ANNONSE

Moteshow for elbiler

Moteshow for elbiler

 

Høsten er tiden når de nye bilmodellene vises, på forskjellige bilutstillinger rundt omkring i Europa og i verden for øvrig. Det er her vi får se alt det nye som kommer. Alle med sin spesialitet.

Nå er det bilutstillingen i Frankfurt som kaller på oppmerksomheten. Et spesielt tema på denne utstillingen er de såkalte «grønne» bilene vi her får stifte bekjentskap med er noen av de miljøvennlige bilene som vi får se hos de respektive forhandlerne i løpet av et par år.

I Frankfurt vil Renault vise sin Kangoo ZE, en bil som Renault og Nissan skal samarbeide om. Altså en elektrisk bil som er 3,87 meter lang, den har en motor på 60 hester og du kan kjøre 160 kilometer før batteriet må lades på nytt. Bilen ventes til Europa i 2011.

Mercedes B elektrisk er en annen bil som vises i Frankfurt. Denne bilen ventes på veien i løpet av ett til to år. Dette er en praktisk femseter med en rekkevidde på opptil 200 km. Moderne batterier med lav vekt vil sørge for bilens framdrift. Produksjonen starter til neste år.

Honda CR-Z. Honda satser mye på hybridbiler og i februar neste år starter produksjonen av sportshybriden CR-Z. I den første tiden skal bilen bare selges i Japan, men deretter står Europa for tur.

Nissan Leaf. Nissans nye elbil Leaf kommer i salg i Japan og enkelte europeiske land, deriblant Danmark på slutten av neste år. Bilen vil få en rekkevidde på 160 kilometer. Fabrikken antyder en pris på i underkant av 20.000 euro eller rundt 180.000 kroner her hjemme. I tillegg får du leieprisen for den 250 kilo tunge batteripakken.

Men verden går framover. For bare noen få år siden var dette neste utenkelig, og nå er flere fabrikker i gang med å få sine elektriske biler på veien.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE