwheel Brothers i en pressemelding.

– Er dette en guttegreie eller har dere også merket interesse blant jentene?

– Først og fremst er det en pappagreie. Mange tar med guttene sine, men det er jo også foreldre som tar med jentene sine. Men motorinteresserte er jo de aller fleste nå, svarer Ingebrigtsen.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!