ANNONSE

Motortreff på Stovner

Motortreff på Stovner

SOSIAL ARENA: Avdelingsleder på Stovner videregående skole, Hallgeir Muren og lærer Bjørn Even Aanerud inviterer unge og gamle til biltreff på skolen der de kan dyrke sin interesse og knytte kontakter.


Hallgeir Muren er avdelingsleder på Stovner videregående skole og i overkant interessert i kjøretøy. Derfor arrangerte han motorkveld for ihuga bilfans.

Se bildet større

NY: Lars Bøhn-Abrahamsen jobber i Lazy Boyz på Alnabru. Han viser stolt fram den nye 2015-modellen Harley Davidson Street 750.


Se bildet større

TO BLIDE GUTTER: Kristoffer Andersen (21) er tidligere elev, mens Stian Isaksen (17) fortsatt går på Stovner VGS. De kom i en Chevy Van med terninger i vinduet og kallenavnet «White Pearl».


Hallgeir Muren er opptatt av at Stovner videregående skole åpner lokalene etter skoletid for å skape et sosialt samhold. Han vil også profilere motorfaget som tilbys på skolen. Derfor inviterer han til motortreff.

– Vi inviterer alle inn i verkstedet for å skape et kontaktnett, møte andre som er i bransjen og sjekke ut kjøretøy. Derfor har vi alt fra utstilling av sportsbiler, amcars og motorsykler, til servering av kaffe og vafler, forteller han.

Muren vil vise ungdom at det finnes muligheter innen motorbransjen.

– Det er et veldig godt miljø og det er veldig inkluderende, forteller han.

Han skriver selv frilans for motorblad og har vært opptatt av kjøretøy så lenge han kan huske.

Tommel opp for yrkesfag

Stadig færre elever søker seg til yrkesfag i Norge. Tallene faller, og i løpet av de tre siste årene har 32 prosent stått uten lærlingeplass. Muren hiver seg inn i diskusjonen.

– Jeg stiller meg undrende til sviktende yrkesfagutdanning. Det er en spennende studieretning som gir godt betalte jobber, og det er behov for slike stillinger. Man har så mange muligheter, forteller han.

Derfor ønsker han at Stovner videregående skole skal gi et godt tilbud til de unge i bydelen og danne et trygt bil-miljø. Han forteller at de også ser mot framtiden.

– Kjørtetøylinja på skolen har som mål å være ledende innen kompetanse knyttet til el-bil. Vi vil skape entusiasme rundt kjøretøy, sier han.

Les mer om motortreffet i eAvisa.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE