Motortreff på Stovner

Motortreff på Stovner

SOSIAL ARENA: Avdelingsleder på Stovner videregående skole, Hallgeir Muren og lærer Bjørn Even Aanerud inviterer unge og gamle til biltreff på skolen der de kan dyrke sin interesse og knytte kontakter.


Hallgeir Muren er avdelingsleder på Stovner videregående skole og i overkant interessert i kjøretøy. Derfor arrangerte han motorkveld for ihuga bilfans.

Hallgeir Muren er opptatt av at Stovner videregående skole åpner lokalene etter skoletid for å skape et sosialt samhold. Han vil også profilere motorfaget som tilbys på skolen. Derfor inviterer han til motortreff.

– Vi inviterer alle inn i verkstedet for å skape et kontaktnett, møte andre som er i bransjen og sjekke ut kjøretøy. Derfor har vi alt fra utstilling av sportsbiler, amcars og motorsykler, til servering av kaffe og vafler, forteller han.

Muren vil vise ungdom at det finnes muligheter innen motorbransjen.

– Det er et veldig godt miljø og det er veldig inkluderende, forteller han.

Han skriver selv frilans for motorblad og har vært opptatt av kjøretøy så lenge han kan huske.

Tommel opp for yrkesfag

Stadig færre elever søker seg til yrkesfag i Norge. Tallene faller, og i løpet av de tre siste årene har 32 prosent stått uten lærlingeplass. Muren hiver seg inn i diskusjonen.

– Jeg stiller meg undrende til sviktende yrkesfagutdanning. Det er en spennende studieretning som gir godt betalte jobber, og det er behov for slike stillinger. Man har så mange muligheter, forteller han.

Derfor ønsker han at Stovner videregående skole skal gi et godt tilbud til de unge i bydelen og danne et trygt bil-miljø. Han forteller at de også ser mot framtiden.

– Kjørtetøylinja på skolen har som mål å være ledende innen kompetanse knyttet til el-bil. Vi vil skape entusiasme rundt kjøretøy, sier han.

Les mer om motortreffet i eAvisa.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!